Friday, February 4, 2011

Menjelang CNY



jalan mengensot pergi ke pekan,
untuk membeli roti canai,
bukan nye ape just nak ucapkan,
gong xi fa cai..
heeheehee..

hoooh!!hoh!entry baru ni mau cite-cite pasal CNY^^ CNY ni meriah gak!time raye kite, cbuk2 ngan lemang, tp dorg cbuk ngan limau mandarin, VITAMIN C tuh!!tp agak2 la, klu da 2,3 kotak makan, t'cirit ribit la ~ CNY  bleh kate best sbb ramai gile amoi2 yg bkliaran, dorg x b'cheongsam(btol ke eja ni??) tp short pants je, xsyok..klu yg b'cheongsam tu, leh darah idung tgk!hehe..tp xpe aku da amoi aku sndri^^ muahahaha..malam CNY tu, perghh leh tahan byk bunga api nye >,<" tanglung pun byk..aku ingt penanggal, tp byk sangat plak.. penanggal konvoi ke hape??reti ke dorg??

cuti ni gak, ade 1 lagi perubahan kat Jerantut Kampungku nih, ade UPTOWN!!t'kejut gak aku, pokok2 penuh ngan lampu la..pastu ade TAHAN STREET!!Waahhhhh amazing!!mybe dorg xnak bg jerantut mati sgt kot time malam..ak ngn kwn2 aku pun idop mlm gak, siang masing dok tperuk kat umah.. lagi satu, cuti ni aku plan nak buat lesen L tp ape kan daya..CNY plak, driving teacher aku cuti gak..siot tol! kne tggu mggu dpn gak ke?? %R&*%#$I@*! da nk dekat 2 blan pas ceramah da nih, statik pun x buat lgi..hahaha..klu da main dgn MALAS, cmni la jdi..

klu ingat2 cite mak aku bgtau, time aku lahir..aku lahir awal bpe ari je sblum CNY^^ umah aku time tuh pun dkat area cine..so, klahiran aku d'sambut dgn tarian singa! haha..lahir cmtu pun still gelap, xputih pun^^ piffff~! mak ak ckp ade aunty tu mmg baik dgn aku, die sllu sgt jge aku, bwk ak p round2..aku nak sgt jumpe die tp xtau die kat mane skang..pk2 blik, mungkin sbb ni la aku senang rapat ngn bangse lain kot??nak di jadikan cite lgi, skng aku dok kat taman cine lg..mmg xleh lari kot, n awek aku skng pun rupe cam amoi!!hahaha..ade satu mende aku respect ngn dorg, smngat dorg cari rezeki tuh..sgt rajin! dorg gak akn tolong org yg rapat ngan dorg(yg rajin gak la..)..tu je la kot aku nak cite, tgh frust moto kne langgar..ade org reverse x pndang blakang >,<" choooowwwww!!~~~~ catch ya all later~!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...