Friday, December 9, 2011

Soalan dari Bhaihaqi.

Yosh~! aku xtau la event ape yang aku kene tagged oleh Bhaihaqi nih. sebelum ni die da kene tagged dengan orang lain, so, die 'revenge' ke aku pulak. haha. sorry Bhai aku lambat nak jawab soklan hang ni, cheq jarang da nak update blog nih, busy kot? XD soalan yang di tuju oleh Bhaihaqi sepert berikut :

Nama penuh apa?
nak full name ikut I/C ke? kalau ikut aku nye secret identity Kenpoo Eiichi! xpun Yoo Jaesuk pun ok. ahaks. Muhammad Hainizam bin Abdullah full name aku, aku xtau atas ape bapak aku letak name nih. aku xtau maksud 'hainizam' >,<"
Sihat?
hurmmm nak cakap sihat, hidung sreett srettt sreeet jeh. maybe x kot, kene selseme sikit skang kan musim hujan XD

Dah makan?
skang ke? baru lepas ratah sambal ikan masin! sedap ouh!
Suka makan apa?
errrrr aku suka makan buah! buah ape? hehehehe (gelak sinis) aku makan ape yang sedap n x nampak kotor. haha
Sedang bace entry saya ke?
LOL! nak tau soalan ape. memang la bace.
Suka main ape?
Nyorok nyorok! feveret game time kecik, rindu nye waktu dulu. haha. MMORPG game.
Pandai masak tak?
aku reti masak x Bhai? haha. penah jadi chef rumah sewa^^
Reti masak apa?
korang nak makan ape? aku akan try masak. heeee
Suka tengok drama korea tak?
hoho suke! drama diaorang lucu, sedih, style, romantik. semua ade kot. gagaga. heroin comel comel tu tak tahan nye.
Blog saya ni Cool tak?
Ye Bhai!! paling COOL! macam kau je.^^
Siapa orang yang anda paling sayang selepas ibu bapa anda?
kawan! tapi soalan suruh pilih PALING kan. so my future wife! ill give all my heart to her to make her happy. i love you my future wife^^



Yaaaayyy abis sudah jawab! kene buat soalan pulak ke??kene tagged orang pulak??!!!! maybe bukan dalam entry kali ni kot. thanks Bhai sebab kasi aku jawab soalan hang!!

Thursday, December 8, 2011

Perempuan Malaysia VS Perempuan Korea.

adios amigos~! baru baru ni aku ade bace blog yang cite pasal "laki melayu vs laki korea". what the F kan. movie terbaru ke tiger show ke atau ultimate fighter? "VS" tu just nak compare lelaki melayu dengan lelaki korea, nak compare ape nye kan? kite lelaki melayu ade la jati diri sendiri, buat ape nak compare nye. meh sini nak cite pasal "perempuan Melayu versus perempuan Korea" pulak. mwahahhaha.

 haaa baru letak kan, belum cakap pape lagi. da tau perempuan negare mane lagi cun dan padu kan^^ seksi? seksi seseorang bukan nye t'letak kat body je mahupun pakai yang menampak cleavage anda! *berdarah idung cheq tulis pasal ni* keseksian tu kite boleh nampak dekat muke seseorang wanita itu jugak!!! da care die. haha.

SKIRT

maybe skirt boleh di jadi kan compare kot. kenape? perempuan Korea kan ramai yang pakai skirt, selese bagi diorang agak nye. HOT sial! tapi yang tetibe jadi fanatik k-pop tuh nak tiru kan, abis b'skirt jugak dah. amik kau DOT DOT DOT bintik kat betis ngan peha, macam kain batik mak aku da. pusat jangan cerita la kan, taik pusat tu ade haa. nak ikut trend k-pop tu bukan x boleh kan, cari la baju yang sesuai ngan diri tu sikit. mintak tolong sedar ye. sakit mate kami tengok. hodoh hodoh, proper outfit better^^!!


MINAH REMPIT
hahaha minah rempit? da ade mat rempit mesti ade minah rempit kan. gile kau x ngepong awek, x rempit la sial!!! ^^ fenomena besar malaysia kan, pergi Uruguay pun dorang cakap camni "Rempit? the one with motorcycle? Malaysia of course! " XD cube la jauh dari rempit ni ye wahai minah2. jadi innocent girl sikit, kan ayu tuh. nak terus merisik kalau ade perempuan ayu.

SUKE ROMANTIK N GENTLEMEN
haaa ni lagi satu masalah. perempuan malaysia ni cam ramai je xsuke dengan laki yang romantik and gentlemen. yeke?!! camtu la gaye nye kan, cakap geli la jiwang karat la. abis nak macam mane, muke yang macam terrorist ke cam vokalis Cradle of Filth? bile tengok drama korea nak sangat romantis romantis kan, sebab jambu. abis orang malaysia ade je lelaki jambu xnak pulak. sebab ape? nampak cam bapuk ke? nak jugak yang macam pendekar jahanam yang menyara keluarga dengan merompak kedai runcit. aku cakap perempuan Korea suke lelaki romantik dan gentlemen bukan sebab tengok drama je. aku ade bace article article dorang la. sebab dorang kate sweet! kalau perempuan melayu sweet ke hotel ke? haha. korang x kan?^^ aku pun respect laki yang gentlemen n romantik ni, sebab dorang nampak style tapi kene ade gaye la kan. hahaha.


SWEET
sumpah perempuan korea sweet!!! memang la muke dorang sweet. yang tu tolak tepi la, perangai dorang tu, care dorang. aku suke tengok bile dorang act cute! KAWAII!!! t'gedik gedik yang x menyakit kan hati. haha. kalau yang b'kapel tu lagi la kan. ade siap buat lunch box untuk pakwe die!! aku nak sangat camtu. hahaha. kalau ade perempuan melayu tuh, aku xtau la die nak act cute ke nak takut kan orang kan, and I was like "Oiii!! u want me punch u in the face??!!" ade yang buat pastu jadi awkward gile >,<" then ade jugak yang "eehhh jangan buat camtu, malu nanti. kite kool je, control ayu ckit. " control kepale hangguk kau! act normal da la. everyone has their own sweetness, let it flow bebeh!


kalau nak banding kan artis korea ngan artis malaysia pun memang jauh beza nye. walaupun umo 30an still power! cam Lee Hyori, artis 30an malaysia xleh lawan da tuh. hahaha. perempuan malaysia belum cukup nak tandingi perempuan korea la. kalau overall pun cam 70-30?? hahaha! da la kan, banyak lagi aku nak tulis tapi kang aku kene attack pulak tambah dengan page lagi XD

p/s : perempuan malaysia bukan ramai x lawa, just salah care je^^ and bukan semua cam kat atas nih. haha. <<< ayat cover ke? kepale hangguk korang ayat cover!!!!


Thursday, November 24, 2011

unable to back to school

hey chingu(friend) yaaa~!!! buat beberape hari ni aku malas gile nak meng'internet'kan diri. macam boring pulak, asyik mende same je kan. aku rindu nak pergi kuliah T.T walaupun agak happy sudah habis diploma kan tapi still aku nak jumpe classmate plus pergi kuliah! duduk rumah ni bukan buat ape pun, makan, tengok muvee, tidur, kuar lepak. tu je.

aku rase b'syukur la dapat sambung belajar pas spm walaupun dekat jengka kan ( dekat nak balik rumah kalau xde duit!! haha.) time belajar tu banyak mende aku tahu, kenal ramai orang. kenal macam mane ragam manusia nih. ade yang pelik, bagus, longkang, tong sampah, kuih talam, bahulu, baik, cantik, buruk, semua ade lah^^ xleh nak tulis panjang panjang. harap semua orang baik baik aja di sana ya~ ahaks.


i'll will miss the moment i spent with u guys!! \m/

Tuesday, November 8, 2011

Back To One

yoi yoi yoi! SELAMAT HARI RAYA HAJI diucapkan bagi sesiapa yang menyambut nye ye. macam bese la kan, name pun raya. xde mase untuk nak update entry entry baru. sibuk dengan ape? sibuk dengan mengemas rumah, buat kuih tidur sampai ke tengahari. haha. aku selalu terpikir bile nak berubah?! XD



okeh. aku nak share mimpi time result exam UiTM nak keluar aritu. aku boleh mimpi aku kene masuk form 1 balik. FORM ONE!!!! bukan part 1. ape sakkai ntah boleh jadi camtu kan. result okay je tapi still aku kene masuk form one. environment memang sekolah lame aku la kan, dengan seluar Indie warne hijau tuh. baju tide-in lagi. LUCU! duduk dalam kelas dengan budak budak kecik. time tu, ade sorang cikgu ni bagi amaran kat aku macam macam " saya tahu awak dari U, tapi da masuk sekolah menengah ni perangai jage ckit. " ROFL!! perlu ke cakap kat aku macam tuh?



time belajar aku duduk tepi sekali, menyandar je kat dinding sambil tengok luar. pastu ade sorang student baru masuk. budak U jugak!! ape nih mimpi. xleh ke hang jadi mimpi yang normal?haha. cukup la ckit ckit aku share eh.

kenangan sekolah sangat lucu!

Thursday, November 3, 2011

Traveling Dream.

salam. sejak due tige hari ni, aku x berapa sangat mimpi aku. ni semua sebab die jadi macam series pulak, pendek2 kan. so, susah nak cerita ade satu tu pasal seludup maggi x silap. pe kejadah seludup maggi??!!!aku decide arini nak share dream aku pasal travel.


kemane aku nak pergi? banyak tempat sebenar nye, tapi antara yang aku nak pergi sangat ialah ROME! and Korea. Venice syok jugak^^ aku impress la dengan design Rome tuh, nampak ancient gile, kalau Venice tuh, kite ade jalan tar die ade jalan air. haha. style style. Korea pulak?Korea banyak gile tempat lawa nye, lebih pade environment, maybe jauh dalam hati aku ni aku suke tempat yang tenang. x serabut dengan technology perang and yang rosak kan bumi nih. cukup best lepak lepak atas gunung sambil minum milo suam, xpun teh tarik. wow! amazing! ahaks.


kekadang aku pikir mungkin satu hari nanti aku ade duit, aku nak buat documentary. boleh round round dunia. haha. pastu pergi tempat ramai gengster, buat hal then lari. t'pengaruh dengan fast five betul aku ni. haha.

ok la. just wait for me~! i'll come to you. ahaks.

Wednesday, November 2, 2011

SEIYUU.

sementare tunggu calling dari kawan aku, aku nak menyelit satu entry yang related dengan SEIYUU. Seiyuu juga dikenali sebagai actor yang menyumbang untuk cerita cerita kartun. jangan nak sama kan dengan tok dalang wayang kulit tu pulak sebab die memang totally different okeh. memang nampak keje ni cam x popular kan, ape la sangat jadi suara Keluang Man. kan kan kan.


kat Malaysia memang la mende ni orang x kisah, tapi dekat jepun Seiyuu ni siap ade fans club lagi tuh!! aku nak list kan name name seiyuu jepun pun aku xtau, sebab aku tengok anime xnak tahu pun sape suare latar die tuh. ahaks. yang syok nye! orang jepun ni walaupun buat suara untuk cite katun, hangpa tengok diaorang punya feel. mak aih! macam cita betoi habaq mai. haha. bayang kan, seiyuu seiyuu anime ni buat suara macam Malaysian buat. aku rase mesti sikit je fans over 18 yang tengok anime, kalau over 18. ntah ntah over 10 pun da xnak tengok, bace komik je^^ 


lagi satu kebanyakkan main characters dalam anime, yang laki laki tuh ramai seiyuu pempuan yang buat. style kan! gomu gomu nooooooo~! kesungguhan seiyuu seiyuu ni la jugak menaik kan kesungguhan kami peminat anime untuk terus bersama ANIME!!!!

pelakon suara malaysia.......haishh susah nak cakap, aku respect Upin Ipin jeh^^ yang lain hampeh, tengok camne dorang buat versi malay anime. cam haram je bunyi, xde feel langsung. come on la Malaysian!!!!buat la audition untuk mende ni, memang la nampak remeh tapi bagi impact besar pade anime fans!!!ahaks. chowz!  

Personal Taste

pagi pagi lepas balik main dota ni xleh nak cite pasal mimpi semalam la. sebab mimpi semalam cam terabur dan akan memening kan kepale sesape je. haha. arini aku nak b'cerita pasal drama yang aku baru abis tengok the simpsons! PERSONAL TASTE!! drama nie memang jjang!! la kan. drama ni lame da, aku x ske tengok time die baru  baru kuar coz masih hangat kat mate orang kan, xbest nak story mory nih. heeee. 


ape yang masyuk pasal PERSONAL TASTE ?mesti korang tetanye kan. tapi aku pun x dapat nak bagitau haha. drama ni mengisahkan seorang jejaka bernama Jeon Jin Ho(Lee Min Ho) dan gadis innocent Park Gae In(Son Ye Jin). cite pelik start jadi lepas JinHo tu di anggap gay dengan co-worker die, banyak scene yang nampak kan die gay. haha. then die penah ke rumah, Sanggongjae GaeIn. GaeIn ni jenis yang mudah percaye kat orang dan baik sangat orang nye, senang kesian kat orang. die gak baru putus dengan bf die, HanChangRyul coz kene silang dengan housemate sendiri, Kim In Hee. lemak betul boleh silang camtu je kan. kan3? >,<"


JinHo pulak jenis yang cool habis, time dok kat Sanggongjae tuh die memang dok bagi je ke GaeIn yang jenis lembik tu kan, xreti sangat melawan main tadah je. JinHo xsangke lak yang die dapat pindah ke Sanggongjae tu sebab GaeIn anggap die gay >,<" hangin die pas die tau. GaeIn siap cakap depan orang ramai lagi. die nak cakap da die bukan gay tapi x bekesempatan sokmo. JinHo ni gentlemen la bagi aku, sampai GaeIn tu sanggup jadi laki for the next life, nak kasi JinHo minat kat die. GaeIn pulak sweet innocent pulak orang nye, kalau aku pun sangkut. haha.

da la aku malas nak cerita panjang lah. nak tau selanjut nye beli la DVD. haha. choawz!

Tuesday, November 1, 2011

Once upon a time in Philippine

okeh! mase untuk share mimpi! ni mimpi da beberape hari lepas, aritu banyak gile scene. kalau buat movie tuh bape tape da abis kan. box office kot. aku cite satu scene je la kot, sebab scene ni je yang aku paling ingat and aku name kan mimpi scene ni Once upon a time in Philippine. kenapa tajuk die macam ni? bace dulu k. heee.

sup sap sup sap da beberape tempat aku travel dari mimpi ke mimpi. sampai kat satu penempatan nih, sunyi gile tempat ni. kercipan bunyi pun xde inikan pula bunyi ikan paus! time ni gak la aku tetibe lapar plus rase kotor nak mampuh, ngantuk lagi. so, aku decide nak tanye la orang orang situ kan. tapi sorang pun xde >,<" ade meeting kampung ke? aku bisik dalam hati. 

round round akhir nye ade sorang makcik ni keluar. die tanye aku nak ape kan, mule mule aku x paham ape die cakap coz die cakap pilipine.then tetibe die speaking aku pun speaking la balik kan "do you have some food..bla..bla..i need shower..bla..bla.." die ajak aku masuk umah die, sebelum tu die pesan kat aku kalau nak speaking xyah kuat kuat. takut landlord dengar, landlord kat situ anti orang luar kot. belah barat.

lepas je die abis cakap,  dan2 lah landlord tu terus datang. bapak tah pape nye kan, aku cuak gak la xtau nak buat ape kan. ganas siot muke die, bepeluh2 aku time tuh. dengan mengarut nye la kan, aku boleh cakap thailand time tuh tapi landlord tu x paham. and dan2 jugak la, die ade translator. da la translator die muke cam character orang main takraw dalam cite Under 18. memang xleh bla la kan, time tu kelam kabut gile jadi. pung pang pung pang aku terjage dari tidur. tengok2 jam da pukul 3 lebih.

habis. gitu la citer die. haha.

Saturday, October 29, 2011

Selipar Jepun Haus

okeh okeh nak share cite nih, gossip gossip sikit kan. ahaks. ni cite due, tiga hari lepas sudah, basi sudah sebenar nye tapi nak buat macam mane. internet xde time nak share aritu. tengah syok syok lepak sambil makan pau kelapa kat kedai simpang dekat 7e(cam tau je kan^^) dalam pukul 2,3 x silap. baru abis main dota la kan, mesti mau lepak. hehe.


ade "kupu kupu malam". ape dekat jerantut ade?!! xpelik la, tapi apasal skang baru ade?haha. aku agak terkejut dan merintih kesedihan la. bukan sebab ape, muke cam selipar jepun haus jeh masih lagi nak "menjual"?? pergi la kerje supermaket ke jadi waiter kat kedai aku makan tu ke (alamak! nanti xde selere plak. haha) ade sekali tuh dorang lepak ngan pakcik tue, pakcik tu subscribe kot. perrrrrgghhh meluat nye tengok, cam nak lempang je muke pakcik tuh. nak je aku cakap "pakcik, baik pakcik main ngan bini pakcik je la.."

cukup la setakat nih, xnak cite panjang..nanti korang beria2 plak nak tahu sampai ke lubang cacing kan.so tata~

#offtopicsikitarinihahaha

Friday, October 21, 2011

tukar ke DREAM.

setelah berfikir panjang lebar, padat dan tangkas. aku rase macam nak buat tema untuk blog aku ni lah. maybe aku akan gune kan DREAM as the new blog's theme. kenapa aku pilih DREAM ??sebab aku nak b'kongsi la mimpi-mimpi aku. nak cakap best, x best tapi pelik. penuh dengan fantasi kot. hahaha. walaupun serius gile sampai bkerut kerut dahi mimpi aku tuh, mesti tukar jadi mende pelik. nak cakap x basuh kaki sebelum tidur, siap mandi sekali. huh.
macam semalam aku mimpi pasal final x silap aku, daripada nak study tetibe jadi RITUAL pulak. x pasal pasal betul lah >,<" ritual tu bertujuan nak bagi ingatan aku dengan kawan kawan aku kuat. da la buat ritual tengah jalan raya. then tetibe jadi cam semayang hajat pulak >,<" lepas abis ritual aku p makan roti canai kat kedai aquarium. boooooo pelik~! order roti canai tapi offer ayam. sebab waiter tu cakap pasal nasik lemak. aku rase nak terajang je waiter tuh. hahaha. ok la nanti ade pape cite pasal mimpi aku, aku letak kat blog nih. hahaha. 

Thursday, October 13, 2011

Entry Bulan Sepuluh

Hargghhhh!! post first bulan 10..banyak bende jugak jadi bulan ni sebenar nye, yang paling BESAR sekali ialah final exam habis~!ahaks..seronok kan, tunggu result je skang..risau pun ade, mane tak nye study pun lebih kurang je tapi aku yakin dengan diri aku! huk huk huk huk!!lagi satu, aku maybe akan graduate semester ni kalau sume subject pass, harap pass gempak2 la kan..haha..

bulan ni jugak la first time aku lepak dengan angah, adam, miina, eyda, tiera, zuria, fitrah kat kuantan >,<" jumpe orang same je macam lepak kat jengka je, xde beze langsung..hahaha..kitorang p tengok cite HIJAB!!!style jugak la cerita die kan, sampai dakni sume tengok tangan, popcorn, selendang la, aku naik confius tengok kejadian tuh..gagaga..da last2 sem ni kan, rase lain je ckit, rase cam x abis lagi pun ade..haha..hopefully will see all my UiTM's friends soon~



MUET MUET MUET!!camne ni..siot betul la, nak speaking mat salleh depan orang..im still dont have the courage~!ahaks.."well sir im about to burst..can you help me??" XD cuti nak sambung ke degree ni agak lame, so, aku plan keje dengan kawan abang aku kot..dok rumah 4 bulan boleh lemau + basi >,<" see you on the next post! t'lupe plak nak tulis ape #%@^$&##@!

Sunday, September 25, 2011

Kenpoo : The First Curse

huh bebaru ni aku ade mimpi yang boleh kire jadi movie la kot. x box office, beat movie rozmey tu jeh. hehe. so, aku nak story mory la sikit-sikit kan, mane tau dapat kurang kan tension mereka yang tengah tension dengan cerita dari mimpi aku nie. aku name kan mimpi aku nie as "Kenpoo : the first curse " hahaha.

the story begin when I'm back to school, everything is normal nothing weird happened. just same old atmosphere school, people sleep in class, gossiping while studying, smoke in the toilet, the teacher chasing students. I'm also the same, carrying backpack and text book to the class, ignoring people walk besides me. ahhh the hot girl in school!! "Hey~!" can't say more. hehe.



as usual, chit chat with old friends who are not meet for a long time. but there are something weird, i'm in secondary school but why the building is from my primary school. there are also a few classmate that i do not recognize. never-mind them, maybe they are new student and the school had been renovated. it's all start when the school time is over.


i'm packing my stuff, and choose things in nice looking basket. it come from nowhere, its just there and i had been tempt to take things from it. as i grab the things, there are a women's voice "you are not going to anywhere Kenpoo.." huh the voice creep me out a little bit, after the women whispering to me all the student in the school vanish without a trace except for one, my close friends, Kirichi.


Kirichi and I try to run out from the school but suddenly the environment change. it's become my grandmother's house >,<" the women keep laughing and laughing, seriously its annoying me from the start. and its a bit scary. i see the exit of the house, i grab Kirichi's hand and pull him over. then "You cannot escape from here, this is not your world" said the anonymous. we decide to seek the source of the voice, but there are nothing. once again she speaks "Haha you will not find me either " the voice lead us to the clothe drawers, LOL she really there "damn she is pretty HOT! but i found you and its gonna get ugly". as soon we find her, i choke her like crazy and yelling to tell us how can we get out from this f***ing place. 


She just laughing, and Kirichi grab my shoulder and ask me to check the things i took from the basket earlier. I let her go and she disappear, maybe she's a witch, a wicked one. 
Kirichi: its a book!
Me: damn, i tought it's a food just now. but the book look like...
Kirichi: yeah, its really the same! there nothing inside, just empty.
Me: maybe it's the same version, i'll take the cover, you check the content. do whatever its take.

I take the book's cover and try to burn it. this time the witch once again show herself, this time she look damn angry, the cloud turn dark and like typhoon will come. there is no time or i'll be turn into ashes >,<" but i have no lighter! arghhhhhh i gonna be an ashes, eh we gonna be an ashes. as Kirichi heard that suddenly he had a lighter. okeh this is it! i burn the cover , the witch cry in pain and  the thunder along strike all over the place. the fake environment start to fade away, before that there is a ugly looking creatures crawl upon us and say something, maybe spell then its gone. and everything turn into a normal.


okeh. setelah dipendekkan cerita, jadi macam ini lah. hope you all enjoy it. haha ade lagi banyak cerita sebenar nye tapi nanti2 la pulak^^ chow~!

Sunday, September 18, 2011

another story.


"its kinda break my heart when u say that. but nevermind i just accepted your answer because we cannot make someone to love us. when its done, its done. only i know how much i love u, care about u, miss about anything u did. i really hope we can get together again. i really do. when the time come, please choose my humble heart."

Sunday, September 11, 2011

s.y.s.t.e.m


sekian lame kite berpisah akhir nye bertemu kembali ^^ sorry la lame x update. banyak hal la. aku ni bukan kaki blogger sangat pon. telinge blogger je pun XD post kali ni ingin ku menceritakan perjalanan systemku telah b'akhir..heeee suke! seronok!

aku start serius(!) buat system ni sehari sebelum hari raya. sangat menguji jiwe raya aku la, susah betul nak focus raya n kutip duit raya. batu halangan loncatan betul lah. tapi hari pertama raya aku x sentuh la mende alah ni, gile nak buat kerje time raya pertama. HARI RAYA PERTAMA tuhhhhhh~! ok malas nak cite panjang. aku jugak skip bebape kelas sebab nak siap kan system nih. sebenar nye boleh siap cepat tapi aku banyak keluar dengan member je kat rumah. hahahaha.

ok la. bagi sesiapa yang ade pape project lepas ni, xkire la project ape2 kan. cari yang la yang rajin2. x kire la korang ngam ke x, muke die cam tempe ke kan. amik je die sebab tu boleh menjamin markah yang banyak! hahahaha. tata!

Monday, August 22, 2011

Erica Ocampo.

lepak - lepak depan library sambil mencari line wi-fi yang cam @$%@*!, bapak susah nak connect..dah dapat tuh happy la kejap pastu disconnect balik..o0o (^_^) o0o maceh! sebenar nye aku nak cite pasal music video yang aku baru tengok je^^ Far East Movement - Like a G6 lagu nie da b'zaman dah released tapi aku baru je usha. hahaha. lambat ckit update pasal artist camni! hoh! ho!

ok straight to the point. Erica Ocampo memang HOT! main model dalam MV tuh, HOT bergaya berbaju merah. hahaha.

inilah Asian~ haha proud to be Asian. kalau korang perasan banyak da MV gune Asian nih. Erica ni asal dari mane xtau lah pulak. x kaji banyak pun. haha. FTW!!

Tuesday, August 16, 2011

Kalau da suke cekik.

air brader bazar da abis!!!! fuck~! tapi bagus la kedai die makin laku. congratz! so, aku plan nak beli air F&N sarsi untuk berbuke kali ni. dengan hati yang girang lagi ceria aku menunggang ego ku ke kedai runcit yang berdekatan dengan jalan ke rumah aku. sampai, aku bukak peti ais die. harggghh! F&N pack raya tuuuu. jimat nih, boleh amik due botol terus. pegang2 je air tuh, tetibe aku ternampak sticker harge. WTF?! up 70sen? cekik darah cam syial betoi. nasib baik kedai die je tinggal time tuh. 


huh macam-macam care orang nak untung kan kalau niaga >,<" kalau brand barang tu da standard kan harge, xperlu la tukar - tukar da. nak sangat duit lebih jangan la beli pack special camtu. syial tol.



Saturday, August 13, 2011

Iklan Iklan.

orang rambut punk? kure kure? kereta?!!!ape yang cuba kau sampai kan ni kenpoo??!!!!! @#$%&*@!! hahaha..ngarut kan? ini lah gambaran iklan yang aku penah tengok sepanjang 20 tahun XX bulan XX hari aku hidup nih..iklan memang la guna untuk promote barang, tempat, orang, kacang kuda, pengasah pensel, selipar jepun dan sebagai nye. tapi buat la iklan yang menarik hati sikit. mengabis kan mase aku nak buat system jeh. lagi satu iklan lame da macam muvee, kekadang muvee yang aku tengah tengok tuh macam iklan pulak. haissshhh..

Thursday, August 11, 2011

Air 1Malaysia

"Ok there are no time to turn back. let's face to truth!" ayat macam nak pergi merompak je padahal aku dengan membe aku tengah tunggu nasik kukus nih. tunggu lame sebab nasik tu tak masak lagi. awal - awal aku ajak pergi usha kedai lain, die cakap nak tunggu >,<" pergi ke bazar ni antara aktiviti 5stars bulan puasa la kan. untuk ape kite pergi ke bazar? mesti la cari makanan untuk bebuke, tak kire la pukul berapa kan. kejap - kejap, ade ke orang pergi bazar tapi cari spanar 18?hurmmmm..i always wonder about it~


ape yang aku nak cerita sikit pasal bazar aku ketika dekat U nih ialah kedai brader "1 Malaysia" jual air. dorang jual air memang imba la kan, murah pun murah. kenapa 1 Malaysia aku tanya dorang, dorang cakap sebab ade 1 je dalam Malaysia. memang la kan, da dorang x bukak francais pun plus setahun sekali je menjual >,<" rase kene kencing pulak tanya soalan tuh. aku antara customer tetap dorang since tahun lepas la, tu yang macam rapat sikit. discount pun selalu dapat( ni yang penting sekali! $_$ ) beli sikit tapi dapat free banyak, banyak minum air sampai aku penah terkencing sambil tidur dalam jamban.

p/s : sesape yang terbace pasal ni, harap2 singgah la kat kedai ni^^

Thursday, August 4, 2011

Serba Sedikit Tentang Ramadhan Ku..

masih lagi kurang m'update entry walaupun da season 2? bukan ape siaran tergendala je..haha..broadband pun x bayar-bayar lagi, orang maxis tu siap buat 5 miskol lagi tuh..malas aku nak angkat sebab mende same je die cakap..nak bayar cepat tapi servis cam nasi lemak basi >,<"

pejam celik pejam celik pejam pejam~ da bulan puasa kan??lupe nak ucap kan SELAMAT BERPUASA kat semua reader Ee-tadakima
su nih^^ macam mane puasa? best x? da tergoda dengan godaan makanan ke belum a.k.a x puasa..hohoho! kalau da cite pasal puasa mesti mende paling best ialah buka puasa kan~!

puasa ni mengajar kite untuk bersederhana kan? niat aku untuk b'serdahana tu memang tinggi tapi bile sampai ke bazar ramadhan 
ape pun x boleh~ ape pun x boleh~ ape pun x boleh~ ape pun x boleh~ hahaha..rase beli da sikit, sampai rumah~ ambiikkkk!! makanan untuk 4 orang rupe nye..haishhh..yang paling syok time p bazar ialah...bukan pemandangan di bazar eh tapi kedai brader jual air!!!! aku kire customer tetap dorang dari tahun lepas ( awal puasa hingga abis beli kat kedai die ) memang puas la air kat kedai die, sedap pun sedap kan..bayar rm5 dapat 7 bungkus air rm2 tuh, x ke buncit air aku dengan kawan tiap malam..

1st day = ayam madu, ikan pari bakar, nasik goreng kampung, fresh oren, tea o ice limau
2nd day = ayam bakar, masih lagi pari bakar, fresh oren, air mate kucing, asam boi, nasik putih
3rd day = murtabak, lompat tikam, sweet sour, udang tepung, kailan ikan masin, tomyam, nasik putih, fresh oren, telo dadar..

gile betul >,<" time xde duit nanti nasik kosong je la nampak nye..hahaha..
p/s : kite perlu b'sederhana di bulan puasa^^ banyak kan sedekah ye~ ade nampak pakcik makcik kat bazar tuh..ulur2 la singgit due walaupun dalam fikiran korang "ni dari agensi mane plak niiiii..." Selamat Menyambut Bulan Ramadhan!!^^

Sunday, July 24, 2011

Kami dan FoC.

pabila waktu cuti tiba, kehidupan siang pun mula menjadi kabur kerana diterangi kehidupan malam. haha. siang adalah waktu tidur aku dan membe - membe aku. apa yang best keluar malam? mesti la sebab malam x panas, xyah nak basah ketiak jenjalan^^ tapi ape yang kitorang selalu buat kalau keluar malam?minum arak?isap dadah?main bohsia?hoho sume yang jahat-jahat kan. kan3?

memang aku x buat la semua tuh >,<" sebab ade mende lagi berfaedah dari mende tuh, iaitu lepak die CC bermain FoC( fight of character ) hahaha..start pegi cc jam 2 sampai jam 5, kalau duit xde tu ade je yang bagi skim pinjaman, pakse main jugak..haisssshhh..game yang basic die cam dota jugak tuh tapi lebih senang laa..tu yang member aku yang xreti main dota pun boleh main FoC..

yang menarik pasal FoC ni, die punye character la..macam-macam watak dari anime ade, style jeh!!graphic skill pun semat kan~ main FoC ni boleh jadi tension tahap tapir nye kalau team x kuat, asyik mati je, duel pun kalah..pastu team lawan dok membakar je, time tu la rase cam nak kayuh basikal je ( ade kaitan?gagagaga. ) ade sorang membe aku ni, die reti pakai Rock Lee(Naruto) je, da 2 tahun da gune character tu je..wakakkakak..taksub betol! part yang best nye time abis main, dok memuji hero sendiri and cerita la pasal kemenangan team..kalau yang main macam sampah tuh memang kene bahan sampai ke rumah la^^ 





kitorang xde la hari2 pegi CC main mende alah ni ye..ade la buat mende lain gak yang sihat, karoke ke futsal ke..pada ueki sukie yang selalu memikir kemane saya pergi pada lewat malam tuh, nie la aktiviti nye..segan nak bagitau..haha..


serba sedikit d'explain, nak tau explore la sendiri ye^^ PLEASE TRY THIS AT HOME OK!

Saturday, July 23, 2011

Kami dan Genting

yoi yoi~ akhir nye ade jugak aktiviti cuti ni kan^^ ape yang aku buat? kami pergi ke Genting Highland!!!! best - best hingga membuat kan lutut cam nak tercabut! 


Setiba nye di Genting~ (aku, megat, apek, aik, mepo, boy)

da masuk, depan pintu theme park.
aik dengan gajah lompat nye^^
time hujan >,<" lepak je. memang kitorg bayar untuk lepak dalam ni.
kegilaan cawan pusing, sumpah paling imba yang nih!
grrrrr..awat x rembat je po~
santai sat, tggu boy tgh amik pic orang arab.

haha bile da boleh main. pe lagi jerit Po!!!apek ko relak jeh >,<"

kalau kantoi isap rokok tadi, 10k tuh. duit dalam poket pun x 300rm.

when the rain falls.

mane bas double decker nih.

aik kat london ke?b'asap mulut tuh.

otw ke first world hotel.
 hooraaahhh!! inilah serba sedikit yang aku dapat tunjuk aktiviti aku cuti ni. walaupun ujan time pegi, nasib baik dapat gak merasa space shot n roller coaster!! PUAS!^^ 


p/s: maaf! maaf! maaf! maaf! sebab kene scroll banyak sangat ye^^ t adjust balik.

Tuesday, July 19, 2011

Otak Anda Kecil KE?

Assalamualaikum kepada semua umat Islam^^ dan Ni Hao Ma pada yang bukan Islam ye. thanks la pada sesiapa yang stay lagi bace dekat blog buruk ni. aku bukan xnak tambah ape-ape gadget, just malas nak berat kan sahaja. pengguna broadband macam aku je kot yang tahu macam mane perasaan loading page blog yang berat-berat nih, 5tan jugak la^^ ape yang nak di tulis dan di carik carik kundi hari ini?heee.


nothing interesting i guess. semalam, time aku dok dekat dapur menemani ibu tersayang ku, aku terbaca satu article pasal "Otak Mengecil.." lebih kurang camni la tajuk die, sekali imbas je aku bace tajuk hoho! tapi kalau aku bace betul-betul mungkin tajuk die bertukar menjadi "Amukan Cacing Tanah di Jempol"??"Cupin Telinga di Tumbuhi Kure Kure"??maybe la kan..enough! enough! haha..

faktor utama yang boleh menyebabkan otak kite mengecil ialah TIDUR~ bukan lah kite tak boleh nak tidur langsung kan. tidur yang tidak mencukupi mampu mempengaruhi otak kite sebab seharian kite guna kan otak untuk bergerak, berfikir dan melakukan sesuatu. time tidur je la Mr. Brain ni boleh berehat sepenuh nye dan boosting balik memory memory yang telah digunakan. korang penah x nak pergi keluar nih, "ehh..terlupa pakai seluar pulak da." , "mane tangan aku >,<" ni mesti tertinggal dekat rumah.." lebih kurang camtu la kan^^ ni semua effect otak mengecil tuh, jadi pelupe~



kurang membace juga boleh menyebabkan otak kite menjadi kecil, kecil maybe sebab kurang pengisian kot dalam memory kepala. bile banyak membace, banyak mende masuk tu yang dok kembang semacam tuh. sampai kepale pun jadi besar. hahaha. tapi memang betul ni, so, banyak kan la membaca kalau xnak jadi nyanyuk cepat. bahan bacaan tu x kompom lagi ilmiah ke hape. kalau pembaca Manga tu terkecuali kot sebab korang boleh ingat semua character dalam tuh!!gagaga.


then BAHASA~! kenapa dengan bahasa?adakah sebab guna bahasa-bahasa kotor kite boleh jadi nyanyuk? ke sebab guna bahasa yang sopan leh nyanyuk? >,<" jangan salah paham la syial. kajian cakap kebanyakkan pesakit nyanyuk ni tergolong daripada golongan yang tahu satu bahasa sahaja. so, kalau kite boleh dwi-bahasa proses nyanyuk tu akan ade delay la. untung la orang yang tahu banyak bahasa kan. kan3?


jangan risau and don't worry okey. bagi sesiapa yang suke makan buah terutama buah epal and strawberry. anda mampu mengubah nya! buah ni ade mengandungi protein ape ntah die tulis, aku bace macam tuh je. protein ni boleh melewatkan process mengarut tuh. banyakkan makan buah la lepas ni bagi sesiapa yang dok tidur lambat tuh ye.


ini lah serba sedikit yang aku boleh kongsi kan dengan korang ye untuk slot "Paper kelmarin" ye. paipai^^

Saturday, July 16, 2011

Mid Sem Break.

it's finally come! it's here! the extravaganza week! huh ape die dengan kecoh2 ni? ni semua pasal mid-sem break la. antara hari yang ditunggu-tunggu kan oleh student^^ including me. hehe. what's your plan for this break? mesti banyak dah plan yang ade dalam kepala kan. kan3?  ade yang x cukup memory dalam kepala dah sebab banyak sangat list nye.


ape aku nak buat pada break ini? ikut hati la. eh plus ikut $$ kalau banyak, nak je aku pergi hutan amazon habis kan mid-sem break nih. walaupun rase seram jugak nak pergi sane kan, tapi aku nak jugak buat! mane tau leh jumpe Anaconda besar, pastu nak sangat lari sambil cakap "Arrrrggghhhh gomu gomu noooooo!!!!" huh ade kaitan? meme tak de pun. just rase nak jerit camtu je. gagagaga. lepas ke Amazon tuh, pergi pulak ke Rome! perghhhh memang caya la tempat ni. aku suke suasana tempat ni, dari gambaq n TV la. betul betul tak penah pulak XDDD.


tapi ape kan daya, impian itu tak boleh di realisasi kan sebab banyak hal pulak cuti ni. nak kene siap kan several process untuk project system. macam dah tahu nak buat tapi balik rumah ni rase malas je, cam nak lepak-lepak dengan kawan sampai abis cuti je ( hari 1st sampai rumah aku tak nak keluar lagi^^ ) mesti ramai setan malas dok bertengek dekat dengan aku ni. damn! nak belajar driving lagi, kene siap kan lesen *sigh* leceh betol la lesen ni..takde lesen kang susah pulak nak bergerak nye, susah kalau takde duit nak bayar saman or hulur dekat polis tuh la. gagaga.


pape pun Happy Holiday la sume~! enjoy your holiday while u can! yoi yoi yoi~
p/s : bribe is a baddddddddddddd things, so, don't do it k! just take the ***king license^^.

Thursday, July 14, 2011

Takdir n Jodoh

Camne kalau kite boleh pergi masa depan pastu tengok diri kite kejap kan. Best x?mesti best punye boleh tengok takdir yang ditentukan oleh Allah. Memang la takdir kita ditentukan oleh Allah tapi kita sebagai hamba die, kene la berusaha untuk buat takdir tuh menjadi. Kita kene la ikhtiar kan. kan kan kan?^^
James : Bert, asal aku tengok kau ni relak je eh?x belajar, x kerja..duduk lepak sane sini je..
Robert : Mes Mes Mes..buat ape aku nak buat semua tuh?aku da tahu nanti aku hidup senang. Ahli Nujum kate aku jadi CEO lagi 10 tahun. xke kaye gile tuh..
James : untung la orang boleh jadi CEO. tapi kalau kau duduk lepak gini je, celah mane datang CEO tuh..
lebih kurang macam ni la contoh nye. hehe. lagi satu, benih jagung la. kite kene usaha untuk tanam, siram, jage lagi. baru la keluar hasil yang memuaskan. ape?campak je atas tanah pun boleh tumbuh?tu kan perlu usaha untuk campak benih tuh. 



Lagi satu jodoh. Jodoh memang la Allah decide kan jugak. ramai yang cakap "kalau jodoh x kemane kan?" meme deh! kalau jodoh di tentukan dengan Taylor Swift  tapi x buat gerakan sikit pun. memang dapat Halimah Jonggang je la nampak nye. Yang pentin sikalang haaa, semua dali usaha kita sendili punye, talak usaha talak tapat punye.."talak" yang gune untuk celai itu mungkin tapat la..


Contoh : Suzy dengan Ahmad ade jodoh. due due orang ni x kenal pun tapi selalu la terserempak, pastu tersengih je masing-masing. macam ni je sampai kesudah, name pun x tahu. lame lame abis belajar terus x jumpe, jodoh celah mane?kalau jodoh jumpe time keje pulak?pastu ape, senyum2 lagi?haishhhh..Yang kat atas tu da bagi hint da tolong, ikhtiar xde langsung. melepas laaaa bro~


Bagi yang kapel pulak. mesti ade yang cakap "kalau jodoh ade la.." abis tuh da tahu xde jodoh yang pegi kapel tuh pasal. nak geli2? boleh^^ gagagaga..da b'kapel tuh try je la usaha betol ke jodoh tu betol ke x. kalau da sampai tomoi-tomoi cam Jai n Malek tuh, boleh gerak la ye. haha. xsemesti nye kite contra dengan partner kite tuh, kite xde jodoh kan^^ orang kate contra la bagus sebab korang leh try mende baru. hoho! 




kalau ade pertanyaan kumin2 la ye^^
p/s: kalau nak main dengan "kalau" memang best kan!XDD

Saturday, July 9, 2011

Aishiteru.

aku rase lagu ni macam gay je..tapi bile aku terpikir pasal DIA, mesti t'ingat lagu ni..haha..lagu ni pun ade dengar dalam laptop die jugak..>,<"



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku


Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiran ku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru
Saat ku sendiri pikiran melayang terbang
Prasan resah gelisah jalani kenyataan hidup tanpa gairah o u oo
Lupakan segala obsesi dan abmbisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu padaku
Kumohon kau kembali
kimiga kumo kumii tenmo
kinoho boy ga shino ga ruta a
Shineteruyo shineteruyooo
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru
wo wo wo
wo wo wo a a ai aishiteru

haha pelik betul..its dedicate to YOU^^

FAMILY OUTING.

ok i'm back!!kali ni nak cite pasal family camp..eh family outing, kenapa outing bukan camp??sebab course lain dah selalu gune and camping lebih kepada stress kot?family outing ni kitorang buat sebab nak rapat kan hubungan dengan part1^^ kalau buat style kasar sangat nanti x jadi kenangan manis kan. kan3?


tak banyak nak di cerita kan sebab ramai yang dah explain mende ni. kang cerita panjang lebar lagi seluas lautan pasifik, data redundancy plak kan. hari 1st akan datang, sangat penat la..kene jalan kaki masuk ke Kem Sri Gading tuh; yang tak tau google la ye^^. dah la ulang alik, 1st anta barang pastu 2nd trip pegi amik part1 bawak ke 'taman tema' mereka nih..hahah..


1st day, syok la jugak. kami bagi mereka task, pilih name kumpulan and trademark for their team. aku tak berapa kenal sangat anak2 buah sebab masuk lewat, banyak pulak kerja sebelum masuk Kem. tapi malam tuh, i'm proud with them!!! walaupun ade rase b'salah sebab tak contribute idea untuk dorang..sorry weh^^ aktiviti malam aku xnak cerita lah, x best pun..haha..


esok nye, macam-macam lah xtvt kami plan. time ni jugak la, aku dengan datok meneruskan plan jahat kami, iaitu punishment game. punishment die minum kopi tanpe gule. mule-mule buat pahit gile, cam nak tercabut lidah aku minum. so, kitorang decide nak kurang kan kopi lah..last - last dorang suke pulak minum nye. geram pulak aku tengok, FAIL! >,<"


time family outing ni jugak la, ke'cool'an jatuh ke tahap negative. lepas buat tarian sinchan kat atas stage untuk senaman pagi. walaupun rase malu, xpe sebab junior punye pasal dan bagi diorang rase happy. aku pun ajak angah sekali join, tarian SkinShip~ hahhaa..




nie lepas activity graduation, main lumpur. haha..sorry la yang lain, gambaq ni je ade dalam phone aku. ni lah sedikit sebanyak yang aku leh cerita^^ kemampuan hanya setakat nih. haha. thanks to all part 1 who are participate in Family Outing..WELCOME TO CS110!!!!


p/s : kasut still bau lumpur..dammit.

Thursday, July 7, 2011

Ee-Tadakimasu Seasons 2!!

Ahhoyyy..setelah lame berehat akhir nye akan kembali aktif..aktif KE?^^ selamat datang ke Ee-Tadakimasu seasons 2!!!kenape aku letak 'seasons 2'?ade ape ngan '2' tuh??adakah selepas ni ade mini game kat blog ini!!!sebenarnye aku saje je tulis 'seasons 2' tuh je sebab kalau korang tengok drama yang break lame..mesti ade seasons 2,3,4...n kan..heh..


Part 5 yang aku anggap x busy dengan xtvt bukan akedamik rupe nye tu semua dusta je..sem ni b'kali kali ganda nye banyak..minggu pertama da start meeting, da la tiap malam pulak tuh..nak xnak kene la datang, antara orang penting la kate kan..hoho! then xtvt pertama yang kami buat UJDC(UiTM Jengka Dota Championship) then family camp and Karnival Sukan..3minggu straight, lembik sekejap^^


Emm pasal 3 xtvt tuh nanti-nanti la aku cerita ngan lebih details..walaupun aku tau blogger CS ramai da update pasal mende tuh..maybe cite aku akan lain ckit..3%??hahah..ok la cukup setakat ni mukadimah seasons 2 Ee-Tadakimasu...gagaga..paipai..

Saturday, June 11, 2011

Kok ( Cough )

Sempena hari batuk aku ni, aku nak post sikit petikan dari web cough ni..maybe begune untuk "peserta" batuk akan datang^^ batuk kalau bese je xpe, ni kang sampai cam kene cucuk dengan lidi sate tumpul pun ade..grrrrr~ first aku di "ambush" oleh selseme pastu kene "backstab" dengan demam lak..kejam betol puak - puak nih, skang duduk "beramah mesra" dengan pening pale je nih >,<" 




Coughing is a reflex that keeps your throat and airways clear. Although it can be annoying, coughing helps your body heal or protect itself. Coughs can be either acute or chronic. Acute coughs begin suddenly and usually last no more than 2 to 3 weeks. Acute coughs are the kind you most often get with a cold or flu. Chronic coughs last longer than 2 to 3 weeks. Causes of chronic cough include Asthma, smoking, allergies, throat disorders, chronic obstructive pulmonary disease and medicines. Water can help ease your cough - whether you drink it or add it to the air with a steamy shower or vaporizer.


ni la serba sedikit pasal batuk nih..harap dapat membantu! gambatte neh! gagaga..

Friday, June 10, 2011

Goodnight Moon - Go Radio

Don't go to bed yet love I think it's too early
And we just need a little time to ourselves
If my wall clock tells me that it's four in the morning
I'll give it hell

Cause I've been trying way too long to try and be the perfect song
When our hearts are heavy burdens we shouldn't have to bear alone

So goodnight moon and goodnight you when you're all that I think about
All that I dream about, how'd I ever breathe without
A goodnight kiss from goodnight you
The kind of hope they all talk about, the kinda feeling we sing about
Sit in our bedroom and read aloud like a passage from Goodnight Moon

And sing for me softly love your song for tomorrow
And tell me my name's the one that's hidden in there somewhere
And dream for me anything but dream it in color
About how we know the sun's still rising and we don't care

Cause I've been trying way too long to try and be the perfect song
When our hearts are heavy burdens we shouldn't have to bear alone

So goodnight moon and goodnight you when you're all that I think about
All that I dream about, how'd I ever breathe without
A goodnight kiss from goodnight you
The kind of hope they all talk about, the kinda feeling we sing about
Sit in our bedroom and read aloud like a passage from Goodnight Moon

And you were there, and I saw my Juliet come graceful down the stairs
It's hard to miss the way her eyes light up the room and steal the air
Just feel her lips lock onto every breath I take and breathe it in
Do you feel us falling
Cause I feel us falling

dedicated to Aznida^^. klu die ade jenguk cni la..

Soft Skill Ku Seteruk Kura Kura

bile start belajar je, blog x update..bile blog x update je, mesti da start belajar >,<" dalam masa 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 hari ni, aku tengok hampir semua blog yang aku follow telah "hibernate" !! adakah sekarang musim sejuk?memerlukan makhluk "blog" berehat dan tidak mati kelaparan??!! persoalan ini boleh dirujuk dekat library yang berdekatan ye..


kali ni aku nak tulis pasal soft skill la^^ aku memang respect dan kekadang terbahan orang yang ade soft skill tinggi nih..mane tak nye, kekadang belagak gile care die bercakap..maybe sesetengah je kan??yang aku tahu, soft skill nih ialah kebolehan seseorang tuh bercakap, berucap, membahan berdebat dan lain -lain lagi..but sometimes all the talk is just a trash!^^ bla bla bla bla without any action toward the speech..


aku??aku rase aku xde pun soft skill tuh haha..maybe jiwe aku x lekat dekat situ, tapi bercakap dalam kelompok kecik boleh la..xde la kalau duduk dengan awek pun tergagap kan, tambah lagi air liur tetibe dok meleleh je >,<" bebaru ni aku ade buat meeting dengan budak kos aku, CS110!!! bile aku naik stage je, bapak nervous!! sampai lupe aku nak cakap ape, hanya mampu memandang sekeliling sambil mengenyit mata..hehe..aku akan improve kan diri aku dengan soft skill!!mane tau nanti jadi CEO kan, hari - hari nak bagi plan toward the future..huk huk huk~


p/s : for the next meeting i'll try my best!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...