Thursday, May 19, 2011

Pengembaraan Mistik Meleret

pada suatu malam yang agak suram dan mendayu dayu angin nye..aku dan member aku lepak kat tempat bese *warung la ape lagi* bincang pasal mase depan sikit ( ececeh ye ye je kan??haha ) dah kenyang perut, rekahan kat tekak pun da bercantum balik..pergerakan ke tempat lain di buat..kitorang pergi amik membe aku lagi sorang, Kodek name dipanggil..nak main Fight of Character cadang nya tapi dah sampai cc baru terfikir yang 3 orang membe aku x penah langsung main game tuh..


xkan nak tinggal je dorang tuh kan, ikot ati memang nak buat camtu^^ sambil dengar lagu Maria-Santana + berdansa kat depan cc tuh, tetibe jeng jeng jeng~ seram x?haha..membe aku t'dengar ade orang menjerit, ingat ade orang kene rogol ke orang kene simbah asid ke..rupe-rupe nye orang tengah gaduh, dalam ati "nie mesti syok nie, ade free show" haha..tengok-tengok orang tue je, malas la nak masuk campur ^^ so, kitorang bla je la menuju ke 7eleven~ 


ok da penat dengan mukadimah, cite boleh start! macam ni cerita die, kitorang plan nak pergi cari hantu..haha..dulu cari area dekat rumah kitorang je tapi kali ni pergi kampung member aku, dalam 10~15minit kot nak sampai kalau bawak 90km/h la, Mela name nye..jalan nak kesitu pun banyak cerita "keras" nye..ade bukit first ni, x "keras" la just seronok je lalu kat situ..ade macam-macam name bukit tuh, aku panggil "bukit geli perut" tapi membe aku ade yang panggil "bukit nakal" ,  "bukit terkejut"  dan "bukit geli batu"..membe aku lagi sorang xdan nak pikir name untuk bukit tuh..hahhaa..


ok kembali ke cite seram ckit..ade jalan bukit yang paling tinggi tuh, membe aku cakap dekat situ orang selalu nampak ade mende baring atas jalan tuh, xtau la "mende" ape kan..da dengar, so, aku dok tengok je jalan tuh mane tau ade luck t'nampak kan..berasap-asap jalan malam tuh, mistik la jugak tengok..haha..


jalan punye jalan, akhir nye sampai jugak kat kampung membe aku tuh..simpang yang nak masuk ke kampung tu pun nampak cam semak je >,<" dengan jalan sempit nye, ngam ngam satu kete je + tepi hutan je kan sunyi pulak tuh ( mane x nye pukul 2.30 pagi..) pastu rumah - rumah xde orang duduk da tuh yang xleh bla nye, dalam pale aku asyik t'pikir camne la kalau ade pocong kat tepi tingkap hahaha..


surau usang pun ade..orang cakap, memang la orang cakap kan xkan keldai pulak yang boleh b'kata-kata ( tapi syok gak, leh ajak beborak hahaha ) orang cakap surau da kene tinggal ni, ade "mende" yang menumpang, so, kalau kitorang nak b'henti pastu masuk dalam tuh memang impossible la kan..ilmu pun x cukup suku kat dada ni haa..masuk makin dalam, kitorang b'henti depan tanah perkuburan, bapak la gelap kat situ! di kelilingi hutan lagi tapi yang jahat nye pokok kat situ..kalau korang tengok macam ade "mende" kat situ..


kitorang pergi 2 buah kereta, kereta lagi 1 siap pasang surah yassin sekali..haha mungkin sebab tuh la mission kitorang di akhiri dengan kegagalan..b'untung jugak la x jumpe^^ mission ke-2 pun xde hasil ; cari tenggiling, sekor pun xde >,<" 

2 comments:

  1. Fight of character ?? aku pernah maen..
    best² tuh la paling senang nak maen..

    ReplyDelete
  2. haha tau xpe..awal2 sedap skill spammer la..klu x, memang mataik~!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...