Sunday, July 24, 2011

Kami dan FoC.

pabila waktu cuti tiba, kehidupan siang pun mula menjadi kabur kerana diterangi kehidupan malam. haha. siang adalah waktu tidur aku dan membe - membe aku. apa yang best keluar malam? mesti la sebab malam x panas, xyah nak basah ketiak jenjalan^^ tapi ape yang kitorang selalu buat kalau keluar malam?minum arak?isap dadah?main bohsia?hoho sume yang jahat-jahat kan. kan3?

memang aku x buat la semua tuh >,<" sebab ade mende lagi berfaedah dari mende tuh, iaitu lepak die CC bermain FoC( fight of character ) hahaha..start pegi cc jam 2 sampai jam 5, kalau duit xde tu ade je yang bagi skim pinjaman, pakse main jugak..haisssshhh..game yang basic die cam dota jugak tuh tapi lebih senang laa..tu yang member aku yang xreti main dota pun boleh main FoC..

yang menarik pasal FoC ni, die punye character la..macam-macam watak dari anime ade, style jeh!!graphic skill pun semat kan~ main FoC ni boleh jadi tension tahap tapir nye kalau team x kuat, asyik mati je, duel pun kalah..pastu team lawan dok membakar je, time tu la rase cam nak kayuh basikal je ( ade kaitan?gagagaga. ) ade sorang membe aku ni, die reti pakai Rock Lee(Naruto) je, da 2 tahun da gune character tu je..wakakkakak..taksub betol! part yang best nye time abis main, dok memuji hero sendiri and cerita la pasal kemenangan team..kalau yang main macam sampah tuh memang kene bahan sampai ke rumah la^^ 





kitorang xde la hari2 pegi CC main mende alah ni ye..ade la buat mende lain gak yang sihat, karoke ke futsal ke..pada ueki sukie yang selalu memikir kemane saya pergi pada lewat malam tuh, nie la aktiviti nye..segan nak bagitau..haha..


serba sedikit d'explain, nak tau explore la sendiri ye^^ PLEASE TRY THIS AT HOME OK!

Saturday, July 23, 2011

Kami dan Genting

yoi yoi~ akhir nye ade jugak aktiviti cuti ni kan^^ ape yang aku buat? kami pergi ke Genting Highland!!!! best - best hingga membuat kan lutut cam nak tercabut! 


Setiba nye di Genting~ (aku, megat, apek, aik, mepo, boy)

da masuk, depan pintu theme park.
aik dengan gajah lompat nye^^
time hujan >,<" lepak je. memang kitorg bayar untuk lepak dalam ni.
kegilaan cawan pusing, sumpah paling imba yang nih!
grrrrr..awat x rembat je po~
santai sat, tggu boy tgh amik pic orang arab.

haha bile da boleh main. pe lagi jerit Po!!!apek ko relak jeh >,<"

kalau kantoi isap rokok tadi, 10k tuh. duit dalam poket pun x 300rm.

when the rain falls.

mane bas double decker nih.

aik kat london ke?b'asap mulut tuh.

otw ke first world hotel.
 hooraaahhh!! inilah serba sedikit yang aku dapat tunjuk aktiviti aku cuti ni. walaupun ujan time pegi, nasib baik dapat gak merasa space shot n roller coaster!! PUAS!^^ 


p/s: maaf! maaf! maaf! maaf! sebab kene scroll banyak sangat ye^^ t adjust balik.

Tuesday, July 19, 2011

Otak Anda Kecil KE?

Assalamualaikum kepada semua umat Islam^^ dan Ni Hao Ma pada yang bukan Islam ye. thanks la pada sesiapa yang stay lagi bace dekat blog buruk ni. aku bukan xnak tambah ape-ape gadget, just malas nak berat kan sahaja. pengguna broadband macam aku je kot yang tahu macam mane perasaan loading page blog yang berat-berat nih, 5tan jugak la^^ ape yang nak di tulis dan di carik carik kundi hari ini?heee.


nothing interesting i guess. semalam, time aku dok dekat dapur menemani ibu tersayang ku, aku terbaca satu article pasal "Otak Mengecil.." lebih kurang camni la tajuk die, sekali imbas je aku bace tajuk hoho! tapi kalau aku bace betul-betul mungkin tajuk die bertukar menjadi "Amukan Cacing Tanah di Jempol"??"Cupin Telinga di Tumbuhi Kure Kure"??maybe la kan..enough! enough! haha..

faktor utama yang boleh menyebabkan otak kite mengecil ialah TIDUR~ bukan lah kite tak boleh nak tidur langsung kan. tidur yang tidak mencukupi mampu mempengaruhi otak kite sebab seharian kite guna kan otak untuk bergerak, berfikir dan melakukan sesuatu. time tidur je la Mr. Brain ni boleh berehat sepenuh nye dan boosting balik memory memory yang telah digunakan. korang penah x nak pergi keluar nih, "ehh..terlupa pakai seluar pulak da." , "mane tangan aku >,<" ni mesti tertinggal dekat rumah.." lebih kurang camtu la kan^^ ni semua effect otak mengecil tuh, jadi pelupe~



kurang membace juga boleh menyebabkan otak kite menjadi kecil, kecil maybe sebab kurang pengisian kot dalam memory kepala. bile banyak membace, banyak mende masuk tu yang dok kembang semacam tuh. sampai kepale pun jadi besar. hahaha. tapi memang betul ni, so, banyak kan la membaca kalau xnak jadi nyanyuk cepat. bahan bacaan tu x kompom lagi ilmiah ke hape. kalau pembaca Manga tu terkecuali kot sebab korang boleh ingat semua character dalam tuh!!gagaga.


then BAHASA~! kenapa dengan bahasa?adakah sebab guna bahasa-bahasa kotor kite boleh jadi nyanyuk? ke sebab guna bahasa yang sopan leh nyanyuk? >,<" jangan salah paham la syial. kajian cakap kebanyakkan pesakit nyanyuk ni tergolong daripada golongan yang tahu satu bahasa sahaja. so, kalau kite boleh dwi-bahasa proses nyanyuk tu akan ade delay la. untung la orang yang tahu banyak bahasa kan. kan3?


jangan risau and don't worry okey. bagi sesiapa yang suke makan buah terutama buah epal and strawberry. anda mampu mengubah nya! buah ni ade mengandungi protein ape ntah die tulis, aku bace macam tuh je. protein ni boleh melewatkan process mengarut tuh. banyakkan makan buah la lepas ni bagi sesiapa yang dok tidur lambat tuh ye.


ini lah serba sedikit yang aku boleh kongsi kan dengan korang ye untuk slot "Paper kelmarin" ye. paipai^^

Saturday, July 16, 2011

Mid Sem Break.

it's finally come! it's here! the extravaganza week! huh ape die dengan kecoh2 ni? ni semua pasal mid-sem break la. antara hari yang ditunggu-tunggu kan oleh student^^ including me. hehe. what's your plan for this break? mesti banyak dah plan yang ade dalam kepala kan. kan3?  ade yang x cukup memory dalam kepala dah sebab banyak sangat list nye.


ape aku nak buat pada break ini? ikut hati la. eh plus ikut $$ kalau banyak, nak je aku pergi hutan amazon habis kan mid-sem break nih. walaupun rase seram jugak nak pergi sane kan, tapi aku nak jugak buat! mane tau leh jumpe Anaconda besar, pastu nak sangat lari sambil cakap "Arrrrggghhhh gomu gomu noooooo!!!!" huh ade kaitan? meme tak de pun. just rase nak jerit camtu je. gagagaga. lepas ke Amazon tuh, pergi pulak ke Rome! perghhhh memang caya la tempat ni. aku suke suasana tempat ni, dari gambaq n TV la. betul betul tak penah pulak XDDD.


tapi ape kan daya, impian itu tak boleh di realisasi kan sebab banyak hal pulak cuti ni. nak kene siap kan several process untuk project system. macam dah tahu nak buat tapi balik rumah ni rase malas je, cam nak lepak-lepak dengan kawan sampai abis cuti je ( hari 1st sampai rumah aku tak nak keluar lagi^^ ) mesti ramai setan malas dok bertengek dekat dengan aku ni. damn! nak belajar driving lagi, kene siap kan lesen *sigh* leceh betol la lesen ni..takde lesen kang susah pulak nak bergerak nye, susah kalau takde duit nak bayar saman or hulur dekat polis tuh la. gagaga.


pape pun Happy Holiday la sume~! enjoy your holiday while u can! yoi yoi yoi~
p/s : bribe is a baddddddddddddd things, so, don't do it k! just take the ***king license^^.

Thursday, July 14, 2011

Takdir n Jodoh

Camne kalau kite boleh pergi masa depan pastu tengok diri kite kejap kan. Best x?mesti best punye boleh tengok takdir yang ditentukan oleh Allah. Memang la takdir kita ditentukan oleh Allah tapi kita sebagai hamba die, kene la berusaha untuk buat takdir tuh menjadi. Kita kene la ikhtiar kan. kan kan kan?^^
James : Bert, asal aku tengok kau ni relak je eh?x belajar, x kerja..duduk lepak sane sini je..
Robert : Mes Mes Mes..buat ape aku nak buat semua tuh?aku da tahu nanti aku hidup senang. Ahli Nujum kate aku jadi CEO lagi 10 tahun. xke kaye gile tuh..
James : untung la orang boleh jadi CEO. tapi kalau kau duduk lepak gini je, celah mane datang CEO tuh..
lebih kurang macam ni la contoh nye. hehe. lagi satu, benih jagung la. kite kene usaha untuk tanam, siram, jage lagi. baru la keluar hasil yang memuaskan. ape?campak je atas tanah pun boleh tumbuh?tu kan perlu usaha untuk campak benih tuh. 



Lagi satu jodoh. Jodoh memang la Allah decide kan jugak. ramai yang cakap "kalau jodoh x kemane kan?" meme deh! kalau jodoh di tentukan dengan Taylor Swift  tapi x buat gerakan sikit pun. memang dapat Halimah Jonggang je la nampak nye. Yang pentin sikalang haaa, semua dali usaha kita sendili punye, talak usaha talak tapat punye.."talak" yang gune untuk celai itu mungkin tapat la..


Contoh : Suzy dengan Ahmad ade jodoh. due due orang ni x kenal pun tapi selalu la terserempak, pastu tersengih je masing-masing. macam ni je sampai kesudah, name pun x tahu. lame lame abis belajar terus x jumpe, jodoh celah mane?kalau jodoh jumpe time keje pulak?pastu ape, senyum2 lagi?haishhhh..Yang kat atas tu da bagi hint da tolong, ikhtiar xde langsung. melepas laaaa bro~


Bagi yang kapel pulak. mesti ade yang cakap "kalau jodoh ade la.." abis tuh da tahu xde jodoh yang pegi kapel tuh pasal. nak geli2? boleh^^ gagagaga..da b'kapel tuh try je la usaha betol ke jodoh tu betol ke x. kalau da sampai tomoi-tomoi cam Jai n Malek tuh, boleh gerak la ye. haha. xsemesti nye kite contra dengan partner kite tuh, kite xde jodoh kan^^ orang kate contra la bagus sebab korang leh try mende baru. hoho! 




kalau ade pertanyaan kumin2 la ye^^
p/s: kalau nak main dengan "kalau" memang best kan!XDD

Saturday, July 9, 2011

Aishiteru.

aku rase lagu ni macam gay je..tapi bile aku terpikir pasal DIA, mesti t'ingat lagu ni..haha..lagu ni pun ade dengar dalam laptop die jugak..>,<"



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku


Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiran ku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru
Saat ku sendiri pikiran melayang terbang
Prasan resah gelisah jalani kenyataan hidup tanpa gairah o u oo
Lupakan segala obsesi dan abmbisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu padaku
Kumohon kau kembali
kimiga kumo kumii tenmo
kinoho boy ga shino ga ruta a
Shineteruyo shineteruyooo
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru
wo wo wo
wo wo wo a a ai aishiteru

haha pelik betul..its dedicate to YOU^^

FAMILY OUTING.

ok i'm back!!kali ni nak cite pasal family camp..eh family outing, kenapa outing bukan camp??sebab course lain dah selalu gune and camping lebih kepada stress kot?family outing ni kitorang buat sebab nak rapat kan hubungan dengan part1^^ kalau buat style kasar sangat nanti x jadi kenangan manis kan. kan3?


tak banyak nak di cerita kan sebab ramai yang dah explain mende ni. kang cerita panjang lebar lagi seluas lautan pasifik, data redundancy plak kan. hari 1st akan datang, sangat penat la..kene jalan kaki masuk ke Kem Sri Gading tuh; yang tak tau google la ye^^. dah la ulang alik, 1st anta barang pastu 2nd trip pegi amik part1 bawak ke 'taman tema' mereka nih..hahah..


1st day, syok la jugak. kami bagi mereka task, pilih name kumpulan and trademark for their team. aku tak berapa kenal sangat anak2 buah sebab masuk lewat, banyak pulak kerja sebelum masuk Kem. tapi malam tuh, i'm proud with them!!! walaupun ade rase b'salah sebab tak contribute idea untuk dorang..sorry weh^^ aktiviti malam aku xnak cerita lah, x best pun..haha..


esok nye, macam-macam lah xtvt kami plan. time ni jugak la, aku dengan datok meneruskan plan jahat kami, iaitu punishment game. punishment die minum kopi tanpe gule. mule-mule buat pahit gile, cam nak tercabut lidah aku minum. so, kitorang decide nak kurang kan kopi lah..last - last dorang suke pulak minum nye. geram pulak aku tengok, FAIL! >,<"


time family outing ni jugak la, ke'cool'an jatuh ke tahap negative. lepas buat tarian sinchan kat atas stage untuk senaman pagi. walaupun rase malu, xpe sebab junior punye pasal dan bagi diorang rase happy. aku pun ajak angah sekali join, tarian SkinShip~ hahhaa..




nie lepas activity graduation, main lumpur. haha..sorry la yang lain, gambaq ni je ade dalam phone aku. ni lah sedikit sebanyak yang aku leh cerita^^ kemampuan hanya setakat nih. haha. thanks to all part 1 who are participate in Family Outing..WELCOME TO CS110!!!!


p/s : kasut still bau lumpur..dammit.

Thursday, July 7, 2011

Ee-Tadakimasu Seasons 2!!

Ahhoyyy..setelah lame berehat akhir nye akan kembali aktif..aktif KE?^^ selamat datang ke Ee-Tadakimasu seasons 2!!!kenape aku letak 'seasons 2'?ade ape ngan '2' tuh??adakah selepas ni ade mini game kat blog ini!!!sebenarnye aku saje je tulis 'seasons 2' tuh je sebab kalau korang tengok drama yang break lame..mesti ade seasons 2,3,4...n kan..heh..


Part 5 yang aku anggap x busy dengan xtvt bukan akedamik rupe nye tu semua dusta je..sem ni b'kali kali ganda nye banyak..minggu pertama da start meeting, da la tiap malam pulak tuh..nak xnak kene la datang, antara orang penting la kate kan..hoho! then xtvt pertama yang kami buat UJDC(UiTM Jengka Dota Championship) then family camp and Karnival Sukan..3minggu straight, lembik sekejap^^


Emm pasal 3 xtvt tuh nanti-nanti la aku cerita ngan lebih details..walaupun aku tau blogger CS ramai da update pasal mende tuh..maybe cite aku akan lain ckit..3%??hahah..ok la cukup setakat ni mukadimah seasons 2 Ee-Tadakimasu...gagaga..paipai..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...