Monday, May 23, 2011

5 more years.

tengah syok-syok lepak..
aku : ehh kau rase kan, lagi 5 tahun lagi kita still camni ke??
aik : huh x la..lagi 5 tahun aku da kat ******(aku lupe dekat mane..hhaha) da..aku bukak bank sendiri, kat situ induk la..
aku : ceyy style eh nak bukak kat lua..kau azrul?
aik : malaysia x best..
azrul : aku da kat dubai la ape lagi..
apek : kau xnak tau aku kat mane ke??
aku : xnak2, buat ape aku nak tau kau kat mane..hahaha..
meepo : perlu tau ke die katne??
aku, azrul, aik : xperlu..hahahaha..
aku : aku kat rome, baru caya!
apek : kitorang x tanye pun weekk..
aku : aku just nak bagitau je..
aik : aku tanye, aku tanye gune mate..2 kali aku kelip tadi maksud die "tanye" la..heh..



mungkin ape yang kitorang cakap n plan tu jadi??maybe jadi la..sebab kekadang kitorang tengok orang tue-tue lepak kedai makan sampai pagi nih, x de kerja lain dorang buat ke??pastu tengok ade budak-budak baya kitorang da start kerja, ade yang berhenti sekolah sebab nak kerja..kerja time mude camni memang syok, nak-nak kerja berat nih..aku pun penah rase! feel die lain dari jadi cashier or kerani yang dok peram bontot atas kerusi je..time ni kene la gune tenage mude kite! hoh! hoh! fighting!

tapi dorang ni larat ke nak kerja sampai tue camtu?da b'kedut, tulang retak pun still angkat kotak air kotak yeos isk isk..lain la, dorang kerja camtu sebab nak cari pengalaman n tonjol kan kemahiran or buat modal..gaya macam xde pape hasil pun..haha..but who knows, right?^^

aku still percaya lagi kat kawan-kawan boleh buat n ubah nasib kitorang sendiri sekarang..walaupun teruk camne pun kitorang, dengan kuat loya buruk kat orang nye..still aku tau kitorang boleh buat..maybe someday we will meet again and known as BOSS^^ kalau betul kan, try korang bayang kan..5 tahun lagi, korang jumpe dengan kawan-kawan korang..what will happened?maybe ade yang da b'family, ade syarikat sendiri, supplier besar and maybe pengedar ganja kat mexico..best jugak jadi dealer tuh kan?boleh x saya jadi tuh Aznida??ahaks..



untuk achieve sume tuh, kitorang sekarang sambung belajar la~ cari ilmu sikit untuk masa depan! aku dengan kawan aku sorang tuh da plan nak bukak butik..dan maybe m'wujud kan beberapa lagi business partner!gagagaga..the situation will be completely different when we had our own family and gather around^^ looking forward for that day!!!weeeeee...fails is not forever~!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...