Saturday, December 4, 2010

So Nyeo Shi Dae 'n' Me~

i'mmmmmmmmmmmmm back!!after a long break!haha..so excited to write again..kishishishi~
tadi aku chat2 kat ym ttibe ade idea tok menulis di Ee-tadakimasu! aku nih..hoho..
aku nak cite berkaitan ngn korea, aku start minat mende ni, x lame sgt kot..since form 4 kot??bile eh??
mau cite pasal girls group yang kaw2 naik selepas Wonder Girls!~Girls Generationnnnnnnnnnnnnnn!!!!~~
ape yang aku tau je la aku cite eh..klu salah tuh, sila rujuk la fans blog yee..
Girls Generation a.k.a So Nyeo Shi Dae( hangul : 소녀시대) or known as SNSD je..pendek kan..haha..
dorg ni gak dok bawah SM Entertainment. Company ni agak pemes la, byk gak group yang pemes under die nih..SNSD formed since 2007..mule2 dorg debut pun aku da ske!!lagu "girls generation" die besssttt~tgk music video die lgi la!!cute siot!Group ni ade 9 org(kire la sndri yeee..)
SNSD ade dorg nye official fan-club, S♥NE (소원) care sebut "So-won" yang bmaksud "wish"..ak x join pun club ni..minat SNSD x smesti nye kne masuk club tuh..haha..Ermmm aku ingt lagi, mule2 die debut mane ade org kenal dorg ni sgt..time tuh dorg macam Wonder Girls(WG) nye shadow la..name naik ckit pas cover lagu WG..pastu kuar lagu bru dorg "GEE"  trus naik kaw2!sampai menang award lagu pling popular kt Music bank tuh >,<"
너무 반짝반짝 눈이 부셔 no no no no no
너무 깜짝깜짝 놀란 나는 oh oh oh oh oh
너무 짜릿짜릿 몸이 떨려 gee gee gee gee gee
젖은 눈빛 (oh yeah) 좋은 향기 (oh yeah yeah yeah)..
time ni WG debut lagu nobody~dpt pegang kjap je..pastu kalah ngn SNSD..sbb "GEE" ni gak la, SNSD dikenali ramai smpi ke oversea..congratz So Nyeo Shi Dae!!!!!~eh terlupe lak..sblum dorg naik, yuri ngan sooyoung ade blakon da..cite The Unstoppable Wedding(bapak best cite ni lucu gile!!!recommend~)
tp dalam ni, dorg jadi sampingn je..mse die due2 x nmpk lg keAYUan tuh..haha..
Yuri pgng watak jdi pmpn feminine, tp SooYoung jdi tomboy!!bapak ganaz oo..due2 org ni minat kat org yg same iaitu Jaejin( FT Island, die blakon gak)..dlm cite tu la..haha..
Horraaaa!!da tau ckit kn psl SNSD??nak cite pasal member2 die plak..haha..
yosh!! perkenalkan the great leader!
-Kim Tae Yeon(김태연)
-March 9 1989
-Leader, Vocal
-Jeonju Art High School
-Taeng, Taengoo, Kid Leader, Tete
-Type O
Ermmm aku xtau sgt pasal Taeyeon nih..tp aku minat gak die ni, cute die nih..member2 SNSD sume kte die ni leader yg bgus la..vocal Taeyeon ni mmg power la, aritu lagu ape tah die ni tarik!best suara dieeeeee..Die ni ade gak single sndri..tp xde la smpi buat album sndri..haha..
Jessssss!!!Chuwa~Chuwa~haha..
-Jessica Jung (제시카 정)
-Jung Soo-yeon (정수연)
-Sica, Jessi
-April 18 1989
-Main Vocalist
-Dance(Speciality)
Jessica~member kedua pling aku minat dlm SNSD!!haha..cute la muke die ni..x boring tgk^^
Born in America, die ni fluent bhse inggeris. hah??!!adik die pun debut gak kt industry nih tau x!!nme die Krystal Jung a.k.a Krystal(f(x))..best gak f(x) ni..Jessica Jung mmber 1st yang signed tok jdi SNSD ni, da 7 taun die praticed sblum jd SNSD's!!lame tuu..hebat tol!Dia ade feat ngn 8eight nynyi lagu "I Love U"..syok beb!try la dgr yee..haha..
wink2~Yuri mkin lawa la~
-Gwon Yuri (권유리)
-December 5 1989
-Supporting Vocal, 2nd Main Dancer
-Penah dpt 2nd place, Best Dancer(2001 1st Annual Youth Best Contest)
-Dance, Acting, Swimming
Yuri Yuri Yuriiii..cam ak tulis kat atas die ni penah blakon kn sblum ni, time tu die nmpk bese je..haha..ade setengah org kan selalu konpius die ni ngn Yoona >,<"..mngkin la ade same, tp aku x nmpk pun..ahaks~ dalam variety show, Invincible Youth, Gwon Yuri ni pling pemes smpi di gelar as Daughter of Nation..haha..die mmg rajin gak b'keje rupe nye..Yuri ni hebat dalam yoga gak la, bdn flexible sial!ade skli die buat bdn melengkung, pastu kantoi bulu kat pusat..wakkakakak..SinYeong la tegur, lucu btol time tuh..agagga..
 Fany Fany!!
-Stephanie Hwang (스테파니 황)
-Hwang Mi Young (황미영)
-August 1 1989
-Lead Vocal
-Flute
Tiffany cute org nye, manis sgt! sekali tgk mmg leh cair kot..haha..xbyk sgt aku tau pasal die nih..muke die kan, ade iras2 muke gitaris FT island..haha..xsngke tol! Tiffany ni gak macam rapat tau ngn artis2 laki, so, mnyebabkan anti-fan die bapak ramai..haishhh..da die HOT nak buat camne kn..org nak benci pun xleh..haha..ade dlm satu show yang SNSD jage baby tuh, baby tu cam takut ngn Fany..tiap kli die dukung je, trus baby tu nangis..haha..cian die~tapi last2 baby tu pilih Fany gak..ahaks~adik aku cakap die ni nak kuar SNSD kjap kot, adik aku cakap ade sakit ape tah..xtau la btol ke x..XD
Hyoyeon
-Kim Hyo Yeon (김효연)
-September 22 1989
-Supporting Vocal, Main Dancer
-Dance
Huh!yg ni lagi la..yang aku tau pasal die, Hyoyeon ni terer dlm bab2 dancing nih..
hah! ingat da..die ni atlet yang agak hebat la!lari pun laju sial..aritu penah jdi Ace dlm Dream Team x silap aku..hebat2~
Sungyu ya!!Neon neomu gwi yeob da!
-Lee Sung Kyu (이순규)
-May 15 1989
-Lead Vocalist
-Sports
-Sunny Bunny, Choi Danshin(the shortest)
Sunggyu!!! haha..name yg selalu dipanggil dalam Invincible Youth!Sunny sgt cute gak org nye..kecik2 org nye..haha..member SNSD pling pendek..haha..die kate die pnh pkai kasut smpi tggi 7~10cm kot..gile tol..hahha..Sunny ni expert buat "cute ask for punch"(xsure name die)..die act cute kaw2 nye, gedik sial!tp syok gak tgk..agagaga..Sunny ni ade sifat2 mak tu, die pndai la jge kwn2 yg dekat ngn die^^ sgt bgus die nih..Dalam IY die jdi owner sekor lembu, ade skli tu, lembu tu kne pierce..Die nngis tuhhh perghhh..Dia gak rajin la b'keje kat kebun2 tuh..n jenis yg men redah kot..aritu tangkap ayam dlm reban sorg2..style2!N Sunny pndi amik prihatian camera, bile ade music show..time tu tgh pokus kt mmber lain, die kat blakang act cute..siot tol die nih..hahha..
SooYoung!!!sexy plak aku tgk..haha..
-Choi Soo Young (최수영)
-Summer Choi (썸머 최)
-February 10 1990
-Supporting Vocal, Lead Dancer
-Dance, Acting
The tallest member of SNSD~Choi SooYoung~hoho..first2 aku tgk die kat tv dlm cite Unstoppable Wedding tuh, perghhh jahat nye die ni..muke pun agak ganaz time tuh kan..haha..ttibe SNSD debut aku nmpk die, terkejut!haha..xsngke lak kn..(sry la kinah, xtau sgt psl die nih..haha)
-Seo Joo Hyun (서주현)
-June 28 1991
-Lead Vocalist
-Piano
huh muke bapak innocence nye >,<"..ni la Maknae SNSD~maknae bmaksud "the youngest"..die mmg pling mude pun dlm SNSD..muke pucat2 kn, aku ingt aku skit..haha..klu bawak jumpe mak aku ni, kompom die stuju bt nantu..baik je tgk..wakakka..die jnis yg lembut, die gak ske membace..NERDY~agagaga..SeoHyun ade dlm "We Got Married"..die paird ngn Yong Hwa(CN Blue) idol aku nih..haha..die ni study kat Dongguk University same cam Yoona~
Hooh!!Yoonaaaaaaaaaaaaa~SarangHae~haha
-Im Yoona (임윤아)
-May 30 1990
-Supporting Vocal, Lead Dancer
-Dance, Acting
-Him Yoona (strong Yoona), Im-coding (Elementary School Kid Im)
Member SNSD yang pling aku minat!!!!!eh artis korea pling aku minat kot~agagaga..
Im Yoona!~aku tgk music video "girls generation", time tu hati ni(b'dengup2..haha) tertarik tgk die nih..haha..perggghh care die senyum kan!!everything bout her i like!haha..
Yoona ni kan, kuat org nye..aritu dalam variety show bleh plak die p angkat org lagi berat drpada die >,<"..n care die gelak, m'gila la aku tgk..xkisah ke org len..ahaha..dlm Roundtable Plus die ade nari tarian ape tah..cam gampang la tarian tuh..lucu gile..Yoona gak bebakat dlm acting~da bape drama die blakon, Youre My Destiny n Cinderella Man..syok tgk cite nih!^^ ade satu part tu die sedih, ttibe aku pun rase sedih..siot tol..agagagaga..

as request pic SNSD(tp xnak taruk sooyoung n seohyun..agagagaga):
yarrrrrrrrrrrrrrghhhhh..cukup la nih..sungguh penat n seronok tulis kli nih!!!cukup la takat ni kot >,<"
lame gile sial nk siap kn nih..hahaha..wlpun x cukup padat!hope u all njoy reading this^^
tata~later dude!!certain info(snsdkorean.com, 2010) xbuat kng plagiarism lak...

2 comments:

  1. wahhh Yooonnaaa~ hahaha apesal la sang korean ni lawa2 belaka.. dem!

    ReplyDelete
  2. haaaa..bru hang tau eh..dorg lawa, sbb dorg bukan sang belang..
    yoona tu ak da chop..ko amik la yang lain >,<"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...