Monday, November 29, 2010

Aku n Anime n Manga~


Ape itu anime??ape itu manga??huh malas lak aku tulis definition die yg pnjng2..haha..
anime tu movie katun2 jepun, manga plak komik2 dorg..due2 mende nih adalah SANGAT BESSSTTTTT!!!!manga n anime mrupakan antara mnde pnting dalam idop aku..haha..
sgt sronok membace n menonton nye..tp kekdang org dgr, katun??ahhh budak kecik je tgk..tuu silap besar la tuh..kawan aku umo 3x pun ade lg tgk..siap action figure skli ade..umo bkan la nk pnghalang nak tgk2 mnde camni(wakkakakk)..ape yng pnting??minat~ape yang pnting?minat~^^..dari anime ni gak la, ade nye cosplay~org2 btol pkai cam character dlm anime2, ade contest gak mnde nih..sgt cool!aku harap dpt tgk dgan mate sndri!!!cosplay bleh buat duit tuh..bkn mnde cikai2..

byk sangat anime2 yg aku minat ni..nak tulis kt cni, bleh 3,4 blan gak la..hahaha..
tp anime yg paling aku minat skli n aku rase anime ni mmg paling t'baik!!n leh buat aku masuk dlm cite die..anime tu ialah jeng jeng jeng!!!ONE PIECE!!!!!hoho..cite pasal pirate yg b'asal dri east blue n b'cite2 nak jdi Pirate King!Monkey D Luffy!!!die nye comrade zoro, sanji, nami, chopper, usopp, robin, franky dan the boneeeee, brooke..haha..tp still aku x paham nape ade yg x minat cite ni, n kate lukisan die ntah pape..pdhal lukisan die gile babi unique!!sangat kreative!! klu cam naruto n bleach skng ni yg tiptop gak kn..lukisan die cam human bese je..normal~(aku minat gak la bleach n naruto nih..hahaha..plukis ni gak peminat one piece~)..
klu one piece, aku lbih ske bce manga die..sebab time aku bce, aku dpt feel oo!cam aku bjuang skli ngn Luffy nih!cam life la sng one piece nih..dalam cite nih, marine lak cam jahat..haha..tp bukan sume pirate bek cam Straw Hat Pirate~geng2 dorg ni da naik kaw2 da, nak2 pas Luffy buat kt Marine HQ utk selamat kan Portgas D Ace(tp mati gak >,<")..kematian Ace gak catalyst Luffy tok jadi lagi kuat cam skang..hahaha..lupe lak nak sebut name2 pnting dlm cite nih >,<" Gold D Roger(bapak Ace), Monkey D Garp(atok Luffy), Monkey D Dragon(bapak luffy), Shanks(idol Luffy ni..haha), n Edward NewGate a.k.a Whitebeard..


cukup dengan OP, slain OP anime yg best bg aku ialah bleach, naruto, toriko, karas bla bla bla..
cam aku tulis kt tepi tu la >,<"..bleach pasal shinigami!style gile cite, gne pedang2 nih..naruto lak ninja yg ade jutsu2 yg hebat!haha..toriko plak psl gluttony~ toriko ni sorg yg kuat sgt makan, die akan makan ape saje yg die bunuh..jahat kn^^..n KARAS!~hooh!hohh! anime ni rupe2 nye ramai yg xtau..xphm tol aku, pdhal bapak BEST nye!!graphic terbaik tuh..sayang nye die ade 6 episode je, so, cite die pendek dan leh mnyebabkan org x paham..karas ni same maksud ngn crow~die ni penjage kt stiap banda2 jepun(xtau la klu kt banda lain ade ke x..haha) lead oleh yurine utk lawan mikura2 yg asyik nk bedal mnusia je..cari la anime ni, aku leh kompom kan Karas adalah antara yg terbaik!!!lupe nak bgtau name hero die Otoha~haha..

nak cite pasal anime mmg x abis nih..ermmm, aku harap pasni mkin ramai yg layan anime ye..
bleh b'crite same2 eh..best nyee!!^^agaggaa..its time to eat~mak aku da marah2 nih >,<"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...