Sunday, April 17, 2011

fahami carutan anda^^

"oiii!!@#%$^ betul la kau ni, perangai macam #^%#@#!! kalau x macam @#%!~^&% memang bukan kau le.." typical malaysian ~ mencarut da jadi macam side-dish dah..nak2 lepas makan nasik tenghari..hoho! tapi kan, yang pelik nye..kenapa perkataan ni di katakan sebagai perkataan kasar?? sedangkan mende ni asal daripada perkataan yang biasa je..
bagi aku la, mende ni orang anggap mencarut sebab founder( orang yang mule - mule mencarut a.k.a pereka..?? ) guna kan perkataan ni mase marah..asal marah je cakap perkataan ni, asal cakap je marah, asal je cakap marah, asal marah cakap je..ehh lain macam da bunyi nih..tapi lebih kurang camni la..mencarut hanya la perkataan, nape kite bengang? sebab kite anggap mende tuh teruk sangat je..


contoh  macam 'babi', babi ni sejenis binatang je pun..die x buat pape salah pun, innocent je kot..tapi kenapa manusia selalu menyalahkan binatang ni?!!! KENAPA??!!! mungkin die binatang haram kot..anjing pun haram gak, asal orang x gune??tapi kalau anjing pun di anggap mencarut, mesti ade name lembut untuk anjing cam babi=khinzir, mungkin anjing=jingzhir??


try fikir kalau name makanan orang gune untuk di jadikan mencarut?? boleh jadi haram untuk di makan tuh, yeke? contoh la eh :- 
rozzy : weh sorry la lambat ckit..
taisin : lambat ckit??da tiga jam aku tunggu..apam warne merah di salut dengan santan betol la ko nih!!!
hurmm..macam syial je bunyi..


kalau nak cite pasal mencarut ni, banyak sebenar nye..tapi penat la weh, so, sampai disini saja la ye paipai^^


p/s :  elakkan diri anda daripada mencarut ye ~ guna kan la perkataan yang lembut seperti..sepeeerti errrr..lembut??hehe..

4 comments:

  1. hmm..knkdang penh gak terpikir..haha..

    ReplyDelete
  2. kire bagus la klu penah terpikir..
    sebab bese nye, kambing x pnh pikir pun..haha

    ReplyDelete
  3. apam warne merah di salut dengan santan betol la ko nih!!!

    ReplyDelete
  4. wahhhh!!kuat mencarut kau nih!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...