Thursday, March 24, 2011

A. Y. A. M.

"Ayam... Bermacam ayam
Ada ayam kampung, ayam hutan, 
ayam siam, ayam peti, ayam belanda
Macam-macam, perihal ayam
Hangat-hangat tahi ayam, sabung ayam, 
nasi ayam, telur ayam.."

A.Y.A.M or C.H.I.C.K.E.N adalah seekor binatang yang sangat sedap kalau di buat gulai atau di goreng kunyit lalu di cicah sambal belacan! perghhhh~ nikmat nye..tapi aku x suke makan bahagian isi ayam >,<" daging die keras, drumstick peberet tuh, tang dada pun caya jugak!!heee..macam nak tulis entry pasal resipi ayam je kali ni kan??mule - mule sediakan 
-5 bijik bawang besar
-2 ulas bawang putih
-serbuk kunyit
sungguh ke nak tulis pasal resipi???dammit..ape yang aku buat nih -___-"

pada zaman dahulu, di sebuah kampung yang di beri name Kampung Reban terdapat 2 ekor ayam jaguh yang sangat hebat bernama Tyler dan Ahmad..setiap kali ade competition(yang macam dalam DragonBall tuh..) dalam negara dorang, salah seekor dari dorang ni akan menang..tetibe pada suatu hari yang meriah, Kampung Reban telah di serang oleh seekor Naga Hitam Sisik Emas..hampir musnah kampung itu di buat nya, pada masa yang same Robert dan Ahmad telah berpakat untuk bekerjasama untuk menentang NHSE itu..

errrr..ape yang aku buat nih??nape aku cite pasal Negara Ayam lak nih >,<" aku just nak cite pasal name aku yang ke-xx..name yang di cetus time aku membuat rambut mohawk, tapi skang dah botak pun masih di gelar "ayam"..padahal ramai lagi yang berambut mohawk sampai ke saat ini..kekadang aku juga digelar sebagai "bapak ayam" grrrrr..nampak cam jahat bebenor nye kan??haha..tapi syok gak, bapak ayam tuh! loaded syial!haha..oh lupe! ade audition untuk jadi "anak ayam"..kepada sesiapa yang berminat sila bagi no ic, name dan no matrik eh, terima kasih^^

p/s : atas sekali tuh lirik lagu jalil hamid - ayam..recommended~ lagu ni penah menag awards, 3 kali x silap..

Tuesday, March 22, 2011

rambut perempuan perokok??

Tahukah anda tentang rambut anda??Rambut nih terbentuk hasil daripada gabungan 50.65% carbon, 20.85% oxygen, 17.14% nitrogen, 6.36% hydrogen, dan 5.0% sulfur, ade lagi la minerals lain malas pulak aku nak list sume >,<" aku ni bukan la pemalas orang nye tapi M.A.L.A.S ni sebenarnye..huh kang masuk topic "malas" pulak kang, stop stop..syial~ menurut ape yang aku bace gak, rambut kite tumbuh setengah inci per bulan..agak slow la kan?rambut perempuan lebih cepat panjang dari lelaki..aku terpikir gak kenape, aku terpakse pergi ke library(tidur) untuk "mengkaji" kejadian yang amat misteri lagi..errr..lagi..eeerr..

akhirnye aku dibuntu kan dengan satu konklusi, iaitu perempuan xde bulu kaki yang panjang rupe nye..growth rate bulu kaki tuh pergi ke rambut!!tapi ade gak lelaki yang bulu dorang "segan silu" nak tumbuh..dorang mungkin t'golong dari golongan lelaki - lelaki pelik dan jambu-wannabe..menarik bukan??(menarik ke?aku sendiri pun rase x..ceyyhh~)


orahhh~! kite pergi ke point sebenar entry kali ni di tubuh kan..aku nak cite pasal perempuan yang membeli rokok di kedai pak cik kudai di lorong rokok 2, yang dulu seorang perokok tegar dan sekarang telah b'henti merokok dan menjual rokok pula, lalu di beli oleh perempuan yang ingin menghisap rokok..perghh abis nafas >,<" kalau di compile kan jadi la "perokok wanita"..hee..aku x kisah sangat pun pasal perokok perempuan nih, tapi x sedap mate memandang kan..kan kan kan??da la kekadang isap rokok mengalahkan lelaki..eh mengalahkan?? rokok memang d'label kan untuk lelaki saje ke??

bagi sesiapa yang melayu tuh, kite ade adat dan budi bahasa..so, x manis la kan tetibe tengok ade rokok kat tangan(try taruk kat kaki, mungkin orang akan pandang lain ckit..gagaga..) muke da cun, kelihatan ayu! putih pulak! HOT b'kain belah! pakai tube lagi tuh! walaweh!! eh eh yang due last tuh xbagus pun eh..hahaha..

lagi satu tempat aku belajar ni jengka a.k.a bandar melayu..bukan macam bandar - bandar besar cam KL tuh..maybe kat sane, binatang pun isap rokok agak nye..sebab maju sangat >,<" jap jap..kalau la jadi camtu, try pusing dalam zoo nampak beruang isaaaa.......erghhh..seram x?seram x?haha..

p/s : kejadian rokok merokok di atas bukan berlaku hari ini ye..biasa nye, orang terus post ape jadi kat dorang..ngeee..

Monday, March 21, 2011

Talam + Topeng = MukeBuku..

Semenjak ekonomi Jepun turun ni, ramai yang buat blog baru and ade yang aktif balik..tapi ade kaitan ke semua tuh..ape - ape pun GAMBATTE!! rakyat Jepun, kamu semua boleh laku kan nye!!!(message ini hanya untuk rakyat Jepun yang boleh membace bahasa melayu ye..terima kasih..)salah sorang yang ade blog baru iaitu Razmin a.k.a Topeng >,<" tekejut gak la Topeng ade blog..duduk serumah ngan Datok, memang terpakse ade la..mungkin xlame lagi Agib plak akan mengeluarkan blog nye..yang x kenal Topeng, tu yang buat tarian tiang tu ha..


baru - baru ni, mukebuku telah mengeluarkan version nye yang paling latest 5.60 ke 7.20, x ingat da..user boleh tagged dorang punye member dalam post..nampak macam hebat lagi terbilang kan..kan kan kan??hakikat nye penambahan noti macam cilake >,<" mende - mende xbetol ni Datok dengan Topeng la start nye..rase nak tagged je dorang dalam entry nih..selalu nye pekare x b'faedah ni mesti menarik hati ku ini, so, aku join la meng'tag' orang lain..gagaga..


huh shopping dengan orang pempuan ni memang penat eh??dulu aku penah pegi shopping dengan mak aku beberapa kali..lame x lame la kan, macam 3 abad la aku follow belakang mak aku..tengok mende ni, tengok mende tuh..urghh merekah kulit kaki ni dibuat nye, mungkin pada mase depan nanti..aku nak cipta kasut yang terbang rendah tuh, khas untuk orang yang terpakse follow sesiapa saja pergi shopping..macam semalam aku pergi balik follow orang pegi shopping, beli sabun je pun..lame jugak la sebab banyak nak bau sabun, nak yang wangi - wangi kan..haishhh aznida aznida..pasni x jumpe seminggu la, da pegi camping T.T haha..


pada pagi yang hening di alun dengan irama cengkerik dan gendang riang - riang tadi, aku t'pikir nak buat class trip..sebab da 4 sem da, satu trip pun x penah buat..
aku : aziela..aziela..
aziela : ape??
aku : kalau aku nak plan class trip, ko nak ikot ke x??dakni sekali la..
topeng : asal x dua kali??
aku : @%#&* Topeng..
aziela : nak3..tapi pegi mane??
topeng : haa aku tau yang free..port dickson..
aziela : aah port D syok gak!
aku n topeng : port D??@#%$#&*!!!
"port D" best gak..tapi semua nak pegi ke??xpe la, tunggu  result dari dakni dulu la..


edit : lupe pulak nak cite..boo a.k.a zahir pun dah melancarkan blog die minggu lepas, boogunzo.blogspot.com~ try la usha..currently rating 6~haha..

Friday, March 18, 2011

QMT and TMQ

Huh..pagi yang hening lagi tenang, ditambah pula dengan bunyi gendang gendut tali kecapi membuat kan aku nak update blog je..nasib baik la nak update, typing je..kalau kene tulis pakai pensel pastu scan masuk kan dalam blog..scanner xde pulak, kene pegi kedai Pak Leman belakang umah Mak Senah, baru la boleh update..urghhh!! boleh menyebabkan Civil War camnih..

QMT~ QMT~ subjek ni aku da cop sebagai killer subjek aku semester ni kot..pening siot nak buat, memang la senang kan..tapi aku x reti nak keluar kan die punya information dari soklan >,<" kalau ade duit RM100 lekat kat celah tayar kete kebal, boleh lagi aku cari ikhtiar nak dapat kan nye..

aritu time test QMT, masuk Dewan Kuliah dengan penuh semangat waja lagi kental..berbekal kan sebatang pen pinjam aku melangkah masuk..duduk kat kerusi pun konfiden je, maklum la sebelum  pegi test da tengok sikit - sikit nota die..da dekat dalam, aku try la mencari sumber - sumber jawapan, tapi percubaan tu x membuah kan hasil..dammit!

test start..aku bukak ketas soklan..perghhhh soklan senang tuh!! pastu aku tengok housemate aku a.k.a Adam yang berada di longitud 67* dan altitud 32*..rupe nye same je macam aku, xleh jawap..haha..soklan senang tapi idea untuk jawap, xde :- lupe formula^^ walaupun xleh buat, aku buat penelitian yang tajam dekat kesemua soklan.."hurmmm..keluar ni, masuk ni, tolak pastu factor kan die...errrr..syial!!" mulut aku berkumat - kamit..

setengah jam kemudian, xde perubahan..masih kosong ketas jawapan aku..hehe..aku plan nak keluar da time tuh, anta ketas kosong..nampak sangat jahil nye kalau buat macam tuh..ape lagi, pembikinan formula sendiri di jalankan sebab lecturer aku penah cakap " walaupun xtahu, buat aje..jangan tinggal kosong.." *sambil terbayang - bayang lecturer di atas kepale ku* 

kompom fail la nih..dammit!

disebabkan kejahilan aku dengan QMT nih, tadi aku pegi belajar dengan classmate Adam iaitu Bella..hurmm time die nak ajar tadi, aku memang kosong gile la >,<" macam budak yang hingus nye meleleh pastu lidah membersihkan nye..heeee..bla bla bla bla..akhir nye aku paham da serba sedikit pasal QMT nih..thanks Bella!!nanti ajar aku lagi ~ tapi aku pelik kenape die kate aku garang, padahal die yang mengajar aku..nampak macam pengedar ganja sangat ke muke aku nih??grrrr...

QMT..QMT..QMT..

Tuesday, March 15, 2011

Tsunami n Etc


erghhh hujan lagi..gile la, tapi lagi kaw hujan kali nih..bukan sebab lebat tapi ura - ura mengatakan bahawa air hujan dalam masa terdekat ini mengandungi bahan - bahan toksin yang boleh menyebabkan side effect yang bahaya terhadap manusia(wahhh cam ayat science da..heee).. so, hati - hati la kalau hari hujan tuh..sedia kan payung sebelum ujan, ready guni beras pun ok gak..xpun topi jerami cam orang - orang jepun dulu kala..perghhh bapak style!

ades~ lupe pulak nak cakap sebab hujan jadi camtu >,<" sebenarnye ade letupan Nuclear kat jepun hari ahad aritu..aftermath la tuh, da kene gempa bumi jumaat baru - baru ni..tapi kan kalau korang tengok cite - cite superhero, semua jadi kuat lepas kene radioactive tuhhh..rase - rase cam nak p mandi hujan je sekarang..mane tahu dapat superpower gak..gagaga..(jangan amik seyes pasal superhero nih..kang x pasal - pasal keluar paper "Seorang Remaja Lemas Bermain Air Hujan..")..

baru - baru ni, 2 kali selseme dalam mase 3 hari..pengalaman yang menyeksakan, hampir tercabut hidung aku nih dibuat nye..tiarap sikit terus mengalir je hingus, ikut hati xnak pun hembus..nak biar je, tapi ni meleleh nak sampai ke lutut da..xleh jadi >,<" lagi satu, selseme berkait dengan bersin..bersin x jadi, cam !@$#^*! rase nye, boleh bawak kepada pembunuhan antara hidung dan hidung camnih! tu kekadang terdetik gak "betul ke idung aku nih, cam x dengar arahan je..banyak main plak.."

playboy?buaya darat??what is this??jahat sangat ke muke aku nih, sampai ade yang nampak macam tuh..aku ni la orang paling pemalu kat U ni(ceyyyy~)..gagaga..tapi hati ni xjahat pun, baik pun x sangat..bahaya sebenarnye tulis camni, nanti ade orang kate lain pulak..manusia kan, bukan ungka..hehh..tapi ok gak orang nampak camtu, baru la tenang sikit..tenang aku nak bersama orang yang aku suke(wahh wahh taman ke nih??gagaga..)

tulisan buruk, cakar ayam, tulis seperti ular memegang pensel..aku bukan nak cakap tulisan aku camtu, tapi sekadar x kemas je la..haha..aku bukan xnak tulis kemas, nanti nampak cam tulisan Alexander Graham Bell pulak..lagi satu jadi camtu, sebab aku mementingkan mase, so, tulis cepat lagi tangkas boleh mengurang kan penggunaan mase..mase la salah sebenarnye..hoho..aku ingat tulisan aku teruk, rupe nye ade lagi yang teruk..betul x wahai Zahir a.k.a Boo??berubah la ye..hahaha..

p/s: aku memang malas menulis pun..haha..

Saturday, March 12, 2011

when Rain start falling..

diari semalam : -semalam hujan..hujan lebat..lebat sangat..sangat sejuk..uuuuuu~ End.


semalam aku terpakse balik umah, sebab da kompom kan dengan driving teacher aku untuk menghadiri AMALI (padahal boleh cancel..hihi). tapi ujan lebat sangat, "perghh..baju - baju kotoq ni camne (da memang kotor, redah je la kan..kan3??), hujan ni..basah kang susah plak.." ,  dalam hatiku bebicara..haa ! aku telephone mak aku..


aku : salam mak..
mak : w'salam..awak jadi balik x??
aku : emmm macam jadi macam x..
mak : hishhh mane satu nih??!!
aku : ok ok..x, baju ni camne..hujan ni kan..
mak : xpe, bia mak datang amik baju tuh..
aku : abis saya camne??
mak : ikot awak la, mak kisah ke baju tu je..basah nanti susah..
aku : @#$%$#*!..


gurau2..xkan la mak aku cakap camtu kat anak laki bongsu die nih..gagaga..beberapa minit berlalu........shhyyuuuuuuuhhh~ mak aku pun sampai.. da sumbat baju dalam kereta, aku pun membuat pergerakan dengan Rosalinda ku a.k.a Ego cabok aku tuh..vroomm vrooooommm~!ehh ehh minyak x cukup lak..p petronas dulu..hehe..
aku : bang 5 hinggit ye..
petronas boy : ahha orite!


perjalanan bermula bebekal short pants dan sweater hijau..perghhh lebat syial!!jalan pun makin banyak lubang >,<" terkapai - kapai gak la aku bawak moto nih..dengan semangat yang kental dan di temani hujan - hujan lebat nih, sangat gembira rase nye ! time ni x rase sejuk lagi, lepas sampai kat simpang jerantut..air hujan mule memasuki boxer ku..wuuuuuuuu sejuk nyeeeeee !!!! t'getar - getar guwa T.T ..malas la aku nak cite panjang, aku nak gerak ke jengka balik nih..lain kali sambung yee..tunggu part. 2 tau..gagagagaga..


p/s : erhhh masih lagi hujan..



edit2..

huh blog ni sebenar nye patut d'update time aku balik semalam kot..tapi internet da kene potong..dem!!
adik aku : ijam, internet da kene potong..
aku : laaaaaaa..asal plak??
adik aku : tiga bulan da x bayar memang la..da bayar broadband awk tu je..
aku : ehhh yeke ? tapi cam lame sangat je x bayar..
(suara - suara kecil..)
abah : klu abah bayar pun, bukan abah boleh guna pun..hangpa gak yang guna, dok perabis kan duit aku je..

perghhhh pedih ~! pastu aku try la bukak gune broadband..lembab macam ungka! mood : xmood..
aku pun duduk atas katil, lame sikit landing..pastu amik selimut tutup muka~ krooohh krrroh kkrooh ~! syok nye tido..then aku bangun pukul 7 pagi esok nye..total 12 jam aku tidur, wahhh da lame x tidur camtu..puas?? sakit tengkuk ade la..

tidur lame yang x memberi hasil..syial~!

Thursday, March 10, 2011

Tidur and Tiru

Bulan - bulan akhir camni banyak gile test, quiz, assignment, projek nye..erghh boleh t'sembur cecair otak dari kepala camni..so, prepare la awal - awal, tampal handiplast siap2 eh..tapi kan klu semua ni ade income, cam letak nuffnang kat blog kan syok..sorang tiru assignment ade rate die sendiri..gagaga..


Test :- mesti ramai yang da ready untuk menyiapkan "peralatan perang" mereka a.k.a toyol..semangat gile %$#! menyalin time nih, klu time dalam kelas..tangan macam kene gari ngan besi 10 TAN nih >,<" aku tengok ade je yang susah nak gune "peralatan perang" tuh..kantoi kang kene halau plak kn..kn3?? asal x buat satu baju khas untuk pergi ke test or final..baju yang boleh tulis nota belah dalam, seluar pun ok! tapi klu macam Soul's Soul Eater lagi kaw..sampai tulis atas badan sekali!! hurghhh~ camne la die tulis semua tu, x mengeletek ke badan die..heh..




huh 2,3 arini jugak aku rase mengantuk kaw..xtau kenape, satu kelas tuh..mule - mule aku x ngantok, pastu lect cakap "jangan tidur !"..papp!! automatik aku menguap "aaaaaahhhhh" perghhh dasyat betol..aku pandang muke lect pun leh telelap, apatah lagi ketika menulis nota..haaaa macam -  macam bahase keluar.."alya"?? sapa tuh?? perempuan mana plak nih..
aku tulis ape nih..macam siang tadi ade gak t'silap tulis, "plantagism" ngan "cath"..scientific word ke nih ??!!adakah aku mengalami revolusi???


harap x t'lelap lagi..syial~


p/s : gambar sirap tuh xde kaitan pun, just nak bagi reader ilang dahaga je..

Monday, March 7, 2011

Inter Cost..eh Course..

holla~! blog sensasi!! blog hebat!! blog b'infomasi!! terunggul mantap dan padat!! haaa..sume tuh bukan blog aku, aku x rase pun blog aku ni dapat menjana ekonomi negara..tapi dunia leh kot..gagaga..






minggu lepas, ade bola sepak antara course..aku dengan geng-geng aku masuk, wakil computer science..keluar tv tuh, tv3 kot..tapi klu la btol kan..hahaha..kitorang nih main masuk je, bola pun jarang-jarang main..bebekal kan beberapa kali latihan yang "mantap" kat STADIUM JENGKA, kitorang join event tuh..


sebelum ni, aku dengar dakni ade buat friendly dengan BM..kene bebelas kosong gak la..demm! bapak banyak kene tibai >,<" tapi dengan fikiran positive aku..maybe dakni bagi peluang untuk BM rase menang besar kot(agak nye..)..


first game, kitorang lawan Ladang..fitness dorg ni hebat la, sebab banyak buat xtvt physical kan..kitorang nih, dok depan computer je reti..hoho..mule - mule, goyang gak la, sem lepas ke time part2..CS kene belasah 6,7-0 dengan Ladang..bale bale..tapi sem ni, memang x dapat la nak kalah kan kitorang camtu walaupun kitorang memang btol2 kalah dengan Ladang..haha..tapi xde la seteruk dulu(zaman-zaman jahil)..fight gak la, 3-2 je kalah nye..


second game, lawan EC..sebelum ni, macam-macam cite pasal EC ade..dengar cam nak lawan Liverpool je(thanks to Liverpool kalah kan MU..gagaga)..time game, CS yang macam control game, marking sane, stop ball sini, shoot goals kene palang..free kick lagi..haaaa macam menang besar je kan??hakikat nye kalah gak..hahaha..game ni, EC nampak pressure dengan kitorang..sebab sebelum main, ade dak EC cakap "xpe, dorang duduk depan komputer je.."(lebih kurang camni la..XD), abis dorang yang asyik ukur jalan tuh??isk isk..da main baru tau, depan komputer ke x..hoho..


hurrghhh..

Friday, March 4, 2011

Blog Ku Baru??

annyeong~! sihat x adik-adik??(tiru gaya host kanak-kanak..gagaga..) b'abad gak aku x bukak dan update blog nih..mule-mule aku da give-up da nak update sebab blog aku da kene attack dengan virus-virus fonts(tu la pandai-pandai lagi tuka fonts..gagaga!)..


tapi tadi ketika aku sedang busy menyapu habuk-habuk yang berselerak kat rumah nih, aku t'pikir pasal templats tuh..aku x b'harap pun blog aku ni elok balik, nervous gak la nak click ke templats link tuh..jeng3!! semua kembali seperti sedia kalaaaaaa!!!! (tetibe teruja lak gagaga..) ape lagi, semangat nak update tuh datang balik..SEMARAK KAN KUASA NAGA~!


kaler theme blog ni pun aku tuka gak..warne pink!!heee..baru la harmony ckit orang nak bace(klu la ade org bace kan..gagaga) lagi satu sebab aku x update dan usha blog aku nih..sebab busy sangat (kot)..banyak test dan quiz, assignment pun ade..tapi semua dengan jaya je aku harungi walaupun pun pedih da tergiris jari-jemari aku..


huh tapi assignment HTML(klu x tau HTML, tanye Adam eh..) tu la paling fighter, esok nak anta baru aku siap kan..pastu da siap, dan2 plak ade silap! supp sapp sup sappp sup siap gak akhir nye..nasib baik ari jumaat klu x tau la..(ape kaitan nye??huh..)


ni la banner tok assignment HTML tuh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...