Thursday, November 24, 2011

unable to back to school

hey chingu(friend) yaaa~!!! buat beberape hari ni aku malas gile nak meng'internet'kan diri. macam boring pulak, asyik mende same je kan. aku rindu nak pergi kuliah T.T walaupun agak happy sudah habis diploma kan tapi still aku nak jumpe classmate plus pergi kuliah! duduk rumah ni bukan buat ape pun, makan, tengok muvee, tidur, kuar lepak. tu je.

aku rase b'syukur la dapat sambung belajar pas spm walaupun dekat jengka kan ( dekat nak balik rumah kalau xde duit!! haha.) time belajar tu banyak mende aku tahu, kenal ramai orang. kenal macam mane ragam manusia nih. ade yang pelik, bagus, longkang, tong sampah, kuih talam, bahulu, baik, cantik, buruk, semua ade lah^^ xleh nak tulis panjang panjang. harap semua orang baik baik aja di sana ya~ ahaks.


i'll will miss the moment i spent with u guys!! \m/

Tuesday, November 8, 2011

Back To One

yoi yoi yoi! SELAMAT HARI RAYA HAJI diucapkan bagi sesiapa yang menyambut nye ye. macam bese la kan, name pun raya. xde mase untuk nak update entry entry baru. sibuk dengan ape? sibuk dengan mengemas rumah, buat kuih tidur sampai ke tengahari. haha. aku selalu terpikir bile nak berubah?! XD



okeh. aku nak share mimpi time result exam UiTM nak keluar aritu. aku boleh mimpi aku kene masuk form 1 balik. FORM ONE!!!! bukan part 1. ape sakkai ntah boleh jadi camtu kan. result okay je tapi still aku kene masuk form one. environment memang sekolah lame aku la kan, dengan seluar Indie warne hijau tuh. baju tide-in lagi. LUCU! duduk dalam kelas dengan budak budak kecik. time tu, ade sorang cikgu ni bagi amaran kat aku macam macam " saya tahu awak dari U, tapi da masuk sekolah menengah ni perangai jage ckit. " ROFL!! perlu ke cakap kat aku macam tuh?



time belajar aku duduk tepi sekali, menyandar je kat dinding sambil tengok luar. pastu ade sorang student baru masuk. budak U jugak!! ape nih mimpi. xleh ke hang jadi mimpi yang normal?haha. cukup la ckit ckit aku share eh.

kenangan sekolah sangat lucu!

Thursday, November 3, 2011

Traveling Dream.

salam. sejak due tige hari ni, aku x berapa sangat mimpi aku. ni semua sebab die jadi macam series pulak, pendek2 kan. so, susah nak cerita ade satu tu pasal seludup maggi x silap. pe kejadah seludup maggi??!!!aku decide arini nak share dream aku pasal travel.


kemane aku nak pergi? banyak tempat sebenar nye, tapi antara yang aku nak pergi sangat ialah ROME! and Korea. Venice syok jugak^^ aku impress la dengan design Rome tuh, nampak ancient gile, kalau Venice tuh, kite ade jalan tar die ade jalan air. haha. style style. Korea pulak?Korea banyak gile tempat lawa nye, lebih pade environment, maybe jauh dalam hati aku ni aku suke tempat yang tenang. x serabut dengan technology perang and yang rosak kan bumi nih. cukup best lepak lepak atas gunung sambil minum milo suam, xpun teh tarik. wow! amazing! ahaks.


kekadang aku pikir mungkin satu hari nanti aku ade duit, aku nak buat documentary. boleh round round dunia. haha. pastu pergi tempat ramai gengster, buat hal then lari. t'pengaruh dengan fast five betul aku ni. haha.

ok la. just wait for me~! i'll come to you. ahaks.

Wednesday, November 2, 2011

SEIYUU.

sementare tunggu calling dari kawan aku, aku nak menyelit satu entry yang related dengan SEIYUU. Seiyuu juga dikenali sebagai actor yang menyumbang untuk cerita cerita kartun. jangan nak sama kan dengan tok dalang wayang kulit tu pulak sebab die memang totally different okeh. memang nampak keje ni cam x popular kan, ape la sangat jadi suara Keluang Man. kan kan kan.


kat Malaysia memang la mende ni orang x kisah, tapi dekat jepun Seiyuu ni siap ade fans club lagi tuh!! aku nak list kan name name seiyuu jepun pun aku xtau, sebab aku tengok anime xnak tahu pun sape suare latar die tuh. ahaks. yang syok nye! orang jepun ni walaupun buat suara untuk cite katun, hangpa tengok diaorang punya feel. mak aih! macam cita betoi habaq mai. haha. bayang kan, seiyuu seiyuu anime ni buat suara macam Malaysian buat. aku rase mesti sikit je fans over 18 yang tengok anime, kalau over 18. ntah ntah over 10 pun da xnak tengok, bace komik je^^ 


lagi satu kebanyakkan main characters dalam anime, yang laki laki tuh ramai seiyuu pempuan yang buat. style kan! gomu gomu nooooooo~! kesungguhan seiyuu seiyuu ni la jugak menaik kan kesungguhan kami peminat anime untuk terus bersama ANIME!!!!

pelakon suara malaysia.......haishh susah nak cakap, aku respect Upin Ipin jeh^^ yang lain hampeh, tengok camne dorang buat versi malay anime. cam haram je bunyi, xde feel langsung. come on la Malaysian!!!!buat la audition untuk mende ni, memang la nampak remeh tapi bagi impact besar pade anime fans!!!ahaks. chowz!  

Personal Taste

pagi pagi lepas balik main dota ni xleh nak cite pasal mimpi semalam la. sebab mimpi semalam cam terabur dan akan memening kan kepale sesape je. haha. arini aku nak b'cerita pasal drama yang aku baru abis tengok the simpsons! PERSONAL TASTE!! drama nie memang jjang!! la kan. drama ni lame da, aku x ske tengok time die baru  baru kuar coz masih hangat kat mate orang kan, xbest nak story mory nih. heeee. 


ape yang masyuk pasal PERSONAL TASTE ?mesti korang tetanye kan. tapi aku pun x dapat nak bagitau haha. drama ni mengisahkan seorang jejaka bernama Jeon Jin Ho(Lee Min Ho) dan gadis innocent Park Gae In(Son Ye Jin). cite pelik start jadi lepas JinHo tu di anggap gay dengan co-worker die, banyak scene yang nampak kan die gay. haha. then die penah ke rumah, Sanggongjae GaeIn. GaeIn ni jenis yang mudah percaye kat orang dan baik sangat orang nye, senang kesian kat orang. die gak baru putus dengan bf die, HanChangRyul coz kene silang dengan housemate sendiri, Kim In Hee. lemak betul boleh silang camtu je kan. kan3? >,<"


JinHo pulak jenis yang cool habis, time dok kat Sanggongjae tuh die memang dok bagi je ke GaeIn yang jenis lembik tu kan, xreti sangat melawan main tadah je. JinHo xsangke lak yang die dapat pindah ke Sanggongjae tu sebab GaeIn anggap die gay >,<" hangin die pas die tau. GaeIn siap cakap depan orang ramai lagi. die nak cakap da die bukan gay tapi x bekesempatan sokmo. JinHo ni gentlemen la bagi aku, sampai GaeIn tu sanggup jadi laki for the next life, nak kasi JinHo minat kat die. GaeIn pulak sweet innocent pulak orang nye, kalau aku pun sangkut. haha.

da la aku malas nak cerita panjang lah. nak tau selanjut nye beli la DVD. haha. choawz!

Tuesday, November 1, 2011

Once upon a time in Philippine

okeh! mase untuk share mimpi! ni mimpi da beberape hari lepas, aritu banyak gile scene. kalau buat movie tuh bape tape da abis kan. box office kot. aku cite satu scene je la kot, sebab scene ni je yang aku paling ingat and aku name kan mimpi scene ni Once upon a time in Philippine. kenapa tajuk die macam ni? bace dulu k. heee.

sup sap sup sap da beberape tempat aku travel dari mimpi ke mimpi. sampai kat satu penempatan nih, sunyi gile tempat ni. kercipan bunyi pun xde inikan pula bunyi ikan paus! time ni gak la aku tetibe lapar plus rase kotor nak mampuh, ngantuk lagi. so, aku decide nak tanye la orang orang situ kan. tapi sorang pun xde >,<" ade meeting kampung ke? aku bisik dalam hati. 

round round akhir nye ade sorang makcik ni keluar. die tanye aku nak ape kan, mule mule aku x paham ape die cakap coz die cakap pilipine.then tetibe die speaking aku pun speaking la balik kan "do you have some food..bla..bla..i need shower..bla..bla.." die ajak aku masuk umah die, sebelum tu die pesan kat aku kalau nak speaking xyah kuat kuat. takut landlord dengar, landlord kat situ anti orang luar kot. belah barat.

lepas je die abis cakap,  dan2 lah landlord tu terus datang. bapak tah pape nye kan, aku cuak gak la xtau nak buat ape kan. ganas siot muke die, bepeluh2 aku time tuh. dengan mengarut nye la kan, aku boleh cakap thailand time tuh tapi landlord tu x paham. and dan2 jugak la, die ade translator. da la translator die muke cam character orang main takraw dalam cite Under 18. memang xleh bla la kan, time tu kelam kabut gile jadi. pung pang pung pang aku terjage dari tidur. tengok2 jam da pukul 3 lebih.

habis. gitu la citer die. haha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...