Friday, December 31, 2010

Wrap 2010 up!~

post last tok tahun 2010 ni..aku nak amik kate-kate Eiichiro Oda ckit la..


"perkataan yang berirama sungguh merdu!!"bunyi pengaliran arus sungai". atau "Musim bunga paling seronok!". atau "Musim luruh akan menjelang tiba!". atau " Dong! lalu terjatuh di tepi jalan". atau "Tendangan berputaran dengan menghulurkan badan". atau "Kicap yang pekat"......" -Eiichiro Oda-


huh aku dapat rase pkataan berirama die nih sngguh menusuk kalbu!!!seperti bunga mawar terbang dengan sayap nye sendiri...
2010!! da dipenghujung gak akhir nye kan^^ sayang la nak tggl kan 2010 nih..2010 da jdi spt adik2 aku da..hahha..
taun ni gak, macam2 mnde jadi, antara yang t'best la..dpt hang out ngn kwn, p jalan tah kemane tah..da la raya taun ni bapak cepat nye >,<" xpaham tol aku..taun depan lagi la cepat, mungkin la nnti raya bulan 3,4..camne eh kalu btindih ngan chinese new year???hurmmm..bedal je la kot.. taun ni gak la, aku byk bt 'move' tp satu pun x jadi..syiaalll tol, mybe sbb buat bek sgt kot..kang jdi jahat kang ngahngahngah(gelak setan)..mybe tahun dpn leh jadi kot..heeee~~~and blog ni gak lahir pada tahun 2010!!!haha..tpi ujung2 la..


one piece : strong World!!!!gak dipublishd pd '10..cite ni bapak gempak syiaall!!one of the best, leh dpt award la klu btanding kat anugerah yng aku anjur..hahha..and manga one piece ep 1 pun ade jual balik!!!gile la..bape lame da aku cri, akhir nye..rase nak nangis la time beli tuh T.T, t'haru sgt siottttt..time ni la aku start kumpul dri no 1-present, smbil mngalir-alir air mata..uuuuuuuuu~~


2010 gak la buat aku jadi NR!!!xpe, sbb aku rase NR best wlpun banyak duit kne pakai nak makan..tp aku NR haram la..hahaha..luka pun makin banyak b'tambah taun ni, gile tol..jatuh sane sini, xphm2..


2010 gak taun kegemilangan So Nyeo Shi Dae!!!gagagga..naik kaw2 nye..best la tgk dorg bjaya^^ n b'tambah cun dorg jadi..heeeee~ SNSD Fighting!!!selseme gak antara yg teteruk kot, da bpe bulan..sihat jap pastu bersin+seseme blik, tension tol(bru ckp da t'bersin)..tp ade 1 yang aku pling ske 2010 nih!!!abah aku berenti isap rokok!!!!!aku bangge la jadi anak die..hehe sebelum ni 4-5 kotak sehari, ape yang sedap sgt pun xtau..haishhh..Love u Abah~!ehh Love U too MAK!!


haaa??!!!start karoke, ntah camne leh tjebak ngan mnde cmni..sbelum ni beria la malu, arghhhh!!tolak tepi malu tuh sbb xleh bwk ke mane..moh singinG!!~penat gak la, klu men lagu2 tarik nih..happy ouh karoke^^
aku gak jadi class rep tahun nih..haduii, aku rase diri aku ni xlayak lngsng tp dakni still vote aku..grrrrr nak kne kn aku eh..xpe2, best la class rep leh arah2 kan orang..wakkakaka..


bru tau, nak sgt aku jdi class rep..ak sbgi class rep xpnah tau pun lecturer tu ade ke x, lain la klu lecturer tu msg aku, die ckp die off aritu..hahah..GOOD JOB MAN!!heee~
career sbgi penjual burger!!amat leceh la, sbb buat skli gus byk kan..nak anta masuk U, tu la keje aku kat lua di 2010..haha..lucu la, tp burger ktorg sedap n murah..ade sorg bdak tu lagi mau kurang harge, lemak tol la..hnggap kan kaki kat pale kang bru tau..ahaks~


2010 gak merupakan hari besejarah!!aku n kwn aku baru nak buat lesen..hahha..sebelum ni bapak malas nyeeEEee~ skang pun malas gak, sbb baru pegi ceramah..statik ngn amali, sgt malas nak pegi..hahahha..xtau la bile leh siap tuh..weeeee!~ ade lagi satu!!!KOKO da tamattttTttTt...gile tol, ak x sangke la, cam mimpi je rase nye..adakah aku di syurga??hahaha..pape pun ade la enjoy time KOKO aritu~ tata Brass Band^^ first attack kat gambang water park gak menjadi tahun nihh..yaayyyy! sgt sronok bermain air~ dusshhh dussh!!next year p lagi la^^ movie gempak2 pun ade publish taun ni ouh..caya la!!ade gak cite cam taik kluar, cam 2 ALAM tu..aku xphm la camne die leh produce camtu n bajet leh dpt 40 juta!!xbtol nye org..cite supe teletubies(rse lg best teletubies kot..)..haha..TAHUN NI GAK LA, first time MALAYSIA MENANG FOOTBALL!!!!agak bangge la~ sblum ni ade la memerli sbab main cam taik..pas Malaysia menang kan, ramai je org malaysia memuji, x b'henti2..time asyik kalah aritu, nak bagi harapan pun, pandang pun xnak..haishhh xphm la..psikologi rakyat malaysia ni camne >,<" dalam happiness di tahun 2010, ramai gak yang meninggal dunia di jalan raya, accident truk bnyk gile tuh..sedih gak la tgk, uwaaaaaaaaaa~ sedekah kan Al-Fatihah la kat dorg^^..


cukup la kot tok entry nih, nak tulis lagi kang..panjang sangat lak..pape pun 2010 BEST n SERONOK!!ngeeee~
hopefully next we will have a better year!!n improve ourselves!!!gambatte!!mari la doa kan kejayaan kite b'sama next year k^^ 2011 we're comingggggggggg...

Tuesday, December 28, 2010

Lets Go BACK!!!!

Back to SCHOOL!!!!ehhh..BACKKK TooO University!!!hahaha..makin byk orang post mnde2 camni, x kire la kat mukebuku ke, blog dorg ke..xtau la dorg excited ke malas nk start..haha..agak syg la nak tggl kat cik Hollyday kn T.T..tp ak agak excited gak nak masuk U semule..hoho!!rase cam best je, xtau la nape..nervous pun ade!!cam first time nak masuk darjah 1 pun ade..gagaga
eeeeiiii..excited nyeee!!!ahaks~
lame la x jumpe rakan2 di U..ape khabar mereka disana agak nye..kui kui kui..dok umah pun, ak x buat pape pun..dok relak2, makan, malam kluar, tdo then bgun kol 12..haisshh sngguh indah khidupan..haha..sem depan ak harap xde la subject tough sgt coz aku rase cam nk m'dekan'kan diri je..hoh!!cam sem lepas economic >,<" jadi susah sbb ak x minat sgt m'bce mnde2 camni..haha..
calculus pun same, tp yg ni ak selalu buat silly mistake..tu yg kne tolak markah je keje..haduiiiii...its not fairrrrrrrrr-----!akhir tahun ni gak la, ramai yg cbuk di supermarket n butik2 serta kdai2 eh..its shopping time!!!hoho,,beli baju skola, cam syok je..beg bru, stokin baru..weeeEeEeEE~~ "mak nk yang tu, mak nak yg niiiiiii" "nak jugaakkkkk!!"..heeee^^ ak gak bharap sem depan ade la lecturer yg semat2! leh boost smngat blaja ckit!!ahaks~ and aku harap sem depan ni lbih syok dri sem sblum2 nye^^ who knows what gonna happened in the futured right??!!we gonna set it ourself..and the "ONE"
will decided it^^


happy go to SCHOOL n UNIVERSITY GUYS!!!!!GAMBATTE!!FIGHTING^^

Monday, December 27, 2010

Live the way you Are..

life is simple, its just us that make it complicated..why??
maybe want to pursue a better life??don't think so..actually, 
everything is simple but people himself make it harder for themselves..macam keje la, mnde tu leh jdi simple je klu mase kecik aritu blaja leklok kn..xde la nak keje yang gune kedarat sgt, elek je dok atas krusi pusing-pusing~~ kite sndri yg xnak blaja so the situation its getting complicated..


dalam couple pun same, couple ni mmg mnde yg leh jadi sangat serabut la..klu x p'caye pd partner sndri la..ikot flow die, trus jadi mnde yg simple, jdi complicated bile problem kecik..t'tibe nak besa kn, pdhal masalah bulu idung t'kluar je..
lagi satu, cam nak p jalan jaoh nih..tapi x berapa nak tao jalan nye, pastu buat2 la pandai kan ++ main rase-rase..abis sesat, pusing tmpt same byk kli..try la ikot signboard tu haaaa kan senang..


sup sap sup sark!!!~sampaiiii...tolong la jgn jadi sperti keldai cube memandu backhoe..hoho!
life is beautiful, explore your owns life..and u will find it beautiful..precious!!!life is bored??nahhh it is u who are bored..


we could do anything while we stand on our foot, so, just have fun!!and i don't get it why people are commit suicide..don't they know they going straight to hell??hurmmm..life will be more excited if we live with our families, friends and the one we love^^..love it, feel it and enjoy it!!!

Friday, December 24, 2010

Lobu Lobu Story~

They have been married for two years. He loves literature and often posts his work on the net, but nobody ever reads them. He is also into photography and he handles their wedding photos. He loves her very much. Likewise with her. She has a quick temper and always bullies him. He is a gentleman and always gives in to her.


Today, she's being willful again.
Her: "Why can't you be the photographer for my friend's wedding? 
        She promised she'd pay."
Him: "I don't have time that day."
Her: "Humph!"
Him: "Huh?"
Her: "Don't have time? Write less of those novels, and you will 
        have all the time you need."
Him: "I... someone will definitely recognize my work some day."
Her: "Humph! I don't care, you'll have to do it for her!"
Him: "No."
Her:  "Just this once?"
Him: "No."
Negotiation's broken. So, she gave the final warning: "Give me a Yes within three days, or else..."

First day, she "withheld" the kitchen, bathroom, computer, refrigerator, television, hi-fi... Except the double bed, to show her "benevolence".
Of course, she has to sleep on it too. He didn't mind, as he still has some cash in his pockets.
Second day, she conducted a raid and removed everything from his pockets and warned, "Seek any external help, and you bear the consequences."
He's nervous now. That night, on the bed, he begs for mercy, hoping that she'll end this state. She doesn't give a damn. No way am I giving in, whatever he says. Until he agrees.

Third day, night. On the bed. He's lying on the bed, looking to one side. She's lying on the bed, looking to the other side.
Him: "We need to talk."
Her: "Unless it's about the wedding, forget it."
Him: "It's something very important."
She remains silent.
Him: "Let's get a divorce."
She did not believe her ears.
Him: "I got to know a girl."

She's totally angry, and wanted to hit him. But she held it down, wanting to let him finish. But her eyes already felt wet. He took a photo out from his chest. Probably from his undershirt pocket, that's the only place she didn't go through yesterday. How careless.
Him: "She's a nice girl."
Her tears fell.
Him: "She has a good personality too."
She's heartbroken because he puts a photo of some other girl close to his heart.
Him: "She says that she'll support me fully in my pursue for
        literature after we got married."
She's very jealous because she said the same thing in the past.
Him: "She loves me truly."
She wishes to sit up and scream at him "Don't I?"
Him: "So, I think she won't force me to do something that I don't
        want to do."
She's thinking, but the rage won't subside.
Him: "Want to take a look at the photo I took for her?"
Her: "...!"

He brings the photo before her eyes. She's in a total rage, hits his hand away and leaves a burning slap on his face.
He sighs. She cries.
He puts the photo back to his pocket. She pulls her hand back under the blanket.
He turns off the light, and sleeps. She turns on the light, and sits up. He's asleep. She lost sleep. She regrets treating him the way she treated him.
She cried again, and thought about a lot of things. She wants to wake him up. She wants to have a intimate talk with him. She doesn't want to push him anymore. She stares at his chest. She wants to see how the girl looks.
She slips the photo out. She wanted to cry and she wanted to laugh.
It's a nicely taken photo. A photo he took for her. She bends down, and kissed him on his cheek.
He smiled. He was just pretending to be asleep.
"You learn to love, not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly."

Wednesday, December 22, 2010

Are You Her??

looking at you for the first time!!"wahhh she has a nice smile!!"..ehh she pose for snap a pic!! she looked like "ah moi"~~ kawaaaaiiiiii!!!!  duup dap duup dap!!~should I go talk to her???huh a lots of her friend around her..arghhhh otteokae!! if I do not talk to her now, maybe this is the last time I meet her!! nevermind, someday I will meet her again if we are meant to each others...hahaha..but now, i found girl that looked exactly like her, could she be "her"???hurmmm...if it is true!!maybe its my birthday!!!hahaha..best present everrrrr~~...demo, I do not have guts to seduce her for now, its to early to do that..can't push~
she would think me as a pervert, despite I didn't do anything nasty, it just because I rush into her^^.."horaa!take ur time!!"
-hey, its you!!i fell for you~yeah you^^-

Tuesday, December 21, 2010

ChinGu yaaaa!!!Ka Ja!!!!

ermmm..aku ngan geng2 aku..cuti ni asyik b'jalan je..duit xde pun main redah je!! aritu aku bebekal ngan rm30 p ke kuantan!! abis fighter da tuh..byar minyak g, makan g..arghhh gile2!! mybe kluar aku kne anta ke luar negara ngn rm100, idop lg kot!!wakakakaka..syok la bile lepak2 ngan kwn kn..kan kan kan???ktorg siang x kuar pun, klu ade pun ptg2 pastu malam bru ramai2 kluar..haha..dok gather men futsal la..x futsal karoke, x karoke dok lepak kedai makan je or men dota(x sume reti main)^^..tp sume kwn2 aku nih, sume nye cam x matang je..bukan macam, tp MEMANG x matang pun!!!gagagaga..still ktorg tau ape btol, salah~~ ntah bile nak matang kn?~ pikir2 ok gak camni, leh jdi cam cite "Grown Ups" tuh..style la, da lme x jmpe pastu gather~sgt style!!bile aku lepak ngn dorg nih..ade je mnde2 yang xpatut borak kluar, pe lg!bwahahahahaha la tgelak >,<" sgt skit prut la camni..da la ari2, nsib bek ketawa tu satu mnde yg bgus..weeeee~ org kate kwn yg bek, kwn yg jage ati kwn kn??aku rase kkdang mnde tu x btol la..sebab dlm group ktorg ni, mulut sume pakat lepas je >,<" klu trase tu nsib la, xde mse nak pujuk nye..tp kbanyakkan(99%) nye la, relak je..gagagagaga..lagi 1, ktorg cam x leh nk plan satu2 mnde, sbb selalu nye xkan jdi..klu nak pegi mne2, start kete, amik org, then trus gerak..ade duit or x, bwk loan la..gagagga..but will we have a bright future if we keep like this??ermmm..mybe our roads will help us grows up nicely!!!through our experience^^
i hope all of my friends including me will choose a good path~~~yeorobun saranghaeeeeeee!!!!hehe..

Sunday, December 19, 2010

Origin Goes Cover

dalam zaman serba maju ni..macam2 mende leh jadi kan??tp kan, ak tgk kan..dari dulu asyik sebut pasal kete terbang..bile nak ade nye??penat da nunggu nye..
eh eh..asal kapal terbang die pggl 'kapal' hah??!!asal x gune 'motor' ke, 'basikal' ke..agak style la..hahha..blik ke kete terbang!cancel je la hajat tuh..buat kete berenang je sng..leh aku bwk lamborgini p sauk ikan..kui3..


nowadays, a lot of people...cewaaahh cam nk buat essay lak >,<" aku nak cite pasal lagu2 cover..skang da byk gile kot lagu cover!!!bagi aku la, lagu2 cover ni lg best dari lagu original la..cam lgu love song-Sarah Bareilles(pundek payah eja last nme die nih!), Four Year Strong cover, bapak style time chorus!!!gagagaga..tp lagu ori die best la klu nak feeling2(tp da cover pun leh feeling maaaaa..) "I'm not gonna write you a LOVE SONG!!!!"..
kebanyakkan band2 yang cover lagu nih, band2 x pemes je..ramai orang xtau, n dorg xnak tau pun..da sume nak dgr lagu updated je(NOOB!!) updated la sgt kan~ updated pasal entertainment je bek xyah..nah amik serang taik idung nihh!!!zas! zas! zassss!!!


music2 lagu cover nih, diorg da ejas la..xla cam yang ori je, susah siot nak cover klu gne music ori..cam baru2 ni, aku karoke..mau try cover la lagu ' hot n cold'~ bapak susah nye, cam haram lagu tuh jadi(ke sbb aku nynyi..wakakakaaka) tp lagu toxic - Britney Spears jadi je, buat screamo!!!gagagaga..mybe la lgu tu je sng nak cover ngan music original..Static Lullaby nynyi^^ blik lagu Toxic nih, sgt BEST!!jauh beza ngn Britney nynyimusic yg da kne alter ni, sgt STYLE!! cam lagu 'dead n gone' - T.I feat JT, Cute is What We Aim For cover lgu tuh..gile babi la, music die best gile!!!aku dgr 100 kli straight hahahaha..die acoustic~ relak je, x pelu nak kelam2^^..hah! band2 yg x pemes tuh gak datang dri screamo n metal n rock..klu metal, Eternal September syok~ ade 2 lagu Britney die cover, jahat sgt jdi lgu 'circus' tuh!!!gagagaga..


for me la, aku salute band2 cover nih..coz diorg sangat creative!!kite klu nak maju, kne kreative la..cam dorg nih~ jgn kreative nak merompak lak..tu seperti kura-kura mencuba pkai cengkerang siput je^^..lagu2 cover ni ade gak album2 die eh, byk name album diorg start dri 'Punk Goes..." huh! Punk Goes Home??hahah..Punk Goes.. crunk, metal, pop mcm2 la..nasyid je xde lagi..hoho..
ni la salah satu nye..dalam ni ade lagu ape eh..nak list ke xnk??ermmm..
search sendiri la list die..malas aku nk list..Punk Goes Pop Vol. 2, bagi sape2 nak try dgr tuh..click la link tuh eh, dload2~ dengar lagu creative camni kkdang aku t'pikir cam nk buat band cover sndri la..nak cover lgu malaysia kang, kne saman lak..maklum la, org malaysia ni bukan btol pun..nak menyaman org je, nak kaya cepat kan..wkakakkakaka..

cam x best je tunjuk Vol. 2 je kan, ni la Punk Goes Pop Vol. 3..Vol. 1 ak malas nak post, cari sndri eh..dalam ni la ade lagu 'dead n gone' tuh..ngan lagu 'airplanes', The Ready Set cover, singer sbnar B.o.B..gile tol!!aku leh tau lak psl mnde nih..klu aku x dgr lagu cover nih, agak susah la nak tau lagu2 camni..hahaha..lagu2 cover byk mengajar aku erti lagu-lagu baru, klu x aku ni seperti burung pheonix masuk butik topman je..teharu sangat!cam nak nngis je..


ini lah ckit sebyk eh aku cite2 pasal lagu2 cover~ 
passion dgr lagu cover ngn lagu ori die sgt bebeza eh!!!n mintak tolong, mintak tolong dgr cover..tggl kan yg ori tuh, ade yg cam sampah je bunyi..da cover bru BEST dgr..ahakss..pape pun klu screamo cover!lgi STYLE~
k la, jgn biar kan hidup anda di selubungi selimut busuk eh..tlg basuh la!!!!!!
tata~ see you soon^^

Friday, December 17, 2010

Online Games its my Other Life^^

Pruuuuuuuuuuuutt!~~best nye kentut..best kan??tapi selalu nk cover2!tkut org len dgr..
smpi kkadang tahan tuh..malu tuh, pdhal mnde sume org buat..tp asal malu??mybe dorg kentut smpi t'cirit lalu m'kluarkan bunyi zirafah!!sgt menarik!..
di tempat yg sunyi~~tetibe.......BOOMMMM!!!!(bunyi kuat)..hah!!its timeeeeee...
mse pling ssuai nk melepaskan gas metana nih..haha..aahhhh lege~




ak bukan nak cite pasal kentut pun sebenarnye..ONLINE GAMES(OG)!mnde yg aku addicted dri dulu..ak pun xpaham la..ape yg best sgt, smpi main 1 hari xyah makan pun xpe..len la klu ade yg sebut pasal makanan..OG yg mmorpg je yg syok nye, yg len kurang menarik phatian aku la..mmorpg tu klu korg xtau, p la taye Mr.Google eh, aku malas la nk terangkan..hahha..
OG ni senang je, ade line tenet!horaaa!trus bleh men..tp install la dlu >,<"


aku 1st t'jebak ngan PC ni, trus men OG iaitu Ragnarok Online(RO)!!! sume ni influence sepupu aku la..RO pun nk start kat Malaysia time tuh, tp aku men private server je..syok tuh!!dapat macam2 god item..jgn ckp la kuat die camne, tp monster2 pun GM tipu tu kuat kan la..aritu aku p lepak umah dorg kat KL, p cc main gme tu sampai ke pagi >,<"..x sedar ouh da pagi, rase cam bru sejam men..hahha..lame2 ckit aku benti men RO, then ntah camne la..aku start blik!!!men yg official server malay version!!perghhhh yg ni pling syok~
men official mmg lain sgt dgn yang private, sbb kene kluar duit!!hahha..aku da bratus abis main RO nih..tp aku x kisah pun, bkan sbb ape tp sbb aku PUAS sgt men RO nih!!! time aku men tuh, ak buat character acolyte>monk>champion..aku up kan level sndri skjap je, pastu gne BOT(system auto play, juz kne setting je)..


ape yg membuat kan RO ni best sgt??die ade system PVP(player versus player)!!!fight ngn player len dri sluruh Malaysia, dak Singapore pun ade men..PVP ni kkadang rse m'bazir zeny(matawang gme y digunakan..hoho)  je, nak bli potion(recover HP).. tp barang nak recover SP lg mahal, aku da la men char yang byk gne SP..ade 1 skill tuh, skli buat abis trus SP tp damage die mmg kaw la..leh 1 hit K.O tuh, k'byakkan mmg camtu..gagagaga..kire char aku agak gempak la dalam tuh wlpun aku ni newbie..hahha..RO gak ade community yg best la, ramai kwn aku dpt drpada gme nih..mcm2 mnde leh borak, gelak2, share ke^^..
ade  lg 1 system best!!die leh buat GUILD!!aku rse almost all OG ade kot..dlm guild ni la, community yg pling rapat, klu dpt yg BEST la!!haha..dorg gak tolong same sndri la, klu mmber susah, dorg tolong la..sbb nak jdi kan guild kuat kan..


Guild kuat tok p WoE(war of emperium)!!klu guild kuat leh la conquer castle, cam best je kan.."Ini tempat aku!asal ko masuk sesuke ati??!!nak mati ke??!"haha..part WoE ni la yang aku pling enjoy dlm sejarah aku men RO..strategy da plan awal2 seblum ambush castle org len tuh..terbaik la cre!!nak ambush ktorg divide into several team la..ade tanker team, emprium breaker team(follow tanker team tuh), defend team, killer team..yg len aku x ingt da..gagaga..aku dalam killer team, dok ASURA STRIKE org je keje aku..gagaga..sape hp ckit 1 hit K.O. la, yg ak x lepas nk buat camtu aku tggl je..wakakkakak...dapat conquer puas ati gile lahhhhh..ape lg gaji masuk la~bkan war saje2..hahha..


MVP!!hunt mnde ni slah satu xtvt time men RO..sgt best la, wlpun selalu mati time nk kill natang nih..MVP ni cam monster2 kuat dlm RO tu la..brg2 yg die drop klu mati mmg best2 la..bebaloi la kill MVP~bese pegi 1 party la, sorg2 mmg x lepas la..then share la hasil tuh..supporter n tanker amat pnting la dlm party MVP nih, klu x..mataik la sume..hoho..
da lame main, aku stop pas CC tmpt aku men tu nak tutup..champion aku lvl 8x, n aku jual!!!sedih tol aku lepaskan id tu T.T (name ClownStrike)..ak jual kt kwn gak!dlm tu aku ade bebape kwn bek la..tp lost contact, ak ingt sorg je NemesisDivina(xsilap la)..org ni la yg tlg aku BOT n jdi kuat tuh..hahha..thanks bro!!


pas benti RO, masuk la plak kat alam Ran Online(Ran)!!!theme die, ade 3 skool, sblum ko men bleh plih la ko nak msuk skola mane ; mystic peak(MP), sacred gate(SG), pheonix(PH)..ak men PH!!xleh nak stop lame2 mnde camni sbenar nye..cam ade nicotine lak..hahha..system Ran ngn RO lbih krang je, tp klu PVP tu..Ran xde la smpi kne masuk room, kat mane2 tmpt pun bleh..kne mintak duel la, tp nak kill org camtu trus xpe(aku sllu gak la buat gagaga)..tp point attitude ko jdi negative, n ade la effect x best die..dlm Ran gak aku rse ade life!!!x boring la main..main je trus chat ngn kwn2 kan..ajak p cari boss la, p PK(ko leh p fight ngan dak skola lain..yg ni best!!), lvling ke..n cam bese, guild WAR tetap the BEST!!!!!satu guild gather pastu att 1 castle, gile tol!!prasan die aku xleh nk gmbar la..best sgt!kat Ran aku ade due char 1 fighter, 1 archer..ermmm due2 kuat kot..haha..
selalu je p tapau org, n aku gak selalu ditapau..gagagaga..


kat Ran lagi byk duit aku habis, beribu ringgit kot..tp still puas ati main!!haha..
OG ni mmg sangat best klu main!n die addicted ye..klu nak best n kuat gne la duit ckit..hahha..slain Ran n RO byk g yang aku main cam Dragonica, RYL, FlyFF, Maple, GunBound, Granado Espada, Cabal, Perfect World, Last Chaos..tp sume ni skjap je, Ran n RO je la pling addictive bg aku!!community dorg cam bg aku life!!!gagagaga..
main OG gak la, ak improve english aku^^ da klu main yg campur ngn international..kompom2 da mat salleh main skli, so, u need to use english to communicate^^..instruction dorg pun dlm english >,<"!dlm OG gak, korg leh buat bisnes la klu reti ++ barang..klu +9 o +10 leh pegi 500 ke atas tuh..kaya2^^~
buat mase skang aku jarang da men OG, sbb study nye pasal la..da la ade broadband je, da la line seperti unte memakai cengkerang kure2~xpe!aku study nih, moge2 jdi graphic designer or pape la yg bkait ngn game nih..ak akan sumbang kn tenaga 4 korat aku nih~~
yarhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!~~gagaggaga..pape pun Ran Online, Ragnarok Online is the BESTTTT!!!!most impressive games i ever played!!!^^

Thursday, December 16, 2010

Just Writeeeeeeee...

"i never thought that you are the one
the one that complete my life's puzzle
and
i will try to be yours
even though i'm not capable of doing it
just buy me some time
i gonna do it
even cost the rest of my life
this is because
i love you"

tapi sape "you" tuh??
payah tol nak jumpe..haha..

Wednesday, December 15, 2010

Fire Extinguisher n Me!

m'ngorek!sangat memuaskan!!time2 tgh boring..hati m'jadi runsing dan gelisah~ ingin m'dptkan ketenangan..gune kan la JARI!!korek saje telinge atau idong!!sangt indah rase nye..haha..
cakap saje tuh, mnde tuh amat KOTOR!tp harap buat la eh..hahah..
da bape ari x menulis dalam blog nih, 3?4?hah?!rase cam lame sangat je..kenapekah??sgt miang jari jemari ku utk menulis di blog..tp ape kan daya!!ak tlah d'undang ke galaksi styr utk b'juang b'sama2 mereke..stlah btahun2 lame nye ktorg b'perang, akhir nye menang gak n dapat la aku blik ke bumi cam arini...haha..

sebenarnye aku ade keje ckit kat kuantan, kwn aku ajak aku p skali..sbb nk meminjam kudarat ompat kolat ini~~nsib bek b'gune gak..kui3..mule2 ingt shari je nak btapa kat sane, last2 lmbat la siap, t'pakse dgn hati yg ikhlas dok lgi shari la..sbb ari selase tu nak p gambang ngn classmate aku tp x bleh plak, sry la weh..gagaga..huh ak x cite lg aku keje ape eh..emmm ak b'khidmat tok m'beri service kpd si DIA~ ak m'jage nye dgn rapi, di pgng dgn lembut..di tnggl kan satu p'satu utk m'bawa si DIA 'mandi'~sgt licin badan nye!!!ak m'gosok nye dgn penuh k'ghairahan!!oh~ fire extinguisher yng berat~~(xleh ckp lbih da nnt jdi 18sx lak haishhh)..
keje aku as fire extinguisher(FE) nye servicer~haha..collect, service, anta blik kat tmpt die..tu la keje aku, bleh tahan la penat keje nih..1 tong bese yg ak n kwn aku collect brt die 13kg kot..klu ade 200~300 bijik, x ke melepet nk collect..cam kt hospital Temerloh, kt ctu pling byk yg aku pnh collect, penat die xyah ckp la..hahha..keje ni, byk bjalan tuh, mcm2 tmpat da nk gne service ktorg nih heh..rase nye pusing Pahang btol x silap, ceruk2 utan pun masuk(kat tmpt JBA)..ktorg service2 FE ni, bukan saje2..KAMI BERKHIMAT UNTUK MASYARAKAT!!gagaga..


3 ari lps, aku p collect mnde ni kat hospital Kuantan!!!ade 174 bijik tp dapat 129 je..sbb..err.errr..ak cite kang susah nak phm gak, xyah cite sng..hoho..tp kan, syok gak la buat keje kat hospital nih, ramai doc n nurse2 yg cun la..haha..yg paktikal pun cun2 gak >,<" tp ade yg x pandang lngsung ktorg..tau la ktorg ni dtg collect je, tolak ke sane cni troli tuh..rezeki halal ni!haha..tp klu nak ngusha leh dapat kot..tgk bdn pun bpeluh ni haa, memikir tabung pun x abis collect g..bek siap kan keje dlu..lain kli la dtg ngn niat nak ngusha^^


cbe byg dapat awek doctor!!perggggghhh!!senang idop tuh..bahagia umh tangge haha..
keje krajaan da, ckp snang nk buat pape keje..gaji bini pun masyuk kan, leh cover financial fmily ckit2..hoho..tp klu dpt nurse pun ok..hot pe!tp x sume la..ade je yg rse cam nak lastik ngn ladam kambing..ggagaga..time ngangkat FE nih, berat2 nih..lalu lak nurse o doc kn, trus kuat nih..10 FE pun leh taram sekali gus..hebat x hebat nye..tp x buat la camtu, nak patah riuk tulang ke hape??xmau3. time angkt FE gak la, rse cam macho ckit..mklum la angkat mnde berat, msti nmpk kuat da bgaye!wakakkakka..
keje aku yg expect 1 hari ni, jdi 2 ari nih mybe d'sbb kan org incharge yg tah pape la..lmbt gile buat keje, leceh tahap batu kurap la..nak ikot list la pape la, nak gnti byk la, kne chek tmpt same 2,3 kli la..ktorg yg service FE ni, ikot la care ktorg..nak ikot care sndri, buat la firm sndri..pape jadi time FE tu ktorg service, ktorg tnggung la..tkut sgt!~buduusss..hahha..nsib bek la tukang inchrge tu da b'umo(da la pmalas..wakkaka noob!)..nnt time nak anta blik FE tu, mintak2 la org lain take over^^..


da la kot takat nih dulu..aku pun malas nk cite pnjang psl mnde nih..haha..
geram ke tukang incharge tuh^^..YES!!mggu dpan pegi blik~leh la jumpe dak2 shahputra blik..hoho..nak tau cmne keje service Fire Extinguisher..mintak tolong p cari keje, jgn taye aku..

Saturday, December 11, 2010

Halus n Ee-tadakimasu!!

H-A-L-U-S???hah ape yang halus??kening halus?bulu halus??cagu halus??
mesti byk persoalan kan..haha..mungkin halus ni sejenis ekor dinosaurs pada 10,000 b.c dulu!!^^ ape yang aku nak cite pasal HALUS ni ialah pasal makhluk halus..haha..mende2 camni sgt menyeramkan eh, meremang2 bulu roma tol x??stakat nih aku x penah pun nmpk yang kaw2 nye..klibat2 pnh la..haha..syukur la eh^^..tpi kan aku time cuti nih, selalu sgt m'rayau2 nak m'cari hantu nih, sume dlm ati xnak jumpe..time p cari tuh, macam2 cite antu/jin/setan kluar dri mulot2 ktorg nih..haha.tp kwn aku cite kan ade sorg ustaz nie cube nak dakwah sekor jin ni masuk islam(time die ngubat buatan org)..

ustaz : kenapa buat mnde camni??xnak masuk islam ke??
jin : bukan xnak.
ustaz : klu nak, saya bleh mintak tuan awak lepas kan awak..

bla bla bla..jin tu bgtau kat mane tuan die, n die cakap bkan manusia tu tuan die..
ustaz tu p la kat tmpt yang jin tu bagitau, dalam utan..sampai2 tmpat tuh, ustaz tu srh tuan jin tu kluar..pggl2 je ular besar batang balak kluar depan die, trus x jadi nak dakwah tu masuk islam >,<"..main gile tol ular besar balak, besar batang getah pun aku da lintang pukang lari kot..hahaha..jin ni mmg ske jelma jdi ular, nak2 ular alir, warne itam n sgt keras ular nih..klu ade jumpe, pastu t'bunuh kan..mintak tolong la, mintak tolong potong2 pastu buang kat tmpt asing2..sbb klu btol jin, leh idop blik tuh n cari korg blik..pelesit lg satu, mnde ni ade kaitan gak..kkadang org nak anta pape, ade gak gne pelesit..cam ade mnde yg nak korg jdi tuan die kan(bese nye mmg keturunan nye)..dalam mmpi mnde tu mnyerupa, then macam2 la die cakap..klu ko setuju je, abis le(time bgun tu nmpk la pelesit kt bilik korg, xkire la stuju ke x)..
jadi tuan saka mmg la best kan, dpt buat pape je..tp tgk la effect die, kaw x kaw..nak mati pun susah..sedare mare kne kaco la klu x jage btol2..macam2~

cakap besar??ermmm mende ni sangat x BAGUS!!!klu korg p mane2 kan, tmpt2 yang korg x penah p..jgn la bwk org yang ske cakap besar nih..cam kwn pakcik aku, p masuk utan, keje o memburu..aku lupa da, time dorg nak set khemah ade kwn die ckp ape tah tp mmg cam kimak la care die cakap..esok pagi nye dorg bgun, tapak kaki gajah tepi pale kwn pakcik aku tuh, area khemah gak penuh ngan tapak kki gajah..pdhal dorg x dgr pape pun malam tuh..dorg kemas2 pastu trus blik..bau~ bau ni ade gak makne nye..p tempat yang agak plik2 jgn la tegur bau tu..kkdang bau2 makhluk halus nih, tegur je, ikot sampai ke umah..siot tol..
jumpe brg kat dlm utan2 tebal/simpan, jgn la amik bwk balik eh..kang kne sampuk, x pun x lepas kluar bru tau..brg org ske ati nak amik..mmg la "org" tu marah^^..

hantu lak, org kate kan klu bisnesman, kdai makan la bese nye..yang gne pelaris tu kan, mati nnt leh jadi hantu tuh..main gile tol, ade kat tmpt aku..mase die idop, kdai die laris gile syial!!tp pas mati jadi pocong >,,<" ade org penah nmpk..kimak tol, seram sejuk gak aku tulis mnde nih >,<"..pelaris ni x bgus, sbb cam naye ke customer je..da pelaris sume mnde2 kotoq je..

Ok2 cukup ngan mnde2 camtu kan..aku nak korg pikir mnde nih..kite melayu ade hantu sendri kan??cine pun ade, yg lompat2 tuh..tp india??ade hantu dorg ke??hahahha..xleh bla tol..lagi 1 kan, cube bayang kan eh..pocong, langsuir, penanggal sume tu antu melayu kan???camne klu kite p USA??ade ke pocong kat sane??pandai lak dorg nak gne kain kapan kan..kn kn kn??so, klu kite p luar negara~ xpelu pk antu melayu ni..hahhaha..klu ade pun, mmg xkan ade la..haha..so, klu kite tgk cite antu omputih ke korea ke..xpelu takut la, sbb tu dorg nye antu..xde kat malaysia nih..klu ade pun, antu2 kat malaysia da settle kan dorg..sbb suke2 nak masuk kawasan PAM(Persatuan Antu Malaysia)..masuk2 buat hal kan, da la secare haram masuk..gagagaga..bagi aku cite antu melayu sgt serammmm~ sebab aku da tau antu2 melayu ni camne, time ak tgk aku dpt bayang kan!!!wahh ngeri tol!~hahaha..

hoorra!!time to stop^^..ingat!kat dunia ni bukan manusia n binatang je yg m'huni..makhluk2 Allah yang len pun ade..dorg x kan kaco kite, slagi kite x kaco dorg..and klu jumpe pun, dorg x leh buat pape kat kite, len la klu buatan org..jumpe je, langkah seribu trus k!hahha..
bayang kan korg tgh lalu kat highway, ttbe ade kete potong korg..tgk2 xde driver!!!xpe jgn takut!!itu sebenarnye kete control je, ade org control tok tkut2 kan korg je..wakkakakkaka..

Thursday, December 9, 2010

When Sleep Become Suck Ass..Haha

tidu tidur~sangat best kan??nak2 tidur bebelas jam!perghhh..
tapi yeke best??bukan ke sakit2 badan pastu tido lame camtu??hurrmmm..
tidur lame2 ni sebenarnye m'bazir mase je sbenar nye..
mmg la best sbb dalam mimpi macam2 mnde dapat..setakat power rangers tu
da bape kli da aku jadi >,<" sungguh sronok!agagaga..megazord!!!
kite tidur ni nak refresh otak yg b'keje spnjang kite jage je..nak clean kn
cache yg ade dlm otak ni, sume la..haha..cam lappy kn, kne la tutup skli skala klu
xnak slow sgt..tidur gak d'anggap mati skjap kn??sbb time ni roh kite p jalan2..
ntah kemana tah die p, kaki rewang tol..haha..
tp camne kan klu jdi cam cite Elm Street tuh??rase2 orang nk tido ke x??
tido je, masuk mimpi Freddy, klu kene bunuh dlm tuh..mati btol2~perghhh kaw2 tol!
kte yg keje tidur je nih, tau ke tidur ni leh pndek kan usia??mmg la btol Allah yg tentu kan
ajal kan..tp kite mnusia ikhtiar la gak nk idop lme ckit..
range mse yg pling bgus tok tido nie, 6~7 jam je..klu tido lme sgt leh 
pndek kn life korg la..ade kaitan ngn jantung gak x silap..sbb tu klu tido lme, pastu
bgun skit2 dada n pening pale..so, tido ikot la range die eh..klu ak kat umah ni
tido kol 6 pgi, bgun kol 1 ermmm, 7 jam kot!oh yeah!kkdang ade la tlajak..haha..
mse kite tidur gak..byk proses blaku kat entire body kite..cam hormone2 mule
btindak! memnjang kn misai, kuku..rambut gk d'proses kan!so, nk tidur tu
make sure rmbut anda bebas dri mnyk rmbut ye!!klu xnak rosak..jgn nnt botak tgh da la..
agagagaga..sgt style! lagi 1, tidur ni jgn la jadi kan habit..
sbb mmg bazirkan mse..contoh la kt U kan, kite sllu komplain xde mse nk study..
pdhal ade je, tp kite gne time tu tok tido~ ngantok sgt..da mlm lmbat tido, spe srh
tido lmbat kn??salah sndri gak kn??haishhhh..da tau pack jdual, mintak tolong
kurang kn la tido ptg tuh..bkan bgus pun..klu da jdi habit pape pun
korg xleh buat sgt, sbb nak tido je..kwn ajak kluar pun xnak, nak ajk p mkn 
pun susah sperti tenuk diheret m'gunekan kura2 gergasi..hah! mkan la
ko dalam mimpi tuh~
tidur tidur~masih lagi best ke??mmg best..haha..tp jgn la jadi kan habit ye~
sleep can cause you troubles in the future~
jgn tidur!p blari dlm utan tuh..haha

Tuesday, December 7, 2010

Minho-yaaa!!!

nak buat pape mesti ade permulaan kan, xleh ke mula kan..eh buat sesuatu mnde trus akhir!pastu bru mula..huh camtu tuh??adakah ak t'lebih makan mentos sbb tu t'fikir mende nih??hurmmm..lets go!
aku nak cite pasal Choi Minho kli nih..hoh!die ni cam idol aku la..haha..
nmpk cam t'pakse je buat nih..haha..at 1st, aku ingt nak cite pasal group's member die skli, tp ade ORANG x bagi..sape la tuh eh..wakkakaka..hora!start!!


Stage Name : Minho
Birth Name  : Choi Minho
Birthday      : December 9 1991
Position      : Rapper
Height        : 181 cm
Interest       : Football, Basketball


Ni la die Minho!!! aku rase die ni la yang pling pemes dlm group die selain Taemin..name group die SHINee(pronounce shai-ni, bukan shi-ne).. SHINee mule2 debut ngan lagu Noona Neomu Yeppeo(Replay), time ni dorg da start nek, jdi idol sbb mude n muke market >,<"
time ni aku x minat pun SHINee nih..pastu debut lgu Oxygen n A.M.I.G.O~+++ lagi naik la jdi..haha..lgi 1, group ni under company y same dgn SNSD!!!!syok nye~haha..the members are Onew(leader), Key, Taemin(pling mude), Jong Hyun(die kapel ngn awek dlm CF beast!!cun!), n Minho sndri..
aku start dgr lagu SHINee pas dorg debut Ring Ding Dong!!lgu tu agak style la..haha..
there are several other songs that I like, such as JoJo, Juliette, Hello n Lucifer^^..ni la SHINee~
Onew, Jonghyun, Taemin, Minho, Key
Ok2!balik ke cite Minho~ aku start tau byk ckit cite pasal Minho ni, dri show Lets go!Dream Team..die ni mule2 ACE dlm show tuh..pastu kne rampas ngn Sangchu(MightyMouth)..haha..
aku rase die bgus la n hebat dalam sports!klu die ni buat pape kompom b'sungguh2 tuh..kan bgus klu aku camni dlm kelas!!b'sungguh2!!agagaga..
Minho jdi ske kat sports especially football(rase nye) sbb ayah die ni coach football, tu yg die jdi gile tuh..haha..die pnh mintak kat ayah die sruh masuk kan die dalam team bola, tp ayah die x bg~ coz mnde career yg payah..Minho gak jnis yang x ske kalah dlm pape pun!!>,<" cam snggup gadai kn nyawa, asal kn menang!!kaw2 tol Minho nih!ade skli die cite pasal die penah men game bola ngn adik die ke sepupu die(umo 7taun x silap)..mule2 die nak bg dorg menang tp die t'fikir camni " Mak!saya dpt kalah kan abg Minho!!"..hahaha..n die rse t'cabar..haha lucu la die nih..Minho gak pemes ngan Charismatic stares die, mcm api la org ckp..die ade buat mate ni dalam MV Ring Ding Dong..

kepemes'an ngan mate cam flame tu gak la, die rse awkward klu msuk dlm entertainmnt show..sebab die kne jge attitude cam org yg b'karisma!!haha..pdhal die bese je..ade skli Yoona bgtau care2 nak sesuai kn dri ngn certain show..hahha..xleh bla tol..ermmm klu nak ckp psl spesel talent, ak rse die xde pun..die gak x tau ape die leh buat..Minho pnh nak tiru natang dlm pokemon yg kura2 tuh tp x jadi!!!Minho2~hahaha..
tido??bape lame pnh korg tido??nak tau x, Minho penah tido 2 ari!!!gile tol die nih..tp die cakap cam tido sejam je..bgun2 nak p breakfast, adik die blik "Hyung!ape y awk buat dlm 2 ari nih??"..hahha..pempuan rapat ngn Minho??emmm Krystal kot??aku pun x tau sgt..tp dlm Dream Team die mmg team y tiptop la..haha..tp tiap kli Krystal join Dream Team msti Minho wish gud luk..just fren kot..hahha..

Huh!takat ni je la kot..nak tau lebih p la taye mr.google ehh!!Minho!!Fighting!!!haha..
mintak tolong la..mintak tolong cari talents hang tuh..hahha..
ahh lupe kamis ni b'day die??tue da kan..haha..

Monday, December 6, 2010

Romance ROME~

Errrkkkk!!!Ahhhhhhhhhhh tolongggggggg berudu!!!!!~ade ke orang tkut berudu camni??asal dorg x tkut eh..dorg x penah ke t'fikir ke berudu ni ad possiblty utk mngeluarkan bebola api??xpun terbang pastu isap darah org??xpun kucing..bleh tukar bulu die jadi duri2 titanium tajam..duri tu gak leh memanjang!!!ak pun naik takut da..>,<"

Sebelum ni ak ade tulis pasal ROMANCE~tp just jdi sub topic la..ok! arini kite explore eh, ape itu romance ye..stahu aku tau la, ape yang aku bace..romance die ni xde definition yg btol2 kot..ntah la mungkin romance ni name raksasa bwh tanah kot..agaggaga..(smbil tabur garam kt tanah..). bagi aku la, laki romantic ni agak style la..tp jangan la beria tnjuk, sampai depan ak pun nak romantic..gay ke hape?!!nak je tembak ngn kete kebal klu camtu..
dengan kajian yang aku buat selame 2 ribu tahun nih..ramai pempuan ske laki romantic nih, yg aku tau pmpn luar2 negara la..cam jepun, KOREA, france, latin, british n macam2 la..pmpn malaysia geli kot laki romantic2 nih..dorg lbih ske laki yg bleh m'belasah dorg, baru smpi feel L-O-V-E tu kot..wakakkaka..xgne tol..

Nak jadi laki romantic ni, camne eh?Ermmm..creativity kne ade sbenarnye, cam ko nak meniru dlm exam la..kne kreative klu x, kantoi nnt..agagaga..lagi stu sincerity!ak rse ikhlas ni la yang pling penting~ klu ikhlas buat die jadi awek hang, bkan tok geli-geli je..so, relationship korg, insya'allah, best kot..haha.. romantic ni gak b'kait ngan mende yg cute2 la..cam teddy bear ke, keychain ke.. brgan rare pun same, limited lgi la..klu ade jmpe kat kdai2 rembat je..leh d'gunekan satu ari nnt ye^^..hurrmmm cam aku tgk dlm cite la, bunga..
bunga mnde yg cam pmpn x pnh tolak..tp jgn bg bunga hak die allergy lak..kang tkangkang kat hospital lak pmpn tuh..hahha..tp yg bg2 bunga nih, kat malaysia jarang la..dorg ingt kolot kot(sape yg kolot pun xtau)..

Alert!~korg kne alert ngn partner korang..ape yg buat die impress!ape yg die minat~ape yang die xsuke..segale2 ape yg die buat kne alert..acknowldge ape yg ade kat partner korg, tnpe dorg bgtau..pnting nih~
Ermmm..lg ape ehhh..hah?!bile ko nak cakap ko sayang die..fikir la care2 yg creative n bebagai..jgn care same je, nmpk sgt ko ni seorg yang bosan!!cam pisang masak bwarne ungu!!haha..bgtau je mnde nih, byk2 kli pun xpe..asalkan care lain2 ye..be creative la fuker!!gagaga..xyah nye nak bli2 brg nak tunjuk ko syg die..lain la awek ko tu shaver bulu kaki aku..

Jujur~ni sangat penting!!jangan la nak mnipu sgt ngn partner ko..asyik nak kencing je, byk tol air dlm pundi ko tuh..tunjuk kn yang khadiran die dalam idop ko ni, sngt b'harge! share je la pape ngan die..jumpe selalu mmg buat korg jdi boring, len la klu sesetgh kapel yng jumpe trus projekk..maintain kn prasaan tuh, anggp korg b'untung dpt die..klu jumpe pun kan, buat cam 1st time jmpe..mse nk ngusha kan, mcm2 mnde buat..nak impress kan si dia nih..haha..
mende2 yang related ngn romantic ermmm..chya2 yg malap!!!cam dinner, gne lilin je, xyah gne lampu, pastu psg ckit lagu tok background music, lgu soft je la..jgn lgu hardcore lak..haha..sunset!sunrise!!perghhh tgk la same2..hoho..tpi jgn la tgh malam kat taman2 yg lampu malap korg dok due2 ctu..nmpk sgt la niat cam setan..warne merah!!warne romantic!!cam bunga rose merah b'maksud "I Love You", tp warne kuning "Lets Just Be Friends"..x kesampaian la hajat klu dpt bunge rose kuning..hahha..Chocolate pun leh jdi romantic gak..buat la umah choco pastu hdiah kan..wakkakak..jgn bg awek ko, bagi aku!!
aku nak makan sume..gagaga..

Enough already!!cukup la smpi kat cni cite2 romantic nih..penat la aku nk menulis smbil mkan epal nih, %#%$@*!^@%*~

Cerita Warung Keropok..

Huh!stiap tahun ade jenis2 binatang sendiri..sume binatang tu lemah2 blake..
cume naga je yang agak hebat pekasa..aku lahir pada tahun kambing..
hurmm ape yang kambing bleh buat??ngeluarkan ketulan taik kecil saje..kenapa binatang lemah ni diguna kan..bak kate Eiichiro Oda~tuka la binatang tu mnjadi hebat..cam kambing aku tuh, jadi kambing b'gigi seperti saber tooth yang bleh mengeluarkan asid drpd bulu2 badan die..dan bleh menelan sekor gajah..kan gempak camtu!bru la orang x rendah kat sape yg lahir pd thun 1991!!!hohoho..baiklah mari mula kan..

hurmmm arak??antare mnde yang pling byk bwk kmusnahan kat remaja nih..truk2..
stitik arak, 40 xleh semayang x silap aku..da la aku dgr ceramah dlm radio..
pahala2 orang yg mabuk minum arak ni, x di bawa naik ke langit..kaw2 tuh..lgi satu kan..
ape yang puas nye klu mabuk??bukan kite rase pape pun..sedar2 dri mabuk kte lupe gak ape yg kite buat sblum nih..xde hasil tol..bek aku minum TEA BOH lgi nikmat!!haha..klu aku dibagi 2 pilihan la, minum arak or p merompak..bek aku p merompak, ade hasil ckit(walaupun msti ade ckp bek xyah amik due2, tp ni pilihan >,<") bleh joli plak tuh..waaaaa..jom p NY!!ak payung!hahah..sesungguhnya pelbagai dosa kite leh buat dgn hanye meminum arak nih..so, jauh kan ye diri anda dari arak..nak khyal2 pun p la cari brg len(sebaik2 nye xyah la khyal2 nih..jom bdota je sng..agaga)..

hah!lagi satu, kes men pempuan nih..aku rase cam x perlu gak kot..sesetengah kwn aku ade gak ajak p men2 pmpn nih..nak join je, t'pikir lak adik pmpn kat umah tuh..arghh!!cancel2~
camne la prasaan mak bapak klu tau anak pmpn die tuh pmpn murahan kn..perghhh hancur bderai la hati..anak yg disangke bek slame nih, rupe2 nye da jadi "plakon"!ade video 3gp lg tuh..agaggaga..aku tgk adik2 aku lepak ngn laki pun, naik mnyirap gak rase nye..ade plak gmba pgng2 tgn..xpe lg, upload lak kat mukebuku!!!lbih nih..(nsib bek dlte da, ak yg srh..haha)..
nsib baik x buat hal..sbb ade informer, buat mnde plik2 ckit..yarrrrrghh!!!abis la lunyai!!haha..
adik yang aku form1 tu msg laki pun aku maki..pndai da nk m'gatai noh!sepak kang..

bru2 aku tgk cite "pintu taubat"..cite pasal pkare romen2 ni la..pmpn tu bru skola, balak da keje..
laki tu bangang gak pe nye..ajak daktu p ponteng skola..da jadi bodoh dak pmpn tu^^..
yang lemak nye..ayat laki tuh "sepanjang hidup saya ini la saat yang pling bhagia, lepas jumpe awak"..eeeiiiii ayat nak 2nd round agak nye..(arggghhh rase nak tranjang je!!!)..
pastu ade satu scene, abg die kluar p banda naik kete..nmpk adik die nih ngan laki tuh, naik p hotel..abg die park kat tepi jalan jap, ape die mncarut pun ak x ingat..pastu blik umah..
x ke bangang abg die nih..klu aku tu, da naik da hotel tu p pukul laki tuh..
aku rase org len pun buat camtu..budus nye brader!!xyah jdi abg la sng..nak je aku bogel kan abg die, pastu ikat kt pokok bunga ketas, xyah bg kerengga..letak 10 ekor anjing kt ctu..hahha..
yang ak x paham, asal pmpn tu snggup nak brenti skola pastu ikot laki tuh..tu tanda sayang ke??fuk off~ klu sayang support la pmpn tu smpi abis blaja..bru btol!pas lme2 ikot laki tu, mula la
kne keje as GRO..haha..amik kau~rase kan bau2 hamis laki kat club tuh..gagaga..
lame2 die asyik kene bahan ngan laki tu, mule la lari blik umah mak die blik..
tp time ni sedih siot!!!blik2 mak die da meninggal dunia, bru je..perghhh x sempt mintak ampun..
lagi truk..mak die start skit, pastu die lari ngn laki x gune la..(pmpn tu pun xgune, same je) ..=)

tu je la aku nak cite kat post kali nih..hahah..renung2 kan la ye..
tp aku cite blik cite tuh, ak rase nak marah je..pasal laki n abg die tuh la..hahah..
xpe la aku akhiri post ni ngan beberape rangkap pntun ye...

ikan emas b'terbangan di udara,
terbang untuk mencari beras kuning,
jangan la  bermain bara,
klu xnak hilang kening..

tata~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...