Friday, June 10, 2011

Soft Skill Ku Seteruk Kura Kura

bile start belajar je, blog x update..bile blog x update je, mesti da start belajar >,<" dalam masa 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 hari ni, aku tengok hampir semua blog yang aku follow telah "hibernate" !! adakah sekarang musim sejuk?memerlukan makhluk "blog" berehat dan tidak mati kelaparan??!! persoalan ini boleh dirujuk dekat library yang berdekatan ye..


kali ni aku nak tulis pasal soft skill la^^ aku memang respect dan kekadang terbahan orang yang ade soft skill tinggi nih..mane tak nye, kekadang belagak gile care die bercakap..maybe sesetengah je kan??yang aku tahu, soft skill nih ialah kebolehan seseorang tuh bercakap, berucap, membahan berdebat dan lain -lain lagi..but sometimes all the talk is just a trash!^^ bla bla bla bla without any action toward the speech..


aku??aku rase aku xde pun soft skill tuh haha..maybe jiwe aku x lekat dekat situ, tapi bercakap dalam kelompok kecik boleh la..xde la kalau duduk dengan awek pun tergagap kan, tambah lagi air liur tetibe dok meleleh je >,<" bebaru ni aku ade buat meeting dengan budak kos aku, CS110!!! bile aku naik stage je, bapak nervous!! sampai lupe aku nak cakap ape, hanya mampu memandang sekeliling sambil mengenyit mata..hehe..aku akan improve kan diri aku dengan soft skill!!mane tau nanti jadi CEO kan, hari - hari nak bagi plan toward the future..huk huk huk~


p/s : for the next meeting i'll try my best!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...