Monday, May 2, 2011

aku Sorcerer

ari first aku tidur kat umah time musim cuti ni, nak kate mimpi ngeri x jugak, nak kate mimpi indah pun x, mimpi yang m'ghairahkan??lagi la bukan nye..selalu kat umah aku akan mimpi pasal dunia imaginasi. yang penuh dengan pekara-pekara supernatural..haha


malam tadi mungkin tajuk die " kenpoo the sorcerer apprentice : the awaken " sebab aku baru tau family aku dari keturunan sorcerer, tekejut gile tapir la aku kan..sebelum ni biasa-biasa je, pastu tetibe ade magic..macam mane aku tau aku ni sorcerer?? macam ni cerita die, aku ade dapat manual, ade tulis pasal cermin + bulan..so, aku ikut la die punye instruction, dengan x di sangke rumah aku ade cermin tuh..senang keje aku, xyah nak pegi cari..


dah siap susun semua, aku pun idup kan "laser" *aku xtau name die ape, so aku pggl laser je* then hala ke bulan..lame la jugak ak tunggu tapi x de effect, pastu adik aku cakap " ijam, awak suluh ke spotlight tuh, bulan belah kanan tu la.." >,<" cilakak betul la, boleh lagi nak silap..da kene bulan tu pe lagi bliiiiiizzzzzzzz blizzz *bunyi laser tuh* m'gelegak ade satu mangkuk yang ntah datang dari mane ntah..jeng jeng ade burung cam gryphon keluar dari mangkuk tuh ! pastu tetibe tukar jadi cam burung pheonix wane kuning pulak..syial betul~


selepas dapat burung ni la, aku boleh angkat mende guna magic je hoho! time ni gak la aku dapat vision yang ade sorang pakcik aku lawan dengan sorang evil sorcerer * penjahat utama dalam cite ni kot..* pakcik n makcik aku dalam dunia sorcerer ni bukan pakcik n makcik aku sekarang..orang putih tuh~ hahaha..


lepas bape hari kot sebab dalam mimpi pun ade skip..aku lepak dengan sorcerer-sorcerer, dalam keriangan kami b'suke ria..evil sorcerer tu datang ! name die Baldazar, die terus nak attack aku..punce die aku pun x pasti, mungkin ini mimpi aku..ape lagi, kate baru lagi,so noob la aku nak lawan expert sorcerer cam Baldazar tuh..aku pun lari la, tapi memang lambat la nak lari biasa kan, kate sorcerer mesti mau style..mule-mule aku ingat ade la penyampu cam Harry Potter tuh..rupe-rupe nye basikal LeRun >,<" yang lagi best nye basikal tu immune magic..


kayuh punye kayuh, aku jumpe pakcik aku tuh..sebelum ni x penah jumpe pun, die dengan 2 lagi sorcerer time tuh..aku bagitau la die yang aku tengah kene kejar, die bawak aku lari..masih lagi cabut dengan gune kaki..haishhh..die bawak p tempat die, aku ingat power sangat tempat die duduk..belakang bangunan, tutup dengan pagar jarang-jarang pastu ade kertas mahjung ckit, yang xleh bla kenapa ade bantai aku ! pakcik aku ni magic die base pada music! memang style la kan..

time ni gak la, baru aku ingat aku ade burung pheonix tuh..burung tu keluar dari pocket aku, da makin besar..pakcik aku terkejut camne aku ade burung tuh, aku tanye la burung ni makan ape sebab die nampak macam tau semua mende je..die cakap burung ni makan soul >,<" syok-syok beborak, Baldazar tu da ade kat depan tempat pakcik aku tuh, 2 sorcerer tu ade sekali la..boleh tahan gak kuat 2 orang tuh..



pakcik aku, Vegan *lupe nak bagitau name die* suruh aku bla..aku pun lari la sambil jerit "Chhhhhiiickiiiiiiii~!", aku pun x sure kenapa aku jerit mende tuh..pastu pheonix tu datang, baru la aku tau, tu name die sebenar nye..aku pun naik, trus die terbang ! memang syok la tapi die kecik lagi, so terbang rendah sampai keting aku t'larang atap..bapak la sakit ! 


terbang-terbang rupe nye pusing kat tempat same je >,<" aku nampak Baldazar da gune magic amour tuh..amour die macam Transformer pastu aku cakap la "gile la Baldazar, semat suit ! " die boleh senyum buat muke bangga..


huh panjang sangat da nih..aku stop kat cni dulu la ye, lain kali la sambung..hahaha..

4 comments:

  1. hai-ry potter...ak br tgk cte harry potter smlm hahahha
    tp ko plak yg mimpinye hahahha

    ReplyDelete
  2. sumpah mengarut. pejadah ada leRun. tu basikal feveret time darjah 5 tu hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha.boleh plak smbg...

    ReplyDelete
  4. lol sorcerer apprentice la adam..haha

    sungguh camtu nak buat camne..t'pakse kayuh la kan..haha..

    sambung tu xtau bile la..tenet agak slow..heee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...