Monday, January 30, 2012

February!



Wassup homie!! tetibe aku rase nak buat entry balik. sebab February around the corner!! new year aku x kisah sangat pun. hahaha. ade ape dengan February ni? seronok sangat ke? xde pape spesel pun, bulan February ni just bulan aku je XD kalau bagi orang putih, maybe dorang anggap bulan cinta kot, sebab bulan ni kan Valentine^^ please someone be my Valentine!! haha. i'm not that desperate okay. hoo hoo hoo! aku rindu CNY dalam bulan February T.T by the way, thanks mom and pop! Love u!


ape yang aku buat sekarang? aku sekarang tengah keje part time kat Genting International Convention Centre, keje banquet. bagi aku keje ni antara keje paling berat la, penat nak bejalan je setiap mase. macam nak pecah pulak tapak kaki >,<" tapi aku cam enjoy gak keje banquet ni, ade pengalaman handle dinner hotel kan!! makan makanan mahal2, yang lebih tu. nak beli sendiri memang x mampu. gagaga. sebelum amik muet aritu aku patut keje cni dulu, coz kat atas ni asyik keje speaking je, simple english la. nak communicate dengan customer. k that's all, aku buat short entry je nih^^ tata~

Tuesday, January 10, 2012

Jeong Yong Hwa.

"rrrwaaaaaaaaaaaarrr!!" "kyyaaaakkkkkkkkkkk~!" bunyi yang biasa dikeluarkan oleh perempuan kalau nampak artis cam Jeong Yong Hwa! gile sape yang tak kenal die nih, "gile" tu untuk fan K-pop je la. tau pulak mak aku dengan artis korea ni kan, hindustan boleh lagi nak b'cerita. Jeong Yong Hwa gune betul die as stage name, die lahir pada June 22 1989 kat Seoul, South Korea. pukul berapa tak tau pulak^^ Jeong ade sorang abang je, 4 tahun beza umur. 


Jeong Yong Hwa ni bukan artis solo tapi die ade la buat beberapa single cam Banmal Song, die ni leader band CN Blue yang famous dengan lagu I'm the Loner, LOVE, Love Girl and Intuition. Jeong jadi leader CN Blue time 2010, ganti Lee Jung Shin. time debut band ni, Jeong still lagi tak dikenali orang. then die act as Kang Shin Woo dalam You're Beautiful, time ni la meletup sikit. die jadi laki gentlemen romantic tu, hebat betul! 



Alamak! lupa nak bagitau yang Jeong penah masuk hospital sebab ade masalah vocal cord die, lepas treatment da ok tapi die still kene b'hati hati la kan^^ tu la suara style sangat. aku suke dengar lagu lagu CN Blue ni, cam best je, catchy!! gagaga. Yong Hwa jugak penah MC, banyak kali gak la. yang paling latest die jadi MC SBS Inkigayo dengan Jo Kwon's 2AM and f(x)'s Sulli. comel betul la Sulli ni, perangai bapak la cam budak2! >,<" geram je tengok. bagi sape yang tak tahu, Inkigayo ni ialah music show^^


Korea Entertainment jadi makin gempak bile keluar nye Running Man!!! time la makin ramai K-pop fan, yang makin fanatik pun ade. tak paham betul aku tengok dorang. hahaha. kenape aku cite pasal RM dalam post Yong Hwa?!!! sebab Yong Hwa ialah ace dalam RM! sape yang follow cite ni tahu la. aku tengok style die dalam RM memang lain dari guest yang lain! kalau die jadi regular RM kan BEST!!!! haha. dari RM gak la makin ramai fans CN Blue!^^ kire die ni leh challenge Kim Jong Kook the Sparta la.


We got married! seasons 2 kot. Yong Hwa pulak jadi kapel dalam show tu. dengan sape die b'married dalam tu?! SNSD's maknae, Seo Hyun!!! arggggggggghhhhhhhh!! laungan lelaki menangis tengok Seo Hyun kene jodoh dengan Yong Hwa, meleleh hingus hijau. buruk benor! apatah lagi perempuan yang minat Yong Hwa? 36 orang berjaya diselamatkan ketika nak bunuh diri! hahhaa. *joke* tak silap aku seasons ni la WGM rating die naik, hot couple tu! aku tak tengok lagi WGM ni, so, aku tak leh nak cite banyak la ye. sorry^^! yang aku tau ramai fans dorang suke kalau dorang couple betul betul and marah kalau Yong Hwa dengan perempuan lain. kesian Yong Hwaaaaaaa!


drama terbaru Yong Hwa! heartstrings! macam mane yang aku cakap kat atas tadi, ni la berlaku time ni. dalam drama tu ade scene kiss Yong Hwa dengan Park Shin Hye! abis sume fans YongSeo (Yong Hwa and Seo Hyun ) tak puas hati! hahaha memang lucu betul. mungkin dengan power fans YongSeo time ni boleh menjatuh kan America sekelip mata! menggerunkan betul.


cukup la kot takat ni aku b'cerita pasal Yong Hwa. eh kejap, Yong Hwa banyak gak menang awards, cam New Star award. CN Blue juga merupakan HALLYU star! bukan calang calang la kan.^^ go Yong Hwa go!! fighting!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...