Monday, November 29, 2010

Aku n Anime n Manga~


Ape itu anime??ape itu manga??huh malas lak aku tulis definition die yg pnjng2..haha..
anime tu movie katun2 jepun, manga plak komik2 dorg..due2 mende nih adalah SANGAT BESSSTTTTT!!!!manga n anime mrupakan antara mnde pnting dalam idop aku..haha..
sgt sronok membace n menonton nye..tp kekdang org dgr, katun??ahhh budak kecik je tgk..tuu silap besar la tuh..kawan aku umo 3x pun ade lg tgk..siap action figure skli ade..umo bkan la nk pnghalang nak tgk2 mnde camni(wakkakakk)..ape yng pnting??minat~ape yang pnting?minat~^^..dari anime ni gak la, ade nye cosplay~org2 btol pkai cam character dlm anime2, ade contest gak mnde nih..sgt cool!aku harap dpt tgk dgan mate sndri!!!cosplay bleh buat duit tuh..bkn mnde cikai2..

byk sangat anime2 yg aku minat ni..nak tulis kt cni, bleh 3,4 blan gak la..hahaha..
tp anime yg paling aku minat skli n aku rase anime ni mmg paling t'baik!!n leh buat aku masuk dlm cite die..anime tu ialah jeng jeng jeng!!!ONE PIECE!!!!!hoho..cite pasal pirate yg b'asal dri east blue n b'cite2 nak jdi Pirate King!Monkey D Luffy!!!die nye comrade zoro, sanji, nami, chopper, usopp, robin, franky dan the boneeeee, brooke..haha..tp still aku x paham nape ade yg x minat cite ni, n kate lukisan die ntah pape..pdhal lukisan die gile babi unique!!sangat kreative!! klu cam naruto n bleach skng ni yg tiptop gak kn..lukisan die cam human bese je..normal~(aku minat gak la bleach n naruto nih..hahaha..plukis ni gak peminat one piece~)..
klu one piece, aku lbih ske bce manga die..sebab time aku bce, aku dpt feel oo!cam aku bjuang skli ngn Luffy nih!cam life la sng one piece nih..dalam cite nih, marine lak cam jahat..haha..tp bukan sume pirate bek cam Straw Hat Pirate~geng2 dorg ni da naik kaw2 da, nak2 pas Luffy buat kt Marine HQ utk selamat kan Portgas D Ace(tp mati gak >,<")..kematian Ace gak catalyst Luffy tok jadi lagi kuat cam skang..hahaha..lupe lak nak sebut name2 pnting dlm cite nih >,<" Gold D Roger(bapak Ace), Monkey D Garp(atok Luffy), Monkey D Dragon(bapak luffy), Shanks(idol Luffy ni..haha), n Edward NewGate a.k.a Whitebeard..


cukup dengan OP, slain OP anime yg best bg aku ialah bleach, naruto, toriko, karas bla bla bla..
cam aku tulis kt tepi tu la >,<"..bleach pasal shinigami!style gile cite, gne pedang2 nih..naruto lak ninja yg ade jutsu2 yg hebat!haha..toriko plak psl gluttony~ toriko ni sorg yg kuat sgt makan, die akan makan ape saje yg die bunuh..jahat kn^^..n KARAS!~hooh!hohh! anime ni rupe2 nye ramai yg xtau..xphm tol aku, pdhal bapak BEST nye!!graphic terbaik tuh..sayang nye die ade 6 episode je, so, cite die pendek dan leh mnyebabkan org x paham..karas ni same maksud ngn crow~die ni penjage kt stiap banda2 jepun(xtau la klu kt banda lain ade ke x..haha) lead oleh yurine utk lawan mikura2 yg asyik nk bedal mnusia je..cari la anime ni, aku leh kompom kan Karas adalah antara yg terbaik!!!lupe nak bgtau name hero die Otoha~haha..

nak cite pasal anime mmg x abis nih..ermmm, aku harap pasni mkin ramai yg layan anime ye..
bleh b'crite same2 eh..best nyee!!^^agaggaa..its time to eat~mak aku da marah2 nih >,<"

Saturday, November 27, 2010

사랑사랑사랑

Yoshh!!ooraaa!arini aku nak tulis mende2 b'kaitan ngn Love Love Less^^..
aku xtau sgt nih, tp ape yg aku tau aku masukkan la dlm Karya Terulung LoveLess nih..agaga..
C-I-N-T-A, tipu la klu ade org yang x pnah minat kat seseorang, xpun t'gerak ckit ati kan "pergghhh lawa/baik nye awek/laki nih, klu buat awek/pakwe best nih"..haha..tapi skng kan da banyk jnis kapel kn, boy-girl, girl-girl,
boy-boy(agak motherfucker yg nih!), mungkinkah human-animal??agagaga..
Nowadays, klu tgk kapel2 kn, usha awek bapak cun sial!skli laki agak smpah~abis mencarut2 nih klu nampak kapel camni..haha..lumrah kot kapel camtu(kimak^^)..Awek Hot!!mmg best tok dibuat cuci mate, pakaian xnak kalah tuh..tdedah sane sini, ustazah aku ckp, klu pndng skli rezeki kn, so, tgk je la..agagaga..tp awek camtu bkan best buat bini pun..Klu laki2 dri golongan serigale tgk "grrrrr..sedap 'ratah' awek tuh~"..mintak tolong la kt pmpn, mintak tolong buat lap taik ayam la baju2 camtu..hahaha..
it can be fail if..

Aku tgk skang byk kapel2 yang HARDCORE la, bru kapel tp awek nye da beria2 nak bagi badan kan..
dlm ati "klu aku tido ngn pakwe aku ni, msti die x tggl aku "..fuk off~mende tuh y jadi punce tggl nye sbenarnye..ade kapel camni yg smpi ke pelamin pun sgt ckit la % die..awek camni da kne tggl pe lg, jadi stock di baris je la(sesetengah je la..)..truk sgt!xbleh gini..yang ni pun jangan buat, bodo sgt nmpk pemikiran nye..Lagi satu, time kapel pun ade yg gaduh cam ade masalah umah tangge, sedar ckit korang tu duit pun xde nak beli 'TANGGA' tuh, niat tok membeli pun ntah ade ke x..gado2 time kapel mmg x perlu, cube pk time kapel da b'gaduh, nanti da kawin??silap2 leh b'tomoi 2 org..rugi plak aku nak bli tiket tok tengok match tuh..agagagaga..klu tgh kapel ade masalah, bwk la bincang leklok..klu laki/awek tu ade len, kire bukan jodoh la tuh..

Huh..LOVE~kekadang dapat ubah diri org kan??kan kan kan??^^ubah jadi jahat n baik..contoh, 1st pempuan tu baik org nye, ayu je, klu tgk skli tgk mmg die nih leh jadi peneman idop yg terbaik la..tp pada suatu ari..jeng jeng jeng!kne usha ngan laki yg agak jalang prangai nye, keje nk beromen(sry^^) je..usha punye usha, dapat la die kapel ngn pmpn ni..bla bla bla~laki ni da dpt ape die nak, da buat pmpn ni dri pkai tudung jadi free hair..pastu die tggl..pmpn ni dari gadis ayu tu betukar(HENSHIN!!) jadi gadis yg agak x t'urus..huh >,<"
this is the opposite story~ade laki ni die minat kat sorg awek nih, tapi awek ni xbrape minat ngn certain habit laki ni kan..laki ni akan try brubah(lg skli HENSHIN~) utk awek tuh..cntoh laki ni ade habit ske buang smpah merate kn, time kuar ngn awek tuh die buang smph dlm longkang "apsl buang smph camtu!xske la..lain kli buang dlm tong smpah or taruk dlm beg owg dlu!"..tiap kli laki tu nak tbuang smpah wlpun awek tu xde, die akan t'ingt kate2 tuh, so , x jadi nk buang..ade yang isap rokok, pastu berenti..
there r many possibilities^^
Kapel gak leh buat seseorg tuh ilang pendirian pastu nak bunuh diri la, sisihkan diri dr org len, jadi gila, murung la..byk sgt le >,<" malas nak bgtau..haha..mende ni jadi klu kite t'lalu memikir sgt, so, klu ade masalah psl relationship jgn la simpan sorg2..bgtau la kwn2 yg rapat tuh, xmintak lbih mintak tolong dgr je, nak luah prasaan je..go SHARE with others k!the one that u trust^^

Romantik, jiwang??x salah klu ngan awek/pkwe sndri kot..klu dorg ske yg jnis camtu..aku rse laki yg romantik la yg paling style skli..gaye dorg layan, bcakap ngn pmpn..laki romantik n playboy, 2 org yg bebeze..
tgk mat salleh, ramai yg ske laki romantik siot..org malaysia?ckp laki romantik tu lembik?abis ske lagi yg ganaz??klu b'gaduh trus bedal muke ke??xnak kn?
lagi satu, jiwang~xske bjiwang??abis klu da bkapel tuh xkire bjiwang ke?beperang eh ke berak beramai2??agagaga..aku ske pmpn yg leh layan romantik2 ni, n aku tau die seorg yg manja klu camtu!nmpak cute je~waa!syok nye!^^
kat malaysia je yang pelik nye, aku xtau nak jge standard as cool person kot..xnk tau psl jiwang n romantik..
nak hardcore je x jadi gak..agagaga..

who loves you??btol ke orang suke korang, btol2 ske??or nak mende lain, nak duit or memuaskan nafsu??
nak pilih kapel msti tgk muke kn..muke lawa/hensem gile, x pun badan hot!trus nak buat awek/pakwe..
pdhal hati budi org tu xtau camne..dpt2 kang prangai cam setan, mule la nyesal pastu jumpe dr psikologi cam aku nih..wakkakaka..tp dpt yg prangai camtu, jgn trus putus lak..try la ubah die, everybody can chances^^
tp klu sume pilih yang hot2 je..camne ngan yg bese2 nih??bagi aku kan, aku ske yang bese2 nih, yang aku ske tgk..tp yang aku ske tgk nih, org len ske tgk gak!siot tol..muke yg innocence, perghhhhh terbaik tuh!pastu bru aku akn tgk perangai die camne..klu ntah pape, aku xnk trus kan la..haha..x try ubah pun >,<" sbb aku mudah bosan la..tp ade satu awek nih^^ m'usha die adalah satu perkara yang tidak membosankan..sgt sronok!^^
first time la kuaq bedua2 an ngn pempuan, yg sebelum ni aku anggap mende yg pling melecehkan dlm dunia..agagagaga..tapi tu la bukan jodoh org ckp..hoho..sape yg nak pilih awek/pkwe tuh cari la yg agak contra, pastu perfect kn sifat korg dgn sifat yg opposite ade pada partner korg tuh..terbaikkk!!

Hoooraaa!!this is enough..jalan cite yg telah dipetik dri buku Karya Terulung LoveLess(pengarang Kenpoo)..wakakkaka..n lagi stu mintak tolong la..mintak tolong bersih kan lubang idong korg sebelum bace nih..hahaha..mintak tolong jgn jual maruah diri anda kepada mane2 lelaki ye~

"I know you are nymph in human form that's always with me since I was born"

Friday, November 26, 2010

Bila lagu tu Menjadi Slow




Letto represented Sandaran Hati

Yakinkah ku berdiri
Di hempa tanpa tepi
Bolehkah aku
Mendengarmu

Tubuh dalam emosi
Tak bisa bersembunyi
Aku dan nafasku
Merindukanmu

Terperuk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani

Dalam hidupku
Kesendirianku

Teringat ku teringat
Pada janjimu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati

Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Pedihku ini tak ada arti
Jika kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati

Inikah yang kau mau
Benarkah ini jalanmu
Hanyalah engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirmu
Dalam gelapnya
Malam hariku


Haha..Best plak lagu nih..slow je lagu nih, leh feeling la..
huh syok plak post kat blog nih~macam2 mende leh tulis..gagagaga!^^

Korea and I

aku minat sangat ngn satu negare nih, KOREA!!korea selatan la, bkn korea utara a.k.a pyeongyang tuh..hak tu jahat sangat..korea ni negara yg lebih kn entertainment kot..
negara dorg pun maju dri segi tech. disebabkan ENTERTAINMENT die la, tu yang ade ramai sgt awek2 cun kat sane, jeles lak tgk nye..agagagaga..
kat sini la terletak nye korea nih..aku ske pasal korea nih coz die banyak sgt tmpt2 mlancong yg tenang2..aku ske tmpt2 yg tenang nih, cam kt pulau kan..byk je pokok yg hijau2
pastu ade sungai2, bunyi aliran sungai tu kn..
pulau2 pun agak style dok mengadap laut~bukit yg dihiasi ngn bunge2 time spring
perghhh lepak ats bukit tuh smbil kne ditiup ngn angin kn..sangat best!!
i hope someday i'm able to bring my family to this place n even my future girlfriend!!
kemungkinan propose kt ats tanah lapang yg penuh ngn bunga..hoho..style2!
eg: JEJU-DO..style gile tmpt nih!!
aku byk tau tmpt semat kt korea ni dri variety show :
2 days 1 night
antara show korea yg pling aku minat!!arggghhhhhh!!!tengok la skli!!
the beauty of korea island n place!!aagagaga..
artis2 dlm show ni pun sume aku ske!lawak gile, smpi mampu bt ak mnjadi keras ktika gelak..
agagagaga..dorg mmg ade style tersndiri^^
lee seung gi, mc mong, kang hodong, lee sugeun, kim c, jiwon

music industry dorg gak gempak!!n awek2 y nynyi pun cun2 n cute2!!agagaga..
aku ske dorg nye lirik lagu, sbb ak rse agk romantik n leh feeling la dgr klu hak slow2 tuh la..
hahaha..n aku plik npe kt malaysia ni klu org mnari dorg kte pondan??
pdhal klu terer menari, kat sane leh cari mkn beb..
aku ske kump cam BEAST, 2PM, MBLAQ, SHINEE
dorg mnari mmg STYLE!!dpt buat sgt BEST!!lagu dorg pun sume syok2 ohho~
here is it!BEAST B2ST~
tpi part2 girl group la pling aku minat!!!so cuteeeeeeee!!!haha..
satu je la yg pling aku minat sampai skng iaitu 임윤아!! or Im YooNa..
dri group So Nyeo Shi Dae a.k.a Girl's Generation..
aku tgk die ni sgt manis org nye, time die senyum ak rse relak sgt^^
time die b'cakap, cam nk sgt tau pe yg die akn ckp tuh..haha
same cam pempuan yg aku pnh minat, ade minat lg kot..muahahhaha..
sedap mate mmandang sungguh!wlpun org kte die ni x lawa..xpe!ak still ske!!
chuwa~chuwa~
ade satu drama die blakon, dlm tuh byk scene die sedih..n leh plak aku t'rse sedih gak..agagaga..lucu tol..yoona ni klu die gelak btol2..bapak la kuat nye..
die agk kuat la, aritu ak tgk die angkt mnde2 berat..and group members die gak kte ni agk rajin..haha..
ni la die 임윤아~


lagu2 korea ni leh gak membuat ak jdi addicted!same la cam lgu2 scream..
pas aku dgr lagu scream, ak akn dgr lagu korea lak..
cuci blik kan..haha..tiap kli kuar lgu bru je msti aku dload, time ak kt U kkurang "POWER" tok m'dloa nih, so, aku pass kt adik aku tugas tuh..agagga..
adik aku gak jdi korean fans pas ak bg die dgr lgu2 korea..hahha..
aku ade blaja bhse korea nih, susah la gak blaja ngn internet..xde cikgu kn mmg tkial2 la..nsib bek aku da bleh phm ckit, stkat bce slow2 leh tp x tau mksud sgt la..wakkakakka...
I had this plan for a long time already, I will go to Korea someday and have a life there!^^hoho..I'm gonna enjoy the 4 seasons~
Korea telah bg influence kt aku tok blaja btol2..kire korea things ni catalyst bg aku tok blaja smpi berjaya la..
KOREA JUST WAIT FOR ME!!I'LL COMING TO U SOON!

Ni je la summary y aku dpt buat pasal korea..weeeee~

Thursday, November 25, 2010

Scream Scream Scream

Ade sesetengah org, die cakap xleh idop tanpe music..huh btol ke??abis dorg x mkn nsik ke??haah!!!mahkluk apakah kamu semua?!!!!ntah2 nnt dorg ni ngamuk kn, betukar jadi raksasa. 
Huaaaarrrrggghhhhhhhhhhh!!~attack bumi..mataik2, time tu hero-hero diperlukan. pe lagi, cam bese la SEMARAK KAN KUASA NAGAAAA!!DRAGON BOOSTER!!agagagaga..
aik, ni da lari tajuk y aku nk karang nih..sry2, k back to SCREAM things.
Sebenarnye ak ske dengar music2 scream nih, syok sangat!puas pun ade!and aku rse music dorg agak unique la. aku ske flow time dorg nynyi skjap soft, kjap scream kn, STYLE!
scream ni dpt release tension, dorg ni release tension ikot music la tuh. sebelum aku dgr screamo ni, aku dgr metal. music metal lagi keras dan lirk die kkdang psl setan, so, ak slow2 da dgr metal..haha.
screamo mmg la nmpk cam ganaz kn, tp lirik2 setengah band bt lirik yg cintan2 gak.
agagagaga..nmpk je jerit2 kn..kuang3..
tu yg aku plik npe org kte band yang nynyi lagu slow2 tu band jiwang..
metal pun ade yg jiwang klu nk tau, klu x ske band tu xyah la ckp die jiwang2. cakap band tu SAMPAH da la. cam x gune je ckp jiwang, org y cakap camtu mesti b'kapel gak kn??kn kn kn??
kapel tu kire jiwang da wey~budus~
time aku study aku ske dgr lagu cam nih, so, ak x dgr pape slain music nih..
coz ak klu study susah nk dpt klu dgr suare org poppek2..agaga..
aku ade t'pikir gak nk buat band screamo n aku nk jadi screamer die!!!perghhh bpk best!!
klu ade ari2 aku nk scream, bia la smpi xde suare pun.. asal kan aku puas!!heee~
OhhhHayyyyyy!!~
ni la band2 scream yg aku dgr~bagi aku la, ALESANA la pling best..haha
band ni la ak dgr yg pling byk men soft n scream stakat nih..
klu the used byk nynyi yg soft je tp still BESTTT!!
static lullaby lak selalu scream je, lg STYLEEE!!
agagaga..
screamo2 ni byk gile cover lagu artis len, ade certain lgu tu mmg cam sampah la bunyi nye..
hahha tp bile da di cover best plak dgr..n jadi lucu gak klu tau lgu sbenar die..agagaga..
orite!time to mandi~tata~goSCREAMOgo..
"once we like something just like it even other criticize bout it"

p/s: dgr lgu SCREAMO bukan bmakne anda EMO

Wednesday, November 24, 2010

Aku, Mereka dan Gambang

2days 1 night~

Gambang n Us!^^

Viva la vida!~

Thanks tolong amik gmba
oo jual mahal eh xnak join skli..agaga
Spend night at TC >,<"
Lif Craziness
Show us What u got megat!!
Cakk!!
Ombak oh Ombak!!sgt syok!

Bile ada air terjun..


Oh yeah!!what an experienced!!
housemate n classmate!!sem depan giliran kite lak pegi!!agagaga..

Bile Kami Ketawa~

Gelak??ape la sangat ade dengan gelak ni kan..aku selalu t'pk, aku ngn kawan aku je ke gelak camni??
gelak smpi x t'kluar suare pastu kne smpi kne m'cangkung sbb nak b'diri sakit perut >,<"
gelak abis 1km pe segi leh dgr >,<"
smpi xleh control, msuk mall dok lepak kt butik leh gelak cam kt kdai mamak..aku ngn sorg kwn aku nih, da 2 ari b'turut-turut  gelak dan m'akibat kan pekara yg amat ANEH terjadi!!aku ngn die ilang sore, cilakak tol..urat belikat yg terletak die belakang tinge juge tersimpul mati..argghhh kenape jadi begini!!hehe..sume ni kerana percakapan yg x mendatang kan satu faedah tu la!!!
td time tgh lepak, mule2 kwn aku nih nak jge standard la sbb lepak kt tmpat org ramai..xnak gelak cam bese sbb die gelak unik ckit, SGT UNIK!!!n annoying je dgr..haha..
tgh syok2 ttbe 2 awek yg lepak dkat ngn ktorg, pndang kiri kanan..macam nak cari bulu ketiak y sgt halus ilang..
tapi tgk btol2, rupe nye die cari dari mane dtg  suare(gelak kwn aku tu la) yg amat aneh tu dtg!!!then, bile die da tau dorg borak2 + gelak, kui kui kui, pastu bla ngn reaksi muke yg runsing lagi ragu..aku pun khuatir melihat keadaan itu!!
camne la dak2 banda gelak eh, mybe dorg gelak smbil tutup mulut kot(fuk off!buruk tol care..hahah)??or gune anggota bdn len tok gelak??xkan la ketiak..
pastu klu golongan koperat cmne lak??kwn aku kte dorg gelak gune sideburn!!!WTF!!
hebat tol care dorg!!tepakse ak menuntut nih, sng ckit nak gelak kat org nnt..hoho..

Sunday, November 21, 2010

Aku, 12 dan Cuti

Huh..syok gak eh men tulis2 camni..
Aku nak cite pasal kawan bek aku yang b'name cuti nih. Cuti ni baik orang nye, ramai org ske die. Tapi masalah nye die nih macam catalyst tok aku jumpe kawan baik aku lagi sorg, name die 12. Memang stiap kli lepak ngn cuti mesti jumpe ngn 12 la, wajib!~haha..agak cilake la rse nye sbenarnye..agagaga..
Tp t'jage kol 8 ke 10 ke..Mesti rase awal gile lg, cam sblum subuh je..haha..
So, kembali ke 2 alam..hah??!!!apsl t'sebut 2 alam rozmey(tbayang rambut die) lak!!!arghhhhhhhh!!!TIDAK!!
agaggaga..kembali ke alam mmpi ptt nye >,<"

Empayar Ngeri

Aku selalu gak terpikir klu empayar ni ade camne la nsib kite eh.
Rse cam senang je nk handle tp payah sebenarnye..hahha..
Bape ari lepas ntah aku pun x ingat, kwn aku yg start nye. Mule2 cite pasal anaconda zaman dulu, pastu ikan keli besepah kat bandar jalan macam ikan dolphin. X ke gile camtu >,<"
Tapi ak xsure camne leh lepas pasal mnde nih..hoho..Bermula la pengembaraan kisah TAIK..
Kawan aku leh t'pikir camne klu taik jadi sumber penting kt dunia nih >,<"
Klu org nak jadi kaye, die kne jadi penghasil yg terbesar..perghhh rabak trus camtu. Orang leh beperang sbb nak dpt kn taik..haha..Main menu kt kdai sume drpd taik..perghhhh camne la nk mkn..mataik2!!
Yg xleh bla taik take over dunia lak. Ade plak khalifah taik, maharaja taik tentera taik.. Cube bayang president amerika tu taik skang.. Xke busuk america tuh..muahahhah.. Time nih la manusia b'tungkus lumus tok take over dunia semula.. Mula la sume pk strategy nk kalah kn taik2 nih..hahhaa..Time ni gak la, xyah ckp la dunia busuk camne!!Perggghhhhh mati la..Tp harap mnde ni x jadi la..Takut gak aku nk tgk sukan komenwel sume peserta die najis2..agagaggagaga..So, flush la pas korang melabur saham ye^^

p/s:tiada kne mngena ngn yg cirit n sembelit k!gambare!!

Saturday, November 20, 2010

The Journey Begin..

Horraa!!ni la first time aku menulis blog cam nih..Ak pun xtau nak buat ape sangat ngan blog nih, tapi aku tgk ramai je yang ade. Macam syok je, so, aku akan tulis pape je la eh..
I'm still noob bout blog~ Klu ade pape yg x syok pasal blog ni bagitau je la..
Ak memerlukan guide cam anak polar bear nih..

perghhhh..syok la polar bear nih!aku ske..klu ade kuasa leh tuka jadi polar bear kjap kn syok..
leh buat kaco kat bando jap..Semarak kan kuasa Polar Bear!!!!Yargggghhhhh!!syok2..
Pastu leh hembus api plak kn..hoho..
ehhh da ngarut da nih..k la, hope u all can enjoy my blog..muahahhahaha..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...