Thursday, July 14, 2011

Takdir n Jodoh

Camne kalau kite boleh pergi masa depan pastu tengok diri kite kejap kan. Best x?mesti best punye boleh tengok takdir yang ditentukan oleh Allah. Memang la takdir kita ditentukan oleh Allah tapi kita sebagai hamba die, kene la berusaha untuk buat takdir tuh menjadi. Kita kene la ikhtiar kan. kan kan kan?^^
James : Bert, asal aku tengok kau ni relak je eh?x belajar, x kerja..duduk lepak sane sini je..
Robert : Mes Mes Mes..buat ape aku nak buat semua tuh?aku da tahu nanti aku hidup senang. Ahli Nujum kate aku jadi CEO lagi 10 tahun. xke kaye gile tuh..
James : untung la orang boleh jadi CEO. tapi kalau kau duduk lepak gini je, celah mane datang CEO tuh..
lebih kurang macam ni la contoh nye. hehe. lagi satu, benih jagung la. kite kene usaha untuk tanam, siram, jage lagi. baru la keluar hasil yang memuaskan. ape?campak je atas tanah pun boleh tumbuh?tu kan perlu usaha untuk campak benih tuh. 



Lagi satu jodoh. Jodoh memang la Allah decide kan jugak. ramai yang cakap "kalau jodoh x kemane kan?" meme deh! kalau jodoh di tentukan dengan Taylor Swift  tapi x buat gerakan sikit pun. memang dapat Halimah Jonggang je la nampak nye. Yang pentin sikalang haaa, semua dali usaha kita sendili punye, talak usaha talak tapat punye.."talak" yang gune untuk celai itu mungkin tapat la..


Contoh : Suzy dengan Ahmad ade jodoh. due due orang ni x kenal pun tapi selalu la terserempak, pastu tersengih je masing-masing. macam ni je sampai kesudah, name pun x tahu. lame lame abis belajar terus x jumpe, jodoh celah mane?kalau jodoh jumpe time keje pulak?pastu ape, senyum2 lagi?haishhhh..Yang kat atas tu da bagi hint da tolong, ikhtiar xde langsung. melepas laaaa bro~


Bagi yang kapel pulak. mesti ade yang cakap "kalau jodoh ade la.." abis tuh da tahu xde jodoh yang pegi kapel tuh pasal. nak geli2? boleh^^ gagagaga..da b'kapel tuh try je la usaha betol ke jodoh tu betol ke x. kalau da sampai tomoi-tomoi cam Jai n Malek tuh, boleh gerak la ye. haha. xsemesti nye kite contra dengan partner kite tuh, kite xde jodoh kan^^ orang kate contra la bagus sebab korang leh try mende baru. hoho! 




kalau ade pertanyaan kumin2 la ye^^
p/s: kalau nak main dengan "kalau" memang best kan!XDD

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...