Tuesday, February 1, 2011

Malam Kebudayaan di UiTM

BELI LAH SKITTLES!!!
SANGAT SEDAP RASENYA
HINGGA MEMBUAT BULU MATA KU BEGUGURAN!!!
SKITTLES GULA-GULA HEBAT..
*saje promote sbb tgh makan skang*

Akhirnya Chinese New Year!!suda lame wa tggu ini laya..sbb wa mau buat new enteli, ini kelana wa suda kempunan sminjak due minjak ini talak m'buat enteli..hooh! Entri ni aku bukan nk cite pasal CNY  pun >,<" aku nak cite pasal 2,3 ari lepas..Festival %$@#&^%@#*&@!(aku lupe name event tuh..) kat UiTM Shah Alam, event tuh tok faculty Computer Science.. aku ngan dakni (Fiq, Coki, Ijat, Black, Topeng, Gibo, Tulang) pegi sane main futsal..tp aku pegi sbgai player "haram" bwahahaha..da la malas cite byk la sbb ktorg kalah ^^ main point entry ni aku nak cite pasal Malam Kebudayaan(closing) die..ktorg buat pentomen yg x seberapa, idea last minute dpt pastu arrangemnt pun buat last2 >,<" pasal 3 situasi y b'tema kan "Jangan Pilih Jalan Hitam" :

First Situation :
time ni aku ngn Fiq jadi speaker, blakon Black ngn Pian(dak part2)..situasi pasal game..ckp pasal Solitaire 2011 tuh!!!1 sem main bru 8 card jalan..pastu 11 tahun main x abis2, sem break x blik pun sbb busy men solitaire..Fiq byk goreng gak time nih, aku xtahan tgelak..nervous pun ade gak..haha..mungkin x ramai org gelak sbb sblum ni, time event aku ngn Fiq byk cite pasal mnde ni (bape ari men x abis2)..

Second Situation :
yg ni cite pasal overnight, student p ladies night..sape yg msuk aku x ingt, Topeng ade x silap akuu, ahhh mmg ade2..time dorg joget2 Bad ngn Zul(part2) jdi kete kebal lnggr disco tuh.. kete kebal tu dtg dari mane ntah aku x dgr..time tu aku ready tok masuk jdi Ahmad Jais, Tulang yg jdi reporter cite pasal kes xcident kete kebal tuh..time dakni joget2 gne lgu PitBull, pastu tuka lagu Ahmad Jais..aku tgh tggu lagu play, ttbe Fiq tolak aku msuk..aku msuk je la, lgu x dgr pun..aku trus nari Ballet kt ats stage tuh..aku plan nak nari kjap je pastu miming..tgk2 smpi ke ujung stage aku nari >,<" Fiq yg nak kne nynyi part pmpn tuh pun x masuk..Coki!!!mane lgu nyeeeee!!

Third Situation : 
hahhhh??!!yg ni pasal kapel..Tulang ngn Pian yg jadi kapel tuh, Tulang jdi pompuan hahaha..Ijat patut nye jdi JAIS, tp ntah camne aku yg jadi >,<" cilakak tol Ijat..Tulang ngn Pian naik stage, jln smpi ke tgh..pastu aku dgr ade org srh JAIS msuk, ape lg aku msuk la..masuk2 smpi kt kapel tuh, speaker x ckp pape lg, aku tgk blakang dakni gelak pastu halau aku srh kluar..trase hampeh jap time tuh, ak nak kluar tgk Topeng msuk..aku patah blik p kat kapel tuh, Topeng pun dtg kt kapel tuh..die miming rap, aku pun t'ikot >,<" *JAIS pndai rap??* pastu Fiq srh aku kluar gak, pastu ape tah lg die ckp..da serabut da time tuh, Topeng pun chow awal..Tulang buat2 gaye ckit, campak tudung die kt aku pas ngaku die laki..Teeeeeeeeetttttttttttt!! the End.

cam tu la serba sdikit briefing yg aku leh buat psl performnce ktorg mlm tuh..plan lain, jadi lain..mane x nye, buat abis spontan da..xde script lngsung, ikot pale Fiq ngn Tulang la..aku ngn dakni layan la..tapi kan ktorg dapat no 3 tuh!!!gile la..cam x caye je..haha..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...