Wednesday, November 2, 2011

SEIYUU.

sementare tunggu calling dari kawan aku, aku nak menyelit satu entry yang related dengan SEIYUU. Seiyuu juga dikenali sebagai actor yang menyumbang untuk cerita cerita kartun. jangan nak sama kan dengan tok dalang wayang kulit tu pulak sebab die memang totally different okeh. memang nampak keje ni cam x popular kan, ape la sangat jadi suara Keluang Man. kan kan kan.


kat Malaysia memang la mende ni orang x kisah, tapi dekat jepun Seiyuu ni siap ade fans club lagi tuh!! aku nak list kan name name seiyuu jepun pun aku xtau, sebab aku tengok anime xnak tahu pun sape suare latar die tuh. ahaks. yang syok nye! orang jepun ni walaupun buat suara untuk cite katun, hangpa tengok diaorang punya feel. mak aih! macam cita betoi habaq mai. haha. bayang kan, seiyuu seiyuu anime ni buat suara macam Malaysian buat. aku rase mesti sikit je fans over 18 yang tengok anime, kalau over 18. ntah ntah over 10 pun da xnak tengok, bace komik je^^ 


lagi satu kebanyakkan main characters dalam anime, yang laki laki tuh ramai seiyuu pempuan yang buat. style kan! gomu gomu nooooooo~! kesungguhan seiyuu seiyuu ni la jugak menaik kan kesungguhan kami peminat anime untuk terus bersama ANIME!!!!

pelakon suara malaysia.......haishh susah nak cakap, aku respect Upin Ipin jeh^^ yang lain hampeh, tengok camne dorang buat versi malay anime. cam haram je bunyi, xde feel langsung. come on la Malaysian!!!!buat la audition untuk mende ni, memang la nampak remeh tapi bagi impact besar pade anime fans!!!ahaks. chowz!  

1 comment:

  1. SEIYUU , Upin & Ipin sngt d kenali kan2 , hahahaa~~

    * Cantik banner baru ko .. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...