Thursday, August 4, 2011

Serba Sedikit Tentang Ramadhan Ku..

masih lagi kurang m'update entry walaupun da season 2? bukan ape siaran tergendala je..haha..broadband pun x bayar-bayar lagi, orang maxis tu siap buat 5 miskol lagi tuh..malas aku nak angkat sebab mende same je die cakap..nak bayar cepat tapi servis cam nasi lemak basi >,<"

pejam celik pejam celik pejam pejam~ da bulan puasa kan??lupe nak ucap kan SELAMAT BERPUASA kat semua reader Ee-tadakima
su nih^^ macam mane puasa? best x? da tergoda dengan godaan makanan ke belum a.k.a x puasa..hohoho! kalau da cite pasal puasa mesti mende paling best ialah buka puasa kan~!

puasa ni mengajar kite untuk bersederhana kan? niat aku untuk b'serdahana tu memang tinggi tapi bile sampai ke bazar ramadhan 
ape pun x boleh~ ape pun x boleh~ ape pun x boleh~ ape pun x boleh~ hahaha..rase beli da sikit, sampai rumah~ ambiikkkk!! makanan untuk 4 orang rupe nye..haishhh..yang paling syok time p bazar ialah...bukan pemandangan di bazar eh tapi kedai brader jual air!!!! aku kire customer tetap dorang dari tahun lepas ( awal puasa hingga abis beli kat kedai die ) memang puas la air kat kedai die, sedap pun sedap kan..bayar rm5 dapat 7 bungkus air rm2 tuh, x ke buncit air aku dengan kawan tiap malam..

1st day = ayam madu, ikan pari bakar, nasik goreng kampung, fresh oren, tea o ice limau
2nd day = ayam bakar, masih lagi pari bakar, fresh oren, air mate kucing, asam boi, nasik putih
3rd day = murtabak, lompat tikam, sweet sour, udang tepung, kailan ikan masin, tomyam, nasik putih, fresh oren, telo dadar..

gile betul >,<" time xde duit nanti nasik kosong je la nampak nye..hahaha..
p/s : kite perlu b'sederhana di bulan puasa^^ banyak kan sedekah ye~ ade nampak pakcik makcik kat bazar tuh..ulur2 la singgit due walaupun dalam fikiran korang "ni dari agensi mane plak niiiii..." Selamat Menyambut Bulan Ramadhan!!^^

4 comments:

  1. makin tmbh hari makin byk plak menu nye..org time pose turun berat,ko naik plak..hahahah

    ReplyDelete
  2. hahaa..dah smggu nie,pe plak juadah ko lg? wakaka!

    ReplyDelete
  3. bese la tuh dibah, puasa ni kan..mwahahha..

    pokden xde, x beli..

    nanti aku update..malas lagi, wakakkaka..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...