Tuesday, April 5, 2011

BroadBand Maxis BBM~

kini tibe gilirang ku untuk meneruskan perjalanan di bumi gersang BLOG ~ berabad gak la x boleh online..mungkin ini gara - gara pencawang maxis kat Jengka telah di rembat sebab nak cakap kene potong, xde pun CEO die call or message aku hurmm( walaupun 2 bulan da x bayar ) semala ketika lebuh raya di sekitar Las Vegas sedang sibuk, aku pun pergi ke Maxis Centre untuk menjelas kan budi ku.. 

sesampai aku di MC, aku dengan Adam lepak la kat meja yang di sediakan..agak ramai la orang kat situ, penat la nak beratur so aku decide duduk la..tunggu punye tunggu, setelah da 4,5 kali kene potong queue(!@$%^&*!!!) giliran aku plak ke counter..

akak maxis baju hijau : ye dik..nak ape?
aku : eh??errrr..nak sawi kat belakang tuh..3kg eh, xyah plastik ade bawak bakul sendiri nih..
(nak je aku jawab macam nih..da datang counter bayaran kan..kompom la nak bayar )
aku : nak bayar bil broadband..
akak maxis baju hijau : ouh..jap eh..
aku : ahhh okey2..
( beberapa minit berlalu..)
akak maxis baju hijau : datang petang ni boleh x??system tergendala..
aku : hah??!!abis yang orang lain tadi boleh je bayar..
akak maxis baju hijau : xtau la akak, tetibe je..
aku : huh xpe la kalau camtu..
( aku pun gerak dengan kecewe, tetibe terpandang jam..pukul 1 rupe nye, syial betul ~ alasan je ke tadi *rase macam nak baling je sawi kat belakang tuh kat akak maxis nih* )
keesokan nye(arini), terbayar gak bil nye..habis da duit >,<" survival lagi minggu nih..terpakse la memburu ayam kat Rantau Perintis malam nih..ngehngehngeh~

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...